طرز تهیه ترشی لیموترش با پوست: ۵ روش ساده اما خوشمزه!
اگر فقط طعم ترش و جذاب ترشی لیموترش را امتحان کنید؛ این ترشی خوشمزه به همراه همیشگی غذاهای شما تبدیل میشود.
به آخرین بار که در حال انتخاب دورچین غذا بودید، فکر کنید. ترشی یا زیتونپرورده، سالاد را برای غذا انتخاب کردهاید؟ لیموترش و ترشی این میوه با طعم جذاب، بهترین همراه خوشمزه برای غذاهای ایرانی بهخصوص غذاهایی با طعم شیرین است که طعم این غذاها را ترشتر و ملستر میکند.
بله! درست خوانید ترشی لیموترش یک طعم تازه و ترش که طعم غذا را لذیذتر و خوشمزهتر میکند. اگر فقط طعم ترش و جذاب ترشی لیموترش را امتحان کنید؛ این ترشی خوشمزه به همراه همیشگی غذاهای شما تبدیل میشود.
وقت امتحانکردن طعمهای جدید نرسیده؟ در این مطلب طرز تهیه ترشی لیموترش با پوست را آموزش میدهیم تا با اضافهکردن این همراه خوشمزه، طعم غذا خوشمزهتر شود.
طرز تهیه مدلهای مختلفترشی لیموترش با پوست
ترشی لیموترش که یک نوع ترشی محبوب است که طعم غذا را ترش و ملس میکند. این ترشی خوشمزه با مواد اولیه لیموترش و سیاهدانه آماده میشود. در شهرهای مختلف ایران، این ترشی محبوب با دستور پختهای متنوعی آماده میشود.
در ادامه طرز تهیه لیموترش با پوست را با روش شهرهای مختلف آموزش میدهیم، پس اگر دوست دارید طعم خوشمزه لیموترش را پس از یک ماه امتحان کنید، روشهای تهیه ترشی لیموترش را دنبال کنید.
طرز تهیه ترشی لیموترش بندری
در این روش تهیه، طعم ترش لیموترش را با تندی ادویهها مخلوط میکنیم تا ترشی تندتر شود. اگر طعم تندترشی را دوست ندارید، مقدار فلفل قرمز و سیاه را در ترشی کمتر کنید.
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
لیموترش | ۱۲ عدد |
سرکه | ۲ پیمانه |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه و قرمز | به مقدار لازم |
سیر | ۲ حبه |
سیاهدانه و تخم گشنیز | به مقدار لازم |
آبلیمو | به مقدار لازم |
مراحل تهیه ترشی لیموترش بندری
۱.در اولین مرحله تهیه ترشی لیمو ترش بندری، لیموها را تمیز بشویید و آنها را خشک کنید. پس از اینکه لیموها کاملا خشک شد، آن ها را به صورت ورقهای با تخته آشپزخانه خرد کنید و آب آنها را بگیرید.
۲.تخم گشتیز را در یک تابه متوسط تف دهید تا خامی آن گرفته شود. پس از تف خوردن تخم گشنیز، فلفل سیاه و قرمز را به آن اضافه کنید تا تخم گشنیز طعم ادویهها را به خود بگیرد.
۳.یک شیشه متوسط برای نگهداری ترشی انتخاب کنید و لیمو های ورق ای شده را داخل شیشه بریزید و نمک، سرکه وآب لیمو را به لیمو ترش اضافه کنید. در آخرین قدم تخم گشتیز تف داده شده و سیاه دانه را به ترشی اضافه کنید. سپس درب ترشی را محکم ببنید و فرصت دهید که ترشی در مدت زمان دو تا سه هفته جا بیفتد.
فوتوفن: در زمان ریختن ترشی در شیشه دقت کنید که شیشه را کامل پر نکنید؛ چون لیموترش آب میاندازد. ممکن است در زمان باز کردن درب ترشی، مقداری از آن به بیرون شیشه بریزد.
برای نگهداری ترشی لیموترش قبل از باز کردن درب ترشی، آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. اما پس از باز کردن درب ترشی، آن را حتما در یخچال نگهداری کنید تا ترشی کپک نزند.
طرز تهیه ترشی لیموترش بلوچی
اگر طعم غذاهای جنوبی را امتحان کرده باشید، طعم تند غذاهای جنوبی را فراموش نمیکنید. ترشی لیموترش یکی از غذاهای محبوب بلوچی است که همراه غذا سرو میشود و طعم غذا را تندتر میکند. در برخی از دستور پختهای محلی این ترشی بدون پوست تهیه میشود.
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
لیموترش | ۵۰۰ گرم |
سیر | ۳ حبه |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل قرمز و ادویه بلوچی | ۱ قاشق غذا خوری |
مراحل تهیه ترشی لیموترش بلوچی
۱.در مرحله اول تهیه ترشی لیمو ترش بلوچی، لیموها را بشویید و آنها را خشک کنید. لیموها پوست بگیرد و هسته آنها را با هسته گیر میوه خارج کنید.
۲.لیموهای پوست شده را داخل شیشه درب دار برزید و سیر له شده را با نمک، فلفل قرمز تند و ادویه بلوچی به شیشه ترشی اضافه کنید. درب شیشه را ببنید و آن را در مکانی قرار دهید که نور مستقیم آفتاب به آن بخورد.
هر یک روز در میان درب ترشی را باز کنید و مواد را باهم هم بزنید تا مواد ترشی به خوبی باهم له شوند. ترشی لیمو ترش بلوچی پس از دو و سه هفته آماده میشود.
فوتوفن: ادویه بلوچی شامل: سیر، ریحان و فلفل هندی است و این ادویه در جنوب به کالی مرچ معروف است.
اگر دوست دارید که ترشی لیموترش بلوچی، سریعتر آماده شود. در اولین مرحله، پس از اینکه لیموها را پوست گرفتید، آنها را در غذاساز بریزید و مخلوط کنید. پس از مخلوطکردن لیموترش آن را داخل شیشه بریزید و به آن ادویه اضافه کنید. شیشه ترشی را در جایی قرار دهید که نور مستقیم آفتاب به آن بخورد، پس از گذشت دو روز ترشی لیموترش بلوچی آماده است.
طرز تهیه ترشی لیموترش شیرازی
در روش تهیه ترشی لیموترش شیرازی؛ برای خوشمزهترشدن ترشی عطروطعم لیموشیرازی را اضافه میکنیم. بعد از تهیه این ترشی خوشمزه و امتحانکردن طعم آن، متوجه میشود که خوشمزهترین ترشی بوده که تا الان امتحان کردهاید.
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
لیموترش | ۵۰۰ گرم |
سرکه | ۱.۵ لیتر |
نمک | ۱ قاشق غذا خوری |
مراحل تهیه ترشی لیموترش شیرازی
۱.در روش تهیه ترشی لیمو ترش شیرازی در مرحله اول باید لیموها را برای ترشی آماده کنید. لیموها را بشویید و پوست آن ها را جدا کنید. دقت کنیدکه برای تهیه این روش ترشی لیمو ترش نباید هیچ تکه ای از لیمو ترش به پوست آن چسیبده باشد.
فوتوفن: در زمان انتخاب لیموترش برای تهیه ترشی از لیموترش کوچک استفاده کنید.
۲.برای گرفتن تلخی پوست لیمو ترش، یک قابلمه مناسب با اندازه پوست لیمو ترش انتخاب کنید و داخل قابلمه را آب بریزد و اجازه دهید که آب به جوش بیاید. پوست لیمو ترش را به قابلمه اضافه کنید، اجازه دهید که پوست لیمو ترش در مدت زمان ۵ دقیقه در آب بجوشد.
حرارت را خاموش کنید و پوست لیمو ترش را آبکشی کنید. این مرحله را ۳ یا ۴ بار تکرار کنید تا تلخی پوست لیمو ترش کاملا گرفته شود. پوست لیمو ترش حرارت دیده را روی پارچه تمیز قرار دهید و اجازه دهید که ۱ تا ۲ روز پوست لیمو ترش کاملا خشک شود.
۳.برای تهیه سس ترشی، سرکه را داخل یک ظرف برزید و نمک را به آن اضافه کنید. سرکه و نمک را به خوبی باهم مخلوط کنید تا نمک در سرکه ترکیب شود.
۴.در آخرین مرحله برای نگهداری ترشی، یک شیشه درب دار مناسب انتخاب کنید و پوست لیمو ترش خشک شده را داخل شیشه بریزد و سس ترشی را به آن اضافه کنید و شیشه ترشی را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید. ترشی لیمو ترش شیرازی بعد از گذشت ۷ روز آماده است. این ترشی را همراه با غذا نوش جان کنید و از طعم ترش آن لذت ببرید.
طرز تهیه ترشی لیموترش با روغنزیتون
تهیه ترشی لیموترش با روغنزیتون نهتنها طعم خوشمزهتری به غذای شما میدهد، بلکه خواص درمانی دارد و بهسلامت بدن کمک میکند.
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
لیموترش | ۵۰۰ گرم |
روغنزیتون | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
مراحل تهیه ترشی لیموترش با روغنزیتون
۱.در روش تهیه لیمو ترش با روغن زیتون در مرحله اول، لیمو ترش ها را بشویید و آن ها را به صورت ورقهای خرد کنید.
۲.یک شیشه درب دار مناسب برای تهیه ترشی آماده کنید و یک لایه لیمو ترش ورق شده اضافه کنید و در لایه بالاتر نمک به آن اضافه کنید. این کار را تا زمانی تکرار کنید تا همه لیموهای ترش ورق شده داخل شیشه ترشی ریخته شده باشد.
۳.در مرحله آخر روغن زیتون را به شیشه ترشی اضافه کنید ودرب ترشی را محکم ببنید. شیشه ترشی را با دست تکان دهید تا مواد ترشی کاملا باهم مخلوط شود.
طرز تهیه ترشی لیموترش هندی
ترشی لیموترش در منطقههای آسیایی بهویژه در هند طرفداران زیادی دارد. در تهیه ترشی لیموترش هندی از شکر قهوهای برای ملسترشدن ترشی استفاده میشود.
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
لیموترش | یک ونیم کیلو |
زردچوبه | ۱ قاشق غذا خوری |
شکر قهوهای | ۳ قاشق غذا خوری |
فلفل تند | ۴ عدد |
نمک | ۳ قاشق غذا خوری |
روغنزیتون | ۱ پیمانه |
ادویه ماسالا | ۱ قاشق چایخوری |
آب | ۱ لیتر |
مراحل تهیه ترشی لیموترش هندی
۱.در مرحله اول تهیه ترشی لیمو ترش هندی، لیموها را کامل بشویید و آنها را به چهار قسمت برش دهید. در یک قابلمه بزرگ، نصف پیمانه آب را بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم دهید و به لیمو ترش اجازه دهید که به خوبی پخته و نرم شود. پس از اینکه لیمو ترشها پخته شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید که لیمو ترش های پخته شده خنک شوند.
۲.برای تهیه سس ترشی آب، نمک، شکر، ادویه ماسالا،زرد چوبه و خردل را باهم مخلوط کنید تا سس یکدستی بدست بیاید.
۳.یک شیشه درب دار را برای نگهداری ترشی انتخاب کنید و سه چهارم شیشه، لیمو ترش و فلفل تند قرار دهید. سس ترشی را به لیمو ترش و فلفل اضافه کنید و روغن زیتون را داخل شیشه ترشی بریزید.
در تهیه ترشی لیموترش، شما میتوانید لیموترش خشک را جایگزین لیمو تازه کنید.
طرز تهیه ترشی لیموترش با آبلیمو
روش تهیه ترشی لیموترش با لیمو یکی از دستور پختهای خانگی است که از آبلیمو در تهیه ترشی استفاده میشود. اگر طرفدار طعم ترش و تند هستید، این روش تهیه لیموترش با آبلیمو را در خانه امتحان کنید و از طعم فراموشنشدنی این ترشی خانگی لذت ببرید.
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
لیموترش | ۱ کیلوگرم |
آبلیمو | به مقدار لازم |
زردچوبه | ۱ قاشق مربا خوری |
نمک | ۴ قاشق غذا خوری |
فلفل قرمز و سیاه | ۱ قاشق مربا خوری |
سیاهدانه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه ترشی لیموترش با آبلیمو
۱.در قدم اول تهیه ترشی لیمو ترش با آبلیمو، لیموها را به خوبی بشویید و با پارچه تمیز آنها را خشک کنید. لیموها را داخل یک سینی بزرگ قرار دهید و سینی را در معرض نور خورشید قرار دهید؛ به لیمو ترش ها به مدت ۱۲ ساعت اجازه دهید که کاملا خشک شود.
فوتوفن: این مدتزمان باتوجهبه شرایط آبوهوایی متفاوت است، ممکن است این زمان بیشتر باشد. فراموش نکنید که برای تهیه ترشی لیموترش با آبلیمو، پوست لیموترش باید کاملا خشک باشد.
۲.پس از اینکه لیمو ترشها کاملا خشک شدند، آنها را به صورت ورقهای خرد کنید و هسته لیمو ترش ها را خارج کنید.
۳.یک شیشه مناسب برای آماده کردن ترشی انتخاب کنید و لیمو ترش ورقهای شده را داخل شیشه بریزید. نمک، فلفل سیاه وقرمز، سیاه دانه را روی لیمو ترشها بریزید و آب لیمو را روی مواد ترشی اضافه کنید و مواد را با قاشق به خوبی باهم مخلوط کنید تا مواد ترشی یکدست شود.
۴.در مرحله بعدی، درب شیشه را محکم ببنید و شیشه ترشی را به مدت ۳ روز در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. در این مدت هر ۱۲ ساعت یک بار مواد ترشی را باهم هم بزنید تا مواد باهم مخلوط شود.
۵.پس از گذشت سه روز، ترشی آب می اندازد. در این مرحله درب شیشه ترشی را باز کنید و آب لیمو را با مواد اضافه کنید. شیشه ترشی را به مدت یک ماه در یخچال نگه داری کنید. پس از یک ماه ترشی شما جا افتاده است.
راهنمای کامل آشپزی برای ترشی لیموترش
- پوست لیموترش رطوبت زیادی دارد. اگر پوست لیموترش را بهخوبی خشک نکنید، ترشی فاسد میشود.
- اگر دوست دارید که ترشی طعم تندی بیشتری بگیرد و بهخوبی با ترشی ترکیب شود. فلفل سیاه و قرمز را بهصورت لایهای به ترشی اضافه کنید.
- برای تهیه ترشی ملستر به سس ترشی مقداری شکر قهوهای اضافه کنید.
کلام آخر
ترشی لیموترش یک ترشی ساده با طعم غافلگیرکننده است که با امتحانکردن طعم جذاب این ترشی به دنیای طعمهای تازهوارد میشوید.
ترشی لیموترش در کمتر از ۲ ساعت آماده میشود؛ شما میتوانید این ترشی را پس از دو تا سه هفته نوش جان کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید. اگر آماده اید که یک ترشی ساده و خوشمزه را امتحان کنید؛ همین الان مواد اولیه را برای تهیه ترشی آماده کنید.
منبع: خبرآنلاین