۴ میوهای که بهتر است پوستشان را دور نریزید
پوست برخی میوهها مانند سیب، موز، لیمو و پرتقال سرشار از فیبر، آنتیاکسیدان و مواد مغذی است که به هضم بهتر، سلامت قلب و کاهش خطر بیماریها کمک میکند. نگه داشتن و مصرف این پوستها میتواند فواید سلامتی قابل توجهی داشته باشد.
فرادید| پوست برخی میوهها مانند پرتقال، سیب، موز و لیمو فواید زیادی برای سلامتی دارد.
به گزارش فرادید، ممکن است برخی از سالمترین بخشهای میوههای مورد علاقهتان را دور بریزید. پوستهای سرشار از مواد مغذی سیب، موز و پرتقال میتوانند به بهبود هضم، سلامت قلب و موارد دیگر کمک کنند.
۱. پوست سیب
پیش از اینکه پوست سیب خود را دور بریزید، دوباره فکر کنید. پوست سیب فواید بیشتری نسبت به گوشت میوه دارد، از جمله:
- تأمین آنتیاکسیدانها: پوست سیب حاوی آنتیاکسیدانهایی است که به رنگ آن کمک میکنند. غذاهای سرشار از آنتیاکسیدان به کاهش التهاب و خطر بیماریهای مزمن کمک میکنند.
- حمایت از سلامت هورمونی: اگرچه تحقیقات بیشتری لازمست، کلروفیل موجود در پوست سیب ممکن است با ترکیبات شیمیایی که بر هورمونها اثر میگذارند و سبب التهاب مزمن میشوند مقابله کند.
- افزایش محتوای فیبر: فیبر موجود در پوست سیب میتواند خطر بیماریهای متابولیک را کاهش دهد، به مدیریت اشتها کمک کند و سلامت روده را بهبود بخشد.
۲. پوست موز
اگرچه خوردن پوست موز ممکن است جذاب به نظر نرسد، اما سرشار از مواد مغذی ضروریست. برخی فواید پوست موز عبارتند از:
- تأمین مواد مغذی ضروری: پوست موز حدود ۴۰ درصد ارزش روزانه توصیهشده پتاسیم را دارد و همچنین حاوی منیزیم، کلسیم، آهن و روی است.
- بهبود خلق و خو و خواب: پوست موز حاوی تریپتوفان است، یک اسید آمینه که به تنظیم خلق و خو کمک میکند. تحقیقات نشان داده پوست موز نارس منبع غنی سروتونین و منیزیم است که ممکن است به بهبود خواب کمک کند.
- حفظ سطح سالم کلسترول: پوست موز حاوی پلیفنولهایی است که به حفظ سطح سالم کلسترول کمک میکنند. همچنین فیبر موجود در پوست موز از سلامت قلب محافظت میکند.
۳. پوست لیمو
ممکن است به دور ریختن پوست لیمو عادت داشته باشید، اما نگه داشتن آن میتواند سلامت شما را بهبود بخشد. برخی فواید مصرف پوست لیمو عبارتند از:
- کاهش خطر پوسیدگی دندان: پوست لیمو به جلوگیری از رشد باکتریهای دهان که میتوانند سبب پوسیدگی دندان و عفونت لثه شوند، کمک میکند.
- تأمین آنتیاکسیدان بیشتر: تحقیقات نشان داده پوست لیمو آنتیاکسیدان بیشتری نسبت به گوشت یا آب میوه دارد. پوست لیمو قویتر از پوست سایر مرکبات مانند پرتقال ماندارین یا گریپفروت است.
- حفاظت در برابر سرطان: تحقیقات بیشتری لازمست، اما مطالعهای نشان داده مصرف پوست مرکبات از جمله لیمو ممکن است خطر برخی انواع سرطان را کاهش دهد.
۴. پوست پرتقال
تحقیقات نشان میدهد پرتقال سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است، اما پوست آن هم فواید سلامتی دارد، از جمله:
- حفظ هیدراتاسیون بدن: یک پرتقال به همراه پوست آن حدود ۸۷ گرم آب دارد. فقط پوست پرتقال حدود ۷۳ گرم آب دارد که میتواند به نیاز روزانه بدن به آب کمک کند.
- بهبود هضم: پوست پرتقال حاوی پریبیوتیک است که به سلامت میکروبیوم روده کمک کرده و رشد باکتریهای مفید در دستگاه گوارش را تشویق میکند.
- تقویت حرکات روده: پوست پرتقال حاوی پکتین است، یک فیبر محلول که هضم را کند کرده و به حرکات منظم روده کمک میکند.
مترجم: زهرا ذوالقدر



