خلیج فارس در کلام پیامبر اسلام (ص)؛ حدیثی جاویدان در برابر جعل

خلیج فارس در کلام پیامبر اسلام (ص)؛ حدیثی جاویدان در برابر جعل

فی بحر فارس ما هو فی بحر الروم ما هو» آن (دجال و حیوان دریایی) در بحر فارس وروم وجود ندارد.

کد خبر : ۲۴۰۷۷۳
بازدید : ۵۴

چند روز پیش بود که آسوشیتدپرس خبری را منتشر کرد که حاکی از معرفی خلیج فارس به اسم جعلی خلیج عربی توسط ترامپ در سفر آینده رئیس‌جمهور آمریکا به خاورمیانه بود. هنوز هیچ مقام آمریکایی این موضوع را تایید یا رد نکرده است. ترامپ گفته قبل از سفر به عربستان سعودی خبر مهمی را اعلام می‎‌کند. حالا خبر آسوشیتدپرس در حالی میان ایرانی‌ها جنجال به پا کرده که ترامپ پیش از این هم سابقه چنین اقداماتی را دارد. در سال 2017 هنگامی که برای اولین بار رییس جمهور بود، نام خلیج عربی را استفاده کرد که با اعتراض ایران روبه‌رو شد.

عباس عراقچی در حساب کاربری خود در این مورد نوشته است: «مطمئنم که رئیس‌جمهور آمریکا می‌داند که نام خلیج فارس قرن‌ها قدمت دارد و توسط همه نقشه‌نگاران و نهادهای بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است و حتی تا همین اواخر دهه ۱۹۶۰ توسط همه رهبران منطقه در مکاتبات رسمی خود استفاده می‌شد.»

خلیج فارس را کشورهای ایران، عراق، عربستان سعودی، امارات، کویت، عمان، قطر، بحرین و کویت احاطه کرده‌اند که از میان این کشورها ایران بیشترین خط ساحلی را دارد. این خط ساحلی با محاسبه جزایر حدود 1800 کیلومتر است. حدود ۶۰ مفسر قران در تفسیر ۶ آیه قران از بحر فارس بنوعی سخن گفته‌اند. همچنین دستکم یک حدیث محکم از پیامبر اسلام به بحر فارس اشاره کرده است. در حدیث معروف به جساسه که اهل سنت هم آن را معتبر دانستند پیامبر اشاره داشته: «فی بحر فارس ما هو فی بحر الروم ما هو» آن (دجال و حیوان دریایی) در بحر فارس وروم وجود ندارد.

بحر فارس نامی است که عرب‌ها در قرون اولیه اسلام و تا قرن ششم به جای دریای عرب و خلیج فارس بکار می‌بردند و این مفهوم شامل خلیج فارس و خلیج عمان و دریای عرب نیز می‌شد ولی در قرن‌های اخیر تنها به پهنه آبی که شامل تنگه هرمز تا دهانه اروند رود می‌شود و به جای بحر فارس خلیج فارس می‌گفتند.

منبع: همشهری

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید