آیا چای و قهوه خطر سکته مغزی و فراموشی را کاهش می‌دهند؟

آیا چای و قهوه خطر سکته مغزی و فراموشی را کاهش می‌دهند؟

کارشناسانِ مستقل امروز هشدار می‌دهند که این مطالعه نمی‌تواند اثبات کند که قهوه و چای می‌تواند از سکته مغزی و فراموشی پیشگیری کند. بلکه فقط پیوند بین آن‌ها را برجسته می‌کند.

کد خبر : ۱۰۰۸۷۹
بازدید : ۲۱۶۴۳

فرادید | برطبق یک مطالعه جدید، نوشیدن دو فنجان قهوه و دو فنجان چای در روز ممکن است بتواند خطر ابتلا به سکته مغزی و فراموشی را در افراد کاهش دهد.


به گزارش فرادید، محققان چینی زندگیِ ۵۰۰۰۰۰ بریتانیایی را به مدت ۱ دهه دنبال کردند. از داوطلبانی که در این مطالعه شرکت کرده بودند، درخواست شده بود تا عادت نوشیدنی‌های گرم خودشان را در ابتدای شروع پژوهش گزارش دهند.


محققان نتیجه‌گیری کردند که مشارکت‌کنندگانی که روزانه ۲ فنجان چای و ۲ فنجای قهوه نوشیده بودند، یک‌سوم کمتر از دیگران دچار سکته مغزی شده بودند و احتمال فراموشی گرفتن نیز تا ۲۸‌درصد در آن‌ها کمتر گزارش شده بود.


نوشیدنِ فقط یک فنجان چای یا فقط یک فنجان قهوه در روز نیز برای مشارکت‌کنندگان فوایدی داشت.


اما تیم، به هدایتِ دکتر یوآن ژنگ، قبول دارد که این یافته‌ها ممکن است کاملاً تصادفی باشد و تأکید می‌کند که این ارتباط ممکن است به انواعی از نوشیدنی‌های گرم مرتبط باشد.


آن‌ها می‌گویند: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که مصرفِ متعادلِ قهوه/چای به صورت مجزا، یا همراه با یکدیگر، با کم کردنِ خطر سکته مغزی و فراموشی مرتبط است.»


این مطالعه در دانشگاه پزشکی تیانجین انجام شده و نتایج آن در نشریه پی‌لوز مِدسین منتشر شده است.


محققان مشارکت‌کنندگانی که بین سنین ۵۰ تا ۷۴ سال بودند و در بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ اطلاعات آن‌ها به بانکِ زیستیِ انگلستان افزوده شده بود، انتخاب کردند.


داوطلبان فقط در ابتدای ثبت‌نام برای مشارکت در این پژوهش به پرسش‌ها درباره نوشیدنِ قهوه و چای پاسخ دادند و طی این ده سال هرگز محققان پیگیر نشدند تا ببیند آیا عادت قهوه یا چای نوشیدنِ آن‌ها تغییر کرده است یا خیر. همچنین از آن‌ها پرسیده نشد که آیا به نوشیدنیِ خود شیر یا شکر نیز اضافه می‌کنند، یا خیر.


درواقع مشارکت‌کنندگان به دو دسته تقسیم شدند، آن‌هایی که نوشیدنی قهوه و چای مصرف می‌کردند و آن‌هایی که نوشیدنیِ گرم مصرف نمی‌کردند.


کارشناسانِ مستقل امروز هشدار می‌دهند که این مطالعه نمی‌تواند اثبات کند که قهوه و چای می‌تواند از سکته مغزی و فراموشی پیشگیری کند. بلکه فقط پیوند بین آن‌ها را برجسته می‌کند.


دکتر شارلوت میلز، متخصص علوم تغذیه از دانشگاهِ رِدینگ، می‌گوید: «ممکن است سایر عوامل نیز در این میان نقش داشته باشند.»، اما او می‌گوید این یافته‌ها «همراستا» با سایر مطالعاتی هستند که درباره فواید مصرف قهوه و چای تحقیق کرده‌اند.


بسیاری از تحقیقات پیش‌از‌این نشان داده‌اند که چای و قهوه می‌تواند خطر فراموشی را کاهش دهد. اما برخی از مقالات هشدار داده‌اند که مصرف بی‌رویه برخی نوشیدنی‌های رایج می‌تواند خطر سکته و فراموشی را افزایش دهد.


مطالعه‌ای که در ماه جولای در استرالیا انجام شد نشان داد که نوشیدنِ بیش از ۶ فنجان قهوه در روز، ۵۳ درصد خطر فراموشی را در افراد افزایش داده بود. هنوز مشخص نیست که قهوه و چای به چه نحوی خطر فراموشی را کاهش می‌دهند. اما برخی از کارشناسان به پلی‌فنول‌های موجود در نوشیدنی‌های گرم اشاره می‌کنند که در بلوبری و کاکائو نیز وجود دارند و مطالعات نشان داده‌اند که می‌توانند خطر بیماری‌های اعصاب را کاهش دهند.


دکتر روزا سانچو، رئیس مرکز تحقیقات آلزایمر در انگلستان، که بخشی از این پژوهش بوده است، می‌گوید: «مطالعاتی از این دست نمی‌توانند رابطه علی و معلولی را مشخص کنند.»


«درحالیکه محققان کوشش کردند سایر عواملی که می‌توانند بر خطر سکته مغزی و فراموشی اثر بگذارند را کنترل کنند، هنوز نمی‌توان با قطعیت نتیجه‌گیری کرد که آیا چای و قهوه می‌توانند خطر این موارد را کاهش دهند یا خیر.»


او می‌افزاید: «مشارکت‌کنندگان فقط در ابتدای پژوهش درباره مصرف قهوه گزارش دادند. هیچ داده‌ای درباره عادات بلندمدت این افراد در دسترس نیست و هنوز مشخص نیست که چگونه این یافته‌ها می‌تواند به سلامت بلندمدت مغز مرتبط شود.»


منبع: The Daily Mail
ترجمه: سایت فرادید

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید