بوستان سعدی؛ درسی از شیخ اجل: «در باب عشق»

بوستان سعدی؛ درسی از شیخ اجل: «در باب عشق»

عشق لازمه زندگی انسان‌هاست. اما گاهی این عشق انسان را چنان اندوهگین و درمانده می‌کند که انگار همه جهان پیش چشم او هیچ می‌شود.

کد خبر : ۲۴۰۵۶۲
بازدید : ۱۲۵

فرادید| سعدی بوستان و گلستان را در اردیبهشت‌ماه سال 655 و 656 هجری سرود و دو تا از حکمت‌آموزترین و در عین حال شیرین‌ترین آثار ادبیات فارسی را به وجود آورد. شاید همین شیرینی و پندآموزی این دو اثر سعدی است که باعث شده است که استاد اصغر دادبه معتقد باشند که مدخل آشنایی با ادبیات فارسی باید بوستان و گلستان سعدی باشد.

به گزارش فرادید، تنوع داستان‌ در آثار سعدی بسیار زیاد است. او هر بار داستان جدیدی برای گفتن دارد و الحق که هر بار به زیباترین شکل ممکن این کار را انجام می‌دهد. لطف سخن او باعث می‌شود که مخاطب علاوه بر یادگیری لذت هم ببرد. بوستان نخستین اثر سعدی است و سعدی این منظومه عظیم را در سفر نوشت و یکی از ماندگارترین آثار ادبیات فارسی را به آحاد مرد جهان هدیه کرد.

باب سوم: در عشق و مستی و شور

عشق لازمه زندگی انسان‌هاست. اما گاهی این عشق انسان را چنان اندوهگین و درمانده می‌کند که انگار همه جهان پیش چشم او هیچ می‌شود.

تو را عشقِ همچون خودی ز آب و گل

رباید همی صبر و آرام دل

به بیداریش فتنه بر خَد و خال

به خواب اندرش پای بند خیال

به صدقش چنان سر نهی در قدم

که بینی جهان با وجودش عدم

چو در چشم شاهد نیاید زرت

زر و خاک یکسان نماید برت

دگر با کست بر نیاید نفس

که با او نماند دگر، جایِ کس

تو گویی به چشم اندرش منزل است

وگر دیده بر هم نهی، در دل است

نه اندیشه از کس که رسوا شوی

نه قوت که یک دم شکیبا شوی

گرت جان بخواهد، به لب بر نهی

ورت تیغ بر سر نهد، سر نهی

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید