محبوب ترین غذاهای ایرانی با رب انار
رب انار از چاشنیهای اصیل و پرکاربرد در آشپزی ایرانی است که طعمی ترش و ملس به غذاها میدهد. از رب انار در انواع خورشها، خوراکها، پلوها و حتی دسرها میتوان استفاده کرد.
ذائقهی ایرانیها بهگونهای است که به طعم و مزهی ترش بسیار علاقه دارند و به همین خاطر است که در لیست غذاهای ایرانی، غذاهایی را میتوان پیدا کرد که پایه و اساس آنها چاشنیهای ترش هستند. برخی از محبوبترین غذاهای ایرانی با رب انار عبارتند از:
خورش فسنجان: این خورش مشهور با گردو، مرغ یا گوشت و رب انار پخته میشود و طعمی بسیار لذیذ دارد.
خورش انار و بادمجان: ترکیبی از بادمجان سرخ شده، رب انار، سبزیجات و ادویه جات که طعمی دلچسب دارد.
مرغ ترش: مرغ پخته شده با رب انار، زعفران، پیاز و ادویه جات که طعمی ترش و ملس دارد.
خورش قلیه ماهی: ماهی سرخ شده با رب انار، تمرهندی، سبزیجات و ادویه جات که طعمی منحصر به فرد دارد.
خورش رب انار: خورشی ساده و خوشمزه با گوشت، رب انار، پیاز و ادویه جات.
کوفته تبریزی: کوفتههای پخته شده با رب انار، گردو، سبزیجات و ادویه جات که طعمی فوق العاده دارند.
آش رشته: آشی سنتی و پرطرفدار که با رشته، نخود، سبزیجات، کشمش و رب انار پخته میشود.
سالاد انار: ترکیبی از دانههای انار، گردو، جعفری، نعناع و آبلیمو که طعمی ترش و تازه دارد.
روش تهیه 4 غذا با رب انار:
در اینجا به طور خلاصه روش تهیه 5 غذای محبوب با رب انار را شرح میدهم:
1. خورش فسنجان:
مواد لازم: مرغ یا گوشت، گردو، رب انار، پیاز، زعفران، شکر، نمک، فلفل و ادویه جات.
طرز تهیه: مرغ یا گوشت را تفت دهید. پیاز را تفت داده و به آن گردو، رب انار، زعفران و ادویه جات اضافه کنید. سپس مرغ یا گوشت را به همراه مقداری آب به مخلوط اضافه کنید و بگذارید بپزد تا جا بیفتد. در آخر، شکر، نمک و فلفل را به دلخواه اضافه کنید.
2. خورش انار و بادمجان:
مواد لازم: بادمجان، رب انار، پیاز، سیر، سبزیجات معطر (گشنیز، جعفری، نعناع)، نمک، فلفل و ادویه جات.
طرز تهیه: بادمجانها را سرخ کنید. پیاز و سیر را تفت داده و به آن رب انار، سبزیجات معطر، نمک، فلفل و ادویه جات اضافه کنید. سپس بادمجانهای سرخ شده را به مخلوط اضافه کنید و بگذارید بپزد تا جا بیفتد.
3. مرغ ترش:
مواد لازم: مرغ، رب انار، زعفران، پیاز، سیر، نمک، فلفل و ادویه جات.
طرز تهیه: مرغ را تفت دهید. پیاز و سیر را تفت داده و به آن رب انار، زعفران، نمک، فلفل و ادویه جات اضافه کنید. سپس مرغ را به همراه مقداری آب به مخلوط اضافه کنید و بگذارید بپزد.
4. کوفته تبریزی:
مواد لازم: گوشت چرخ کرده، نخود، پیاز، سبزیجات معطر (گشنیز، جعفری، نعناع)، تخم مرغ، نمک، فلفل و ادویه جات.
طرز تهیه: نخود را خیس کنید و بپزید. گوشت چرخ کرده، پیاز، سبزیجات معطر، نخود پخته شده، تخم مرغ، نمک، فلفل و ادویه جات را مخلوط کنید و کوفته درست کنید. کوفتهها را سرخ کنید و با سس رب انار سرو کنید.
منبع: دلگرم