۹ روش مرینیت و طعمدار کردن جوجه کباب

روشهای مختلفی برای مرینیت کردن جوجهکباب وجود دارد که شما میتوانید بسته به رژیم غذایی و علاقه خود از این روشها استفاده کنید. از پرطرفدارترین روشهای مرینیت کردن جوجه میتوان به مرینیت زعفرانی، مرینیت تندوری و مایونزی اشاره کرد.
جوجهکباب درست کردهاید اما عطر و طعم آن به دلتان نمینشیند؟ برای از بین رفتن بوی زهم گوشت و تغییر مزه آن میتوانید از روشهای مختلف مرینیت کردن جوجه استفاده کنید. این کار علاوهبر تغییر طعم گوشت جوجه باعث حفظ رطوبت آن پس از کباب شدن میشود. روشهای مختلفی برای مرینیت کردن جوجهکباب وجود دارد که شما میتوانید بسته به رژیم غذایی و علاقه خود از این روشها استفاده کنید. از پرطرفدارترین روشهای مرینیت کردن جوجه میتوان به مرینیت زعفرانی، مرینیت تندوری و مایونزی اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با روشهای مرینیت جوجهکباب و مواد مورد نیاز هر یک از روشها، در این مقاله همراه ما باشید.
۱. مرینیت زعفرانی جوجهکباب
جوجهکباب زعفرانی یکی از محبوبترین کبابهای جهان است و در بسیار از کشورها به جوجهکباب ایرانی شناخته میشود. مرینیت زعفرانی جوجه یکی از سادهترین روشها برای طعمدار کردن جوجه است. برای آن که عطر و طعم مواد مرینیت کامل به تکههای گوشت نفوذ کند بهتر است ۴ الی ۱۰ ساعت به مواد استراحت دهید. مواد لازم برای مرینیت زعفرانی جوجهکباب برای ۱۲ نفر در جدول زیر نوشته شده است:
عنوان | مقدار |
گوشت جوجه بدون استخوان (ران یا سینه) | ۳ کیلوگرم |
ماست یونانی ساده | ۳ پیمانه |
زعفران پودر شده | ۱.۵ قاشق چایخوری |
آب جوش | ۳ قاشق غذاخوری |
سیر | ۱۵ حبه |
پیاز بزرگ | ۳ عدد |
آبلیموی تازه | ۶ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۶ قاشق غذاخوری |
نمک | ۳ قاشق چایخوری |
پودر فلفل سیاه | ۱.۵ قاشق چایخوری |
برای مرینیت جوجهکباب زعفرانی مراحل زیر را سپری کنید:
- در کاسه یا فنجانی کوچک زعفران و آب جوش را با یکدیگر ترکیب کنید. درب ظرف را ببندید تا زعفران خوب دم بکشد. پیازها و سیرها را خرد کنید.
- در ظرفی بزرگ ماست، زعفران، آبلیمو، سیر خرد شده، پیاز خرد شده، روغن زیتون، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس تکههای جوجه را به مواد مرینیت اضافه کرده و خوب هم بزنید تا تمام بخشهای گوشت به مایع مرینیت آغشته شود.
- درب ظرف را ببندید و ظرف گوشت را برای ۴ ساعت یا بیشتر در یخچال قرار دهید.
- پس از استراحت گوشت، تکههای جوجه را به سیخ بکشید و کباب کنید.
۲. مرینیت جوجهکباب با سس سویا
اگر بوی گوشت اذیتتان میکند اما با اینحال قصد تهیه جوجهکباب خانگی را دارید میتوانید از روش مرینیت جوجه با سس سویا استفاده کنید. در این روش جوجهکباب شما کمی مزه ترش یا ملس خواهد داشت. مواد لازم برای مرینیت کردن جوجهکباب با سس سویا برای ۱۲ نفر عبارتاند از:
عنوان | مقدار |
عسل | یکسوم پیمانه |
سس سویا | یکسوم پیمانه |
روغن نباتی | یکچهارم پیمانه |
فلفل سیاه آسیابشده | یکچهارم قاشق چایخوری |
سینه مرغ بدون استخوان | ۸ عدد |
فلفل دلمهای قرمز متوسط | ۲ عدد |
پیاز کوچک | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
مراحلی که باید برای مرینیت جوجهکباب با سس سویا سپری کنید در ادامه نوشته شده است:
- عسل، سس سویا، روغن و فلفل سیاه را در کاسهای شیشهای و بزرگ با یکدیگر مخلوط کنید. یکچهارم از این مواد را درون کاسهای دیگر بریزید تا هنگام کباب شدن جوجهها از آن استفاده کنید.
- پیاز، فلفلدلمهای و سیر را خرد کرده و به مواد مرینیت اضافه کنید. مرغ را نیز درون مواد بریزید. روی ظرف را با سلفون یا نایلونی تمیز بپوشانید و ظرف را برای ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. اگر محدودیت زمانی ندارید میتوانید مواد را برای ده الی دوازده ساعت در یخچال بگذارید.
- سپس تکههای جوجه را به سیخ بکشید و مقداری از مایع مرینیت روی آن بریزید. سیخهای جوجه را روی کبابپز، دستگاه گریل یا زغال قرار دهید تا به رنگ قهوهای کمرنگ در بیایند و برشته شوند. نوشجان!
۳. مرینیت جوجهکباب خاورمیانهای
طعم غذاهای خاورمیانه، مخصوصا جوجهکباب این نقطه از دنیا، با طعم غذاهای سایر کشورها متفاوت است. مرینیت کردن جوجهکباب به سبک خاورمیانهای باعث طلایی و آبدار شدن گوشت پس از کباب شدن میشود. اگر از جمله افرادی هستید که بوی گوشت اذیتتان میکند اما به جوجهکباب هم علاقه دارید پیشنهاد میکنیم از این روش برای مرینیت جوجهها استفاده کنید. مواد لازم برای مرینیت جوجهکباب خاورمیانهای برای ۴ نفر عبارتاند از:
عنوان | مقدار |
ماست یونانی پرچرب ساده | ۱ پیمانه |
روغن زیتون فرابکر | ۲ قاشق غذاخوری |
پاپریکا | ۲ قاشق چایخوری |
زیره آسیابشده | نصف قاشق چایخوری |
پودر دارچین | یکهشتم قاشق چایخوری |
پودر فلفل قرمز | ۱ قاشق چایخوری |
رنده پوست لیمو ترش | نصف قاشق غذاخوری |
آبلیموی تازه | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | یکوسهچهارم قاشق چایخوری |
پودر فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
سیر | ۵ حبه |
ران یا سینه مرغ | ۱ کیلوگرم |
پیاز قرمز بزرگ | ۱ عدد |
در ادامه مراحل مرینیت جوجهکباب خاورمیانهای نوشته شده است:
- در کاسهای متوسط ماست، روغن زیتون، پاپریکا، زیره سبز، دارچین، فلفل قرمز، پوست لیمو، آبلیمو، نمک، فلفل و سیر را با یکدیگر ترکیب کنید.
- پیاز را به تکههای درشت برش دهید. سپس روی یک سیخ ابتدا یک برش از پیاز و تکهای گوشت را به صورت یکی در میان قرار دهید.
- با استفاده از فرچه مخصوص آشپزخانه برشهای مرغ را به مرینیت جوجهکباب آغشته کنید. روی سیخها را با استفاده از نایلونی تمیز بپوشانید و سیخها را برای ۸ ساعت در یخچال قرار دهید. پس از گذشت این زمان گوشتهای مرینیتشده آماده کباب شدن هستند.
۴. مرینیت زنجبیلی جوجهکباب
طبع گرم و طعم نیمهتند زنجبیل این گیاه را به یکی ادویههای عالی برای تهیه انواع غذا بهویژه جوجهکباب تبدیل کرده است. سطح جوجهای که با زنجبیل مرینیت میشود پس از کباب شدن کمی کاراملی میشود. طعم این جوجهکباب ترکیبی خوشمزهای از شوری، شیرینی و تندی است. اگر قصد تهیه جوجهکباب خانگی را دارید مرینیت زنجبیلی را به شما پیشنهاد میدهیم. مواد لازم برای مرینیت زنجبیلی جوجهکباب برای ۱۲ نفر در جدول زیر نوشته شده است:
عنوان | مقدار |
تکههای بدون استخوان ران یا سینه مرغ | ۲ کیلوگرم |
سس سویا | سهچهارم پیمانه |
شکر قهوهای | سهچهارم پیمانه |
روغن گیاهی | ۶ قاشق غذاخوری |
سرکه سیب | ۶ قاشق غذاخوری |
زنجبیل تازه رندهشده | ۳ قاشق غذاخوری |
سیر | ۶ حبه |
فلفل و ادویه | به مقدار لازم |
برای مرینیت زنجبیلی جوجه کافی است تمام مواد اولیه را با یکدیگر مخلوط و تکههای جوجه را به آن اضافه کنید. درب ظرف را ببندید و گوشت را برای ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب طعم بگیرد. سپس تکههای جوجه را به سیخ بکشید و روی حرارت متوسط رو به بالا کباب کنید.
۵. مرینیت جوجهکباب با طعم شیر نارگیل و آناناس
اگر به غذاهای کشورهای جنوب شرقی آسیا مثل هند و تایلند علاقه داشته باشید، از طعم جوجهکباب مرینیت شده با شیر نارگیل و آناناس نیز لذت خواهید برد. بافت گوشت با این روش مرینیت نرم و لطیف و طعم آن استوایی و ترکیبی از شیرین و تند میشود. مواد لازم برای مرینیت جوجهکباب با طعم شیر نارگیل و آناناس برای ۶ نفر در جدول زیر نوشته شده است:
عنوان | مقدار |
سینه یا ران مرغ خردشده و بدون اسخوان و پوست | ۱.۵ کیلوگرم |
شیر نارگیل | ۱ فنجان (۲۴۰ میلیلیتر) |
آناناس خرد شده یا پوره | ۱ فنجان (۲۴۰ گرم) |
سس سویا | ۲ قاشق غذاخوری |
عسل | ۱ قاشق غذاخوری |
زنجبیل رندهشده | ۱ قاشق چایخوری |
سیر | ۲ حبه |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه و نمک | به مقدار لازم |
برای مرینیت جوجهکباب با طعم شیر نارگیل و آناناس، تکههای گوشت را درون کاسهای بزرگ بریزید و تمام مواد اولیه را به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا تمام تکههای مرغ به مایع مرینیت آغشته شوند. روی ظرف را با نایلونی تمیز بپوشانید و ظرف را برای ۲ ساعت یا بیشتر در یخچال قرار دهید. پس از استراحت کامل گوشت، تکههای جوجه را به سیخ بکشید و برای ۵ الی ۷ دقیقه گوشتها را کباب کنید.
۶. مرینیت جوجهکباب با سس ماربلا
سس ماربلا یکی از چاشنیهای اسپانیایی است. جوجهکبابی که با سس ماربلا مرینیت میشود طعمی ملس دارد. وجود پونه در مواد اولیه این روش مرینیت جوجه باعث میشود طعم متفاوتی را تجربه کنید. اگر قصد تهیه بال مرغ با چاشنیهای متنوع را دارید میتوانید از این روش مرینیت نیز استفاده کنید. مواد لازم برای مرینیت جوجهکباب با سس ماربلا برای ۶ نفر در جدول زیر نوشته شده است:
عنوان | مقدار |
سینه مرغ بدون پوست و استخوان | ۱.۵ کیلوگرم |
زیتون سبز خردشده | یکچهارم پیمانه |
آلو خشک خردشده | یکچهارم پیمانه |
سیر ریز خردشده | ۲ قاشق غذاخوری |
سرکه بالزامیک | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر قهوهای | ۲ قاشق غذاخوری |
پونه پودرشده | ۱ قاشق چایخوری |
کپر یا گیاه مار (دلخواه) | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
برای تهیه سس ماربلا تمام مواد را با یکدیگر ترکیب کنید. سپس سینه مرغ را به قطعههای ۳ سانتیمتری برش دهید. تکههای مرغ را درون ظرف سس ریخته و خوب هم بزنید. درب ظرف را بزنید و ظرف را برای ۴ ساعت در یخچال قرار دهید. سپس گوشتها را به سیخ بکشید و برای ۵ دقیقه آنها را کباب کنید تا طلایی شوند.
۷. مرینیت جوجهکباب به روش جوجه ترش گیلانی
جوجه ترش یکی از محبوبترین غذاهای گیلانی است که با سبزیجات معطر، طعمدار و تهیه میشود. مهمترین نکته در مرینیت کردن این نوع جوجهکباب وجود گردو در مواد اولیه آن است. برای مرینیت جوجهترش گیلانی برای ۴ نفر مواد اولیه موجود در جدول زیر را تهیه کنید:
عنوان | مقدار |
فیله مرغ | ۱ کیلوگرم |
پیاز رندهشده | ۲ عدد |
زعفران دمکرده | ۴ قاشق غذاخوری |
گردو | ۲۰۰ گرم |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
لیمو ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
سبزی معطر | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
برای مرینیت کردن جوجه ترش گیلانی مراحل زیر را طی کنید:
- فیله مرغ را در ابعاد کبابی خرد کنید و درون کاسهای بزرگ بریزید. گردوها را نیز آسیاب کنید تا کاملا پودر شوند.
- پودر گردو، رب انار، زعفران دمکرده، آب لیمو ترش، روغن زیتون و سایر چاشنیها را با یکدیگر ترکیب و به فیلههای برشخورده اضافه کنید. در ظرف مرغ را ببندید و ظرف را برای ۲ ساعت یا بیشتر در یخچال قرار دهید. پس از طعم گرفتن جوجهها میتوانید آنها را روی زغال یا درون فر کبابی کنید.
۸. مرینیت جوجهکباب با ترکیب فاهیتا
این روش مرینیت کردن مکزیکی طعمی تند و متفاوت به جوجهکباب شما میدهد. فاهیتا یکی از پرطرفدارترین طعمهای جوجهکباب در رستوران است. شما میتوانید از این روش مرینیت برای طعمدار کردن جوجهکباب در منزل خود استفاده کنید. مواد لازم برای مرینیت جوجهکباب با ترکیب فاهیتا و برای ۵ نفر در جدول زیر نوشته شده است:
عنوان | مقدار |
سینه یا ران مرغ بدون پوست و استخوان | ۵۰۰ الی ۷۵۰ گرم |
روغن زیتون | ۵ قاشق غذاخوری |
آب لیموترش | ۷ قاشق غذاخوری |
آب | ۵ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱.۵ قاشق چایخوری |
نمک کوشر | ۱.۵ قاشق چایخوری |
زیره سبز آسیابشده | یکسوم قاشق چایخوری |
سیر | ۲ حبه |
پاپریکا دودی | ۱.۵ قاشق چایخوری |
پودر پیاز | ۱.۵ قاشق چایخوری |
پودر چیلی | ۱.۵ قاشق چایخوری |
پودر فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
برای مرینیت کردن جوجهکباب با این روش، سیر را خرد و سپس تمام مواد را درون ظرفی بزرگ با یکدیگر ترکیب کنید. تکههای مرغ را درون ظرف مواد بریزید و خوب هم بزنید. درب ظرف را ببندید و گوشت را درون یخچال قرار دهید. بسته به زمانی که در اختیار دارید میتوانید از نیمساعت الی هشت ساعت به گوشت استراحت بدهید. این روش مرینیت کردن مناسب کباب کردن جوجه با زغال و گریل است.
۹. مرینیت تندوری جوجهکباب
اگر سری به رستورانهای هندی یا پاکستانی زده باشید احتمالا اسم جوجهکباب تندوری را در فهرست غذاها دیدهاید. با مرینیت تندوری، جوجهکباب شما سرخرنگ و ترد میشود. پس از طعمدار کردن جوجه با این روش میتوانید گوشتها را فریز کنید و نیمساعت قبل از کباب کردن آنها را فریزر خارج کنید. مواد لازم برای مرینیت تندوری جوجهکباب برای ۴ نفر در جدول زیر نوشته شده است:
عنوان | مقدار |
مرغ | ۶۰۰ گرم |
گشنیز تازه | ۱۵۰ گرم |
سیر | ۲ حبه |
پودر زنجبیل | نصف قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ۱ قاشق چایخوری |
ادویه تندوری یا پاپریکا | ۱ قاشق چایخوری |
ادویه ماسالا | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
روغن | ۳ قاشق غذاخوری |
ماست چکیده پرچرب | ۳ قاشق غذاخوری |
برای مرینیت تندوری جوجهکباب ابتدا تکههای مرغ را مکعبی خرد کنید. گشنیز را کاملا ریز و ساطوری کنید. سیر و زنجبیل را نیز بکوبید. در ظرفی بزرگ روغن، ماست، سیر و زنجبیل، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید. مواد را با مخلوطکن یا گوشتکوب برقی میکس و به مرغ اضافه کنید. پس از همزدن مواد و گوشت، درب ظرف را ببندید و ظرف را برای کمتر از ۶ ساعت درون یخچال بگذارید. پس از طعم گرفتن مواد میتوانید گوشت را کباب کنید.
نکات مرینیت کردن جوجهکباب
- برای ترد شدن جوجهکباب، هنگام مرینیت کردن گوشت از مقداری آبلیمو، سرکه ماست یا آب آناناس که کمی اسیدی هستند استفاده کنید.
- بهترین زمان برای مرینیت کردن جوجهکباب ۲ الی ۱۲ ساعت است. اگر گوشت بیشتر از ۱۲ ساعت در مواد مرینیت باقی بماند ممکن است بافت خود را از دست بدهد و هنگام کباب شدن وا برود.
- برای استراحت دادن به گوشت طعمدار شده از ظرفهای شیشهای، پلاستیکی یا سرامیکی و نه فلزی استفاده کنید.
- برای آنکه طعم بهتر به خورد گوشت برود قطعههای گوشت را با دست ماساژ دهید.
- گوشت مرینیت شده را درون یخچال قرار دهید تا بو و طعم آن عوض نشود.
- در برخی از روشها، مانند فاهیتا و سس ماربلا، میتوان مقداری از مایع مرینیت را نگه داشت. این مایع را گرم کنید تا غلیظ و شبیه به سس شود. پس از کباب شدن گوشت از این سس استفاده کنید.
- قبل از مرینیت کردن پوست گوشت را کاملا جدا کنید. وجود پوست روی مرغ باعث خوب طعم نگرفتن گوشت میشود.
- مرغ طعمدار شده را حداقل نیمساعت قبل از کباب شدن از یخچال بیرون بگذارید. گوشت سرد خوب کباب نمیشود.
- نمک زیاد باعث سفت شدن بافت گوشت میشود.
- در هر روش پیازها را حتما خرد کنید. رنده کردن پیاز باعث چسبیدن مواد به گوشت و سوختن گوشت میشود.
منبع: خبرآنلاین