چای کیسه‌ای حاوی این مواد خطرناک است

چای کیسه‌ای حاوی این مواد خطرناک است

اگر چه بنا بر سنت مرسوم، ما ایرانی‌ها بیشتر چای خشک را در قوری دم می‌کنیم اما امروزه به دلیل مشغله زیاد و وقت کم برای بسیاری از ما فرو بردن یک چای کیسه‌ای در یک فنجان آب بخار، چیزی بیش از یک روال معمول است، اما باید توجه داشته باشیم که یک سری از کیسه‌های چای حاوی مواد مضر و خطرناک پلاستیکی هستند.

کد خبر : ۲۲۰۷۸۹
بازدید : ۱۱۸

نتایج یک مطالعه اخیر نشان داده که کیسه‌های چای مبتنی بر پلیمر می‌توانند میلیاردها نانوپلاستیک و میکروپلاستیک را در فنجان آزاد کنند که می‌تواند وارد جریان خون شود، در بدن پخش شده و توسط سلول‌های روده شما جذب شود.

به گزارش تایمز آف ایندیا، بسیاری از مطالعات انجام شده در گذشته ثابت کرده‌اند که میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌های کوچک می‌توانند در هوایی که ما تنفس می‌کنیم کمین کنند و به بخش‌های غیرقابل تصور بدن انسان، اعم از مغز، قلب، کلیه یا بیضه‌ها راه پیدا کنند. [ذرات ریز پلاستیکی در مغز انسان جمع می‌شوند]

5115809

یک مطالعه اخیر از گروه «موتا خنسیس» در بخش ژنتیک و میکروبیولوژی دانشگاه بارسلونا نشان می‌دهد که چگونه کیسه‌های چای مبتنی بر پلیمر، میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها (MNPLs) را پس از تماس با آب داغ در طول فرآیند دم‌ کردن آزاد می‌کنند و این ممکن است بسیاری از دوستداران چای را نگران کند.

در این مطالعه جدید که توسط دانشگاه خودمختار بارسلون انجام شده و در مجله «چموسفر» منتشر شده ، برای اولین بار نشان داده شده که این ذرات ریز می‌توانند توسط سلول‌های روده انسان جذب شده و در بسیاری از قسمت‌های بدن پخش شوند.

در این تحقیق از کیسه‌های چای ساخته شده از پلیمرهای نایلون-۶، پلی پروپیلن و سلولز استفاده شد. هنگامی که از پلی پروپیلن برای دم کردن چای استفاده شد، تقریباً ۱.۲ میلیارد ذره در هر میلی لیتر با اندازه متوسط ۱۳۶.۷ نانومتر منتشر شد. در مورد سلولز، حدود ۱۳۵ میلیون ذره در میلی لیتر با اندازه متوسط ۲۴۴ نانومتر منتشر شد. نایلون-۶ نیز در هر میلی لیتر ۸.۱۸ میلیون ذره با اندازه متوسط ۱۳۸.۴ نانومتر منتشر کرد.

آلبا گارسیا، محقق دانشگاه بارسلونا، توضیح داد: ما موفق شده‌ایم این آلاینده‌ها را با مجموعه‌ای از تکنیک‌های پیشرفته شناسایی کنیم، که ابزار بسیار مهمی برای پیشبرد تحقیقات در مورد تاثیرات احتمالی آن‌ها بر سلامت انسان است.

دانشمندان ریزذرات را رنگ آمیزی کردند و آن‌ها را در معرض سلول‌های مختلف روده انسان قرار دادند تا نحوه تعامل آن‌ها با سلول های روده تولید کننده مخاط را بررسی کنند.

پس از ۲۴ ساعت، نوع خاصی از سلو ل‌های گوارشی که مخاط را در روده تولید می کند، مقادیر قابل توجهی میکرو و نانوپلاستیک را جذب کرد. پلاستیک حتی وارد هسته برخی از این سلول ها شده بود، جایی که مواد ژنتیکی در آن قرار دارد. این امر به ویژه نگران کننده است زیرا امکان دارد به این معنی باشد که میکروپلاستیک‌ها می‌توانند به طور قابل توجهی بر فرآیندهای ژنتیکی تأثیر بگذارند و به طور بالقوه باعث پیامدهای مضر در طول زمان شوند.

راه حل‌ها

5115811

دوستداران چای نباید ناامید شوند زیرا می‌توانند با رعایت این نکات ساده از خطر میکروپلاستیک‌ها جلوگیری کنند:

چای خشک را انتخاب کنید: برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک، می‌توانید به جای فرو بردن کیسه‌های چای در آب داغ چای خشک را دم کنید.

چای کیسه‌ای کاغذی یا پارچه‌ای را انتخاب کنید: اگر از کیسه‌های چای استفاده می‌کنید، آن‌هایی را انتخاب کنید که از مواد طبیعی مانند کاغذ یا پنبه ساخته شده‌اند، این کیسه‌های چای کمتر میکروپلاستیک‌ها را آزاد می‌کنند.

با آب فیلتر شده دم کنید: از آب فیلتر شده برای به حداقل رساندن آلودگی‌های اضافی مانند میکروپلاستیک‌ها در چای خود استفاده کنید.

دست زدن به کیسه چای را به حداقل برسانید: با فشار ندادن یا پاره نکردن کیسه‌های چای که می تواند میکروپلاستیک‌ها را در فنجان شما آزاد کند، قرار گرفتن در معرض آن را کاهش دهید.

منبع: همشهری 

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید