آیا سیب را درست میخورید؟؛ این اشتباه را مرتکب نشوید!
یک سیب متوسط با پوست دارای ۴ گرم فیبر است، اما اگر پوست سیب را بکنید فیبر به ۲ گرم کاهش خواهد یافت. تحقیقات نشان میدهند خواص آنتی اکسیدانی مفید سیب از پوست آن سرچشمه میگیرد. به عبارت دیگر، بهتر است سیبهای خود را به طور کامل میل کنید. پوست را دست نخورده بگذارید مگر آن که واقعا برای دستور پختی مانند پای سیب نیاز به پاک کردن آن داشته باشید.
تاکنون این ضرب المثل را شنیده اید که "خوردن یک سیب در روز شما را از پزشک دور نگه میدارد"؟ سیب کالری و چربی کمی دارد و حاوی فیبر پرکنندهای است که میتواند به تثبیت قند خون، کمک به هضم و سیری طولانی مدت شما کمک کند و البته یک میان وعده کاملا قابل حمل است!
به نقل از تودی، یک سیب متوسط دارا: ۹۵ کالری، ۰.۵ گرم پروتئین، ۰ گرم چربی، ۲۵ گرم کربوهیدرات، ۴ گرم فیبر (۱۶ درصد ارزش روزانه)، ۸ میلی گرم ویتامین (۱۱ درصد ارزش روزانه) است. اکثر ترکیبات موجود در سیب (ترکیبات گیاهی) هستند.
فواید سیب برای سلامتی
ضرب المثل قدیمی درباره این که یک سیب در روز پادزهر همه چیز است ممکن است اعتبار داشته باشد. تحقیقات صورت گرفته بر روی سیب به فواید آن برای سلامت قلب، دیابت، سرطان، سلامت روده، کاهش وزن و التهاب اشاره دارند. سیبها سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر، ویتامین ث و دارای کالری کمی هستند.
نتیجه تحقیقی تازه صورت گرفته نشان میدهد که سیب ارزش دارویی دارد. در آن تحقیق به خواص محافظتی خوردن سیب برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مزمن مختلف اشاره شده است.
نتیجه بررسی چهل ارزیابی نشان داد که خوردن سیب با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است. نویسندگان مقاله مرتبط با آن بررسی معتقدند که پلی فنولهای موجود در سیب عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند که ممکن است از تکثیر و رشد تومور جلوگیری کند.
برخی از تاثیرگذارترین تحقیقات در مورد فواید سیب برای سلامت قلب است. یک کارآزمایی تصادفی سازی و کنترل شده تازه که نتایج آن در مجله امریکایی تغذیه بالینی منتشر شده به بررسی تاثیر خوردن یک سیب در روز بر نشانگرهای زیستی التهابی مرتبط با بیماریهای قلبی عروقی در جمعیت چاق پرداخت.
محققان دریافتند که صرفا خوردن یک سیب در روز به مدت شش هفته ممکن است التهاب مرتط با چاقی را که معمولا با بیماریهای قلبی و عروقی مرتبط است حتی بدون کاهش وزن فرد کاهش دهد.
علاوه بر این، دومین کارآزمایی تصادفی سازی شده کنترل شده که نتیجه آن در مجله امریکایی تغذیه بالینی منتشر شده نشان داد که خوردن دو سیب در روز به مدت هشت هفته کلسترول خون را در بزرگسالان مبتلا به کلسترول بالا کاهش میدهد. محققان بار دیگر علت این موضوع را به پلی فنولهای موجود در میوه نسبت دادند.
نکته دیگر آن که پلی فنول در سلامت روده نقش دارد. تحقیقات صورت گرفته بر روی پلی فنولهای موجود در سیب نشان میدهد که میتوانند نقش مثبتی در فعالیت میکروبی روده داشته باشند، اما تحقیقات بیش تری در این باره مورد نیاز است.
علاوه بر پلی فنولها فیبر موجود در سیب عامل تاثیرگذار دیگری در سلامتی فرد است. خوردن فیبر کافی میتواند برای متعادل کردن سطح قند خون، مدیریت سیری و کمک به هضم عالی مفید باشد. دادههای یک بررسی تحقیقاتی یه نشان داد که خوردن سیب با کاهش وزن نیز مرتبط است.
آیا خوردن سیب اشکالاتی دارد؟
سیب حاوی قندهای طبیعی عمدتا فروکتوز، ساکارز و گلوکز است. یک سیب متوسط ۶ گرم فروکتوز، ۲ گرم ساکارز و ۲ گرم گلوکز دارد. بسیاری از افراد ممکن است ندانند که فروکتوز موجود در سیب ممکن است برای کسانی که دچار عدم تحمل فروکتوز هستند مشکلاتی ایجاد کند.
از آنجایی که سیب حاوی کربوهیدراتهای خاصی به نام FODMAPS است که فیبرهای قابل تخمیر هستند که باعث مشکلات گوارشی میشوند برخی از افراد ممکن است پس از خوردن سیب دچار نفخ یا درد شکم شوند. این مشکلات گوارشی برای همه افراد صدق نمیکند. بنابراین، بسیاری از مردم با اضافه کردن سیب به رژیم غذایی خود کاملا خوب عمل میکنند.
۳ حقیقت جالب در مورد سیب
فراتر از مشخصات مواد مغذی چشمگیر چند دلیل جالب دیگر برای خوردن سیب وجود دارد.
۱- بیش از ۷۵۰۰ گونه سیب در سراسر جهان رشد میکنند
۷۵۰۰ نوع سیب در سراسر جهان رشد میکند و این دومین میوه پرمصرف پس از موز است. تنها ۲۵۰۰ گونه سیب در ایالات متحده رشد میکند. Gala، Fuji، Red Delicious، Granny Smith، Honeycrisp، McIntosh و Pink Lady برخی از رایجترین گونههای سیب در ایالات متحده هستند.
۲- فیبر در پوست سیب است
دلیلی وجود دارد که پوست سیب قدری سفت است. بخش عمده فیبر موجود در آن میوه در پوست قرار دارد. یک سیب متوسط با پوست دارای ۴ گرم فیبر است، اما اگر پوست سیب را بِکَنید فیبر به ۲ گرم کاهش خواهد یافت.
تحقیقات نشان میدهند خواص آنتی اکسیدانی مفید سیب از پوست سرچشمه میگیرد. به عبارت دیگر، بهتر است سیبهای خود را به طور کامل میل کنید. پوست آن را دست نخورده بگذارید مگر آن که واقعا برای دستور پختی مانند پای سیب نیاز به پاک کردن آن داشته باشید.
۳- سیب حاوی پکتین است که جایگزین گیاهی برای ژلاتین محسوب میشود
فیبر محلول در سیب پکتین نام دارد. این نوع فیبر نشاستهای است که در دیواره سلولی برخی میوهها و سبزیجات یافت میشود و پس از استخراج از گیاه به صورت مایع یا پودر به فروش میرسد.
پکتین به عنوان یک غلیظ کننده طبیعی برای ژله یا مربا مورد استفاده قرار میگیرد بخصوص در مورد میوههایی مانند انواع توتها که پکتین بالایی دارند. از آنجایی که پکتین از گیاهان میآید یک جایگزین گیاهی برای ژلاتین است.
منبع: فرارو