آیا مصرف روزانۀ تخم مرغ برای سلامتی مضر است؟

آیا مصرف روزانۀ تخم مرغ برای سلامتی مضر است؟

به شکل نیمرو، املت یا آب‌پز، تخم‌مرغ غذایی است که می‌تواند همراه هر وعده مصرف شود. اما آیا می‌توان آن را روزانه و بدون نگرانی مصرف کرد؟

کد خبر : ۲۶۱۶۲۵
بازدید : ۵۳

فرادید| با وجود باورهای قدیمی، خوردن روزانه تخم‌مرغ خطری برای سلامتی ندارد. در واقع، تخم‌مرغ فواید مغذی زیادی دارد که آن را به بخش ارزشمندی از رژیم غذایی تبدیل می‌کند. بیایید ببینیم چرا این باور قدیمی درباره تخم‌مرغ دیگر منسوخ شده است. 

به گزارش فرادید، تخم‌مرغ منبع غنی پروتئین و گزینه‌ای عالی برای افرادی است که می‌خواهند عضله بسازند یا عضلات‌شان را حفظ کنند. تنها دو عدد تخم‌مرغ حدود ۱۵ گرم پروتئین دارند که ارزش غذایی آن کمابیش برابر یک برگر کوچک گوشت است. 

افزون بر پروتئین، تخم‌مرغ سرشار از مواد معدنی ضروری مانند روی، آهن، منیزیم و فسفر است. همچنین دارای ویتامین‌های حیاتی است. برای نمونه، دو تخم‌مرغ کمابیش نیمی از میزان روزانه توصیه‌شده ویتامین K و D را تأمین می‌کنند. جالب‌تر اینکه، ۱۰۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین B۱۲ را هم فراهم می‌کند که به عملکرد مغز و سیستم ایمنی کمک می‌کند. با توجه به این موارد، تخم‌مرغ یک نیروی تغذیه‌ای دست‌کم گرفته‌شده است که ارزش دارد به شکل منظم در وعده‌های غذایی گنجانده شود. 

2

از بین بردن ترس‌ها درباره کلسترول تخم‌مرغ

سال‌هاست «تخم‌مرغ» عامل افزایش کلسترول و خطر بیماری قلبی شناخته می‌شود، اما پژوهش‌های علمی جدید، این باور قدیمی را رد می‌کنند. پژوهشی در سال ۲۰۲۲ نشان داد که مصرف روزانه تخم‌مرغ (در حد معقول) ایمن است و ارتباطی با مشکلات قلبی ندارد.  اگر کلسترول بالایی ندارید، می‌توانید هر روز بدون نگرانی تخم‌مرغ بخورید. نکته کلیدی، «اعتدال» و توجه به «روش پخت» است. تنوع در غذاهای تخم‌مرغی نه‌تنها وعده‌ها را جذاب می‌کند، بلکه بر ارزش تغذیه‌ای آن‌ها نیز تأثیر دارد. 

3

تأثیر روش پخت بر ارزش غذایی تخم‌مرغ

تمام روش‌های پخت تخم‌مرغ، ارزش غذایی آن را به یک شکل حفظ نمی‌کنند. به‌طور کلی، هرچه تخم‌مرغ بیشتر پخته شود، مقداری از مواد مغذی آن کاهش می‌یابد. بنابراین، اگرچه تخم‌مرغ آب‌پزِ سفت راحت و خوشمزه است، نسبت به تخم‌مرغ نیم‌بند یا نیمرو مقدار مواد مغذی کمتری دارد. 

برای نمونه، اگر می‌خواهید بیشترین مقدار پروتئین و ویتامین را دریافت کنید، تخم‌مرغ نیمرو ممکن است انتخاب بهتری باشد. این روش‌ها ترکیبات مفید حساس به حرارت بالا را بهتر حفظ می‌کنند و به‌طور ساده می‌تواند ارزش غذایی تخم‌مرغ را افزایش دهد.

مترجم: زهرا ذوالقدر

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید