خطرات مصرف سوسیس و کالباس فاسد

خطرات مصرف سوسیس و کالباس فاسد

سوسیس و کالباس فاسد می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کند. این مواد غذایی به دلیل وجود نیترات و نیتریت در ساختار خود، به راحتی می‌تواند در شرایط نامناسب نگهداری یا بیش از حد در دماهای بالا، فاسد شود. علائم خوردن سوسیس و کالباس فاسد، درد شکم، حالت تهوع، استفراغ و اسهال است.

کد خبر : ۲۷۰۳۰۵
بازدید : ۲۹

سوسیس و کالباس تازه به عنوان یکی از محبوب‌ترین محصولات گوشتی در بسیاری از فرهنگ‌ها شناخته می‌شود، تهیه و مصرف این محصولات می‌تواند متفاوت باشد و به نوع، مواد اولیه و روش‌های پخت مربوط می‌شود.

سوسیس تازه معمولاً از گوشت قرمز،، سفید گوشت گوسفند، گاو و مرغ تهیه می‌شود. برای تهیه سوسیس از چاشنی‌ها و ادویه‌های مختلف استفاده می‌شود، که می‌تواند طعم و مزه خاصی به آن ببخشد، همچنین، سوسیس تازه باید در دماهای پایین نگهداری شود تا از فاسد شدن آن جلوگیری شود.

کالباس تازه از گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌جات مختلف تهیه می‌شود. این محصولات معمولاً به شکل ورقه‌ای برش می‌خورند و می‌توانند شامل پنیر، سبزیجات و سایر افزودنی‌ها نیز باشند. کالباس‌ها به عنوان میان‌وعده یا در ساندویچ‌ها و سالادها مصرف می‌شوند.

سوسیس و کالباس فاسد می‌توانند خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کنند. این مواد غذایی به دلیل وجود نیترات و نیتریت در ساختار خود، به راحتی می‌توانند در شرایط نامناسب نگهداری یا بیش از حد در دماهای بالا، فاسد شوند. علائم خوردن سوسیس و کالباس فاسد، درد شکم، حالت تهوع، استفراغ و اسهال است.

تغییر بوی سوسیس و کالباس که تند است، همچنین رنگ‌های غیرطبیعی یا کدر و وجود لک‌های سفیدی و سبز که نشان‌دهنده رشد باکتری‌ها است

برای جلوگیری از فساد سوسیس و کالباس همیشه‌باید در دماهای مناسب نگهداری و به تاریخ انقضا روی بسته‌بندی دقت کنند، همچنین از مصرف محصولات منقضی شده بپرهیزند و برای کاهش احتمال بیماری‌ها، این محصولات را به‌خوبی بپزند.

کارخانه‌ها برای تولید سوسیس و کالباس باید از مواد اولیه سالم استفاده کنند

محمد هاشمی، مشاور رئیس سازمان غذا و دارو، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، بابیان اینکه این سازمان به‌عنوان متولی نظارت بر تولید محصولات غذایی، بر تمامی مراحل تولید سوسیس و کالباس نظارت دارد، اظهار کرد: کارخانه‌های تولیدکننده موظف‌اند از گوشت سالم و مواد اولیه مجاز استفاده کنند و رعایت استانداردهای بهداشتی از الزامات تولید این محصولات است.

وی افزود: استفاده از مواد اولیه سالم و کنترل ترکیبات مانند گوشت، نیتریت، فسفات و طعم‌دهنده‌ها از مهم‌ترین تمهیدات این سازمان محسوب می‌شود.

مشاور رئیس سازمان غذا و دارو گفت: کارشناسان سازمان غذا و دارو با بازرسی‌های دوره‌ای و نمونه‌برداری منظم، وضعیت ترکیب، برچسب و ایمنی فرآورده‌های گوشتی را بررسی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه نظارت‌ها در مراحل مختلف تولید مستمر انجام می‌شود، ادامه داد: پایش مستمر و آزمایش‌های کنترل کیفی در واحدهای تولیدی انجام می‌شود تا میزان گوشت، افزودنی‌ها و سلامت مواد اولیه به‌دقت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

آیا از گوشت حیوانات مرده برای تولید سوسیس و کالباس استفاده می‌شود؟

هاشمی در پاسخ این پرسش آیا صحت دارد که گوشت تهیه‌شده خالص نیست و از حیوانات مرده برای تهیه این فرآورده‌ها استفاده می‌شود، تصریح کرد: گوشت مصرف‌شده در سوسیس و کالباس باید از کشتارگاه‌های مجاز و مورد تأیید سازمان غذا و دارو تأمین شود و استفاده از گوشت‌های تاریخ‌گذشته، بی‌هویت و خارج از زنجیره مجاز، تخلف محسوب می‌شود و چنین ادعایی درباره استفاده از گوشت حیوانات مرده در محصولات مجاز صحت ندارد.

مشاور رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: سازمان در صورت مشاهده تخلف، استفاده از گوشت‌های غیرمجاز و رعایت نکردن استانداردهای بهداشتی، با واحدهای متخلف برخورد قانونی می‌شود، توقف فعالیت، پلمب و ارجاع پرونده به مراجع قضائی در صورت مشاهده تخلف انجام می‌شود.

استفاده از سوسیس و کالباس برای گروه‌های حساس محدود شود

وی اضافه کرد: مردم باید هنگام خرید فرآورده‌های گوشتی به درصد گوشت درج‌شده روی بسته‌بندی، نام برند، پروانه ساخت، تاریخ تولید، شرایط نگهداری و نشانه‌های معتبر سلامت توجه کنند. مشاور رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: مصرف این فرآورده‌ها برای گروه‌های حساس و کودکان باید محدود شود و منابع پروتئینی تازه گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و حبوبات گزینه‌های سالم‌تری برای تغذیه روزانه هستند.

سوسیس و کالباس از مواد غذایی است که بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و سازمان‌های نظارت کننده در مراحل مختلف تولید بررسی‌های لازم را انجام می‌دهند و با متخلفان برخورد می‌کنند، اما به جز نظارت سازمان‌های مسئول مردم هم هنگام خرید و طبخ محصول باید نکاتی را رعایت کنند توجه داشته باشند که سوسیس و کالباس تازه باید به صورت کامل پخته شوند تا از بیماری‌های ناشی از باکتری‌ها جلوگیری شود، همچنین هنگام خرید، به تاریخ مصرف و شرایط نگهداری توجه ویژه‌ای داشته باشند تا بیمار نشوند.

منبع: ایمنا

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید