۵ نکته مهم و طلایی برای تهیه قهوه ترک
قهوه ترک یکی از انواع نوشیدنیهای پر طرفداری است که با دانه قهوه تهیه میشود و درست کردن آن نیاز به رعایت نکات خاصی دارد.
فرادید | زادگاه قهوه قاره آفریقاست و کشور اتیوپی را اولین محل کشف و رویش قهوه میدانند. اعراب قهوه را از آفریقا به خاورمیانه آوردند و کم کم قهوه در این منطقه جایگاه ویژهای پیدا کرد تا اینکه عثمانیها این نوشیدنی محبوب را وارد اروپا کردند و به این ترتیب قهوه در سراسر جهان شناخته شد.
به گزارش فرادید، کیفیت دانه قهوه، اندازه، تازگی، نحوه آسیاب و برشته شدن، نوع کشور سازنده و نحوه نگهداری از فاکتورهای اصلی در انتخاب قهوه است. مشهورترین نوشیدنیهایی که با این دانههای شگفت انگیز تهیه میشوند، شامل قهوه ترک، فرانسه، اسپرسو، لاته، موکا، عربی، ماکیاتو، کاپوچینو، فراپه، یونانی، آیس کافی، دارک شات، هندی، قهوه فوری، ایرلندی، کویی توبروک، لونگو، کافه ملیا، اولیانگ، ریسترتو و... است.
قهوه ترک یکی از انواع نوشیدنیهای قهوه است که برای تهیه آن به وسیلهای شبیه به شیرجوش با دهانه تنگ و بدنهای حجیم نیاز دارید که به آن «جِزوِه» میگویند و مرغوبترین جنس آن از نوع مسی و استیل است.
در این مطلب میخواهیم شما را با دستور تهیه قهوه ترک در منزل و نکات مهم و طلایی برای تهیه این نوشیدنی رمانتیک و خوشمزه آشنا کنیم؛ پس درا دامه مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه یک فنجان قهوه ترک
قهوه ترک: ۲ قاشق مرباخوری سر پر
آب سرد: ۱ فنجان قهوه خوری
طرز تهیه قهوه ترک
قهوه ترک را داخل قهوه جوش (جزوه) بریزید و آب سرد را به آن اضافه کنید. قهوه و آب را حسابی هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند؛ سپس ظرف قهوه جوش را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و اجازه بدهید قهوه آرام آرام قوام بیاید. وقتی قهوه کف کرد، کف یا در اصطلاح خامه روی قهوه را خیلی آرام بردارید و داخل فنجان بریزید و همان لحظه که قهوه بالا آمد، قهوه جوش را از روی اجاق بردارید و اجازه ندهید قهوه قل بخورد. قهوه را داخل فنجان بریزید و اگر دوست دارید تفاله نداشته باشد، دو دقیقه صبر کنید تا ته نشین شود؛ سپس سرو کنید. نوش جان
۵ نکته مهم برای درست کردن قهوه ترک
۱- برای تهیه قهوه ترک به ازای هر فنجان قهوه خوری آب سرد، به دو قاشق مرباخوری پودر قهوه ترک نیاز دارید. حتما از آب سرد استفاده کنید.
۲- قهوه جوشها اندازههای متفاوتی دارند. شما نمیتوانید برای شش نفر داخل یک قهوه جوش دو نفره قهوه درست کنید و برعکس بنابراین به سایز قهوه جوش دقت کنید.
۳- قهوه را قبل از گذاشتن روی حرارت اجاق گاز هم بزنید و بعد از اینکه آن را روی حرارت گذاشتید، هرگز قهوه را هم نزنید. توجه داشته باشید که قهوه ترک هرگز نباید بجوشد و قل بخورد.
۴- اگر دوست دارید قهوه ترک شما شیرین باشد، شکر را حتما همان ابتدا همراه با قهوه داخل قهوه جوش بریزید و از اضافه کردن شکر بعد از آماده شدن قهوه خودداری کنید.
۵- هر اندازه که دهانه قهوه جوش تنگتر باشد، قهوه شما بهتر قوام میآید.