سامانه ضدموشک‌ هایپرسونیک Project Maverick آمریکا در سال ۲۰۲۷ آزمایش می‌شود

سامانه ضدموشک‌ هایپرسونیک Project Maverick آمریکا در سال ۲۰۲۷ آزمایش می‌شود

آژانس دفاع موشکی آمریکا (MDA) درحال پیشبرد پروژه‌ای جدید با نام Project Maverick برای رهگیری و انهدام موشک‌های هایپرسونیک است. هدف این پروژه ایجاد یک لایه دفاعی موقت در برابر تهدیدات هایپرسونیک تا زمان آماده‌شدن سامانه‌های پیشرفته‌تر عنوان شده است.

کد خبر : ۲۹۹۵۶۱
بازدید : ۱۰

آژانس دفاع موشکی آمریکا (MDA) درحال پیشبرد پروژه‌ای جدید با نام Project Maverick برای رهگیری و انهدام موشک‌های هایپرسونیک است. هدف این پروژه ایجاد یک لایه دفاعی موقت در برابر تهدیدات هایپرسونیک تا زمان آماده‌شدن سامانه‌های پیشرفته‌تر عنوان شده است.

براساس درخواست بودجه جدید MDA، نخستین آزمایش این پروژه احتمالاً در سال مالی ۲۰۲۷ انجام خواهد شد و شامل رهگیری یک گلایدر هایپرسونیک در امتداد سواحل شرقی آمریکا خواهد بود.

3

آمریکا به‌دنبال ایجاد «لایه دفاعی جدید» است

در این آزمایش، آژانس دفاع موشکی آمریکا قصد دارد از داده‌های چندمنظوره حسگرهای هوایی و فضایی برای شناسایی و رهگیری هدف استفاده کند. سپس یک سامانه مدیریت نبرد تاکتیکی، با تکیه بر اطلاعات حسگرهای خارجی، رهگیر آزمایشی را به‌سمت تهدید شبیه‌سازی‌شده هدایت خواهد کرد.

ژنرال هیث کالینز، مدیر MDA، در توضیح این پروژه اعلام کرد: «Project Maverick فرصتی برای نمایش توانایی‌های مختلف در زنجیره کامل رهگیری فراهم می‌کند و درصورت موفقیت، می‌تواند مکمل سامانه‌های دفاعی فعلی و آینده باشد.»

درصورت موفقیت، این پروژه می‌تواند به ساخت یک سامانه موقت ضدهایپرسونیک منجر شود و فاصله زمانی تا ورود سامانه پیشرفته‌تر Glide Phase Interceptor (GPI) در اوایل دهه ۲۰۳۰ را پوشش دهد.

سامانه GPI که در سال ۲۰۲۴ به شرکت نورثروپ گرومن واگذار شد، یک رهگیر پرتاب‌شونده از کشتی است که توان مقابله با گلایدرهای مانورپذیر هایپرسونیک را در جو دارد. کالینز توضیح داد سامانه‌های فعلی آمریکا عمدتاً به رهگیری در مرحله نهایی بازگشت موشک محدود هستند؛ مرحله‌ای که آخرین فرصت برای نابودی سلاح هایپرسونیک محسوب می‌شود و ریسک شکست بسیار بالاست.

رهگیری موشک‌های هایپرسونیک با سرعت بیش از ۵ ماخ

4

موشک‌های هایپرسونیک با سرعتی بیش از ۵ برابر سرعت صوت و قابلیت مانور بالا، چالش بزرگی برای سامانه‌های پدافندی سنتی ایجاد کرده‌اند. چین و روسیه طی سال‌های اخیر چنین تسلیحاتی را توسعه داده و آزمایش کرده‌اند؛ موضوعی که پنتاگون را به تسریع برنامه‌های دفاعی و تهاجمی هایپرسونیک واداشته است.

بودجه دقیق Project Maverick هنوز اعلام نشده، اما گزارش‌ها نشان می‌دهد این پروژه تحت برنامه جدید Low-Cost Defeat تأمین مالی می‌شود؛ برنامه‌ای که روی توسعه فناوری‌های ارزان‌تر برای مقابله با تهدیدات پرسرعت و هایپرسونیک تمرکز دارد.

MDA همچنین روی پروژه Low-Cost Interceptor (LCI) نیز کار می‌کند که آزمایش نمونه اولیه آن برای سال ۲۰۲۸ برنامه‌ریزی شده است. هدف این پروژه، تولید رهگیرهای ارزان‌قیمت و قابل‌تولید در تعداد بالا عنوان شده است.

5

درصورت موفقیت آزمایش ۲۰۲۷، Project Maverick می‌تواند گام مهمی در مسیر ایجاد یک سامانه دفاع لایه‌ای عملیاتی برای آمریکا باشد؛ سامانه‌ای که در شرایط افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی، به‌عنوان یک سپر موقت در برابر موشک‌های پیشرفته هایپرسونیک عمل خواهد کرد.

منبع: روزیاتو

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید