۸ اشتباه رایج ایرانی‌ها در دم کردن و خوردن چای

۸ اشتباه رایج ایرانی‌ها در دم کردن و خوردن چای

چای سیاه - چه ایرانی و چه خارجی - یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های روزانه ما ایرانی‌ها است. اما گاهی همین نوشیدنی آرام‌بخش، به دلیل چند اشتباه ساده در دم‌کردن یا نگهداری، می‌تواند خاصیتش را از دست بدهد و حتی به سلامت‌مان آسیب برساند. این گزارش به بررسی رایج‌ترین اشتباهات درباره دم کردن تا نوشیدن چای می‌پردازد تا فنجان یا لیوان بعدی چای شما سرشار از سلامتی باشد.

کد خبر : ۲۵۵۹۱۵
بازدید : ۸

انجام یک سری اشتباهات ساده در دم‌کردن یا نگهداری چای می‌تواند باعث شود که این نوشیدنی محبوب خاصیتش را از دست بدهد و حتی به سلامت‌مان آسیب برساند.

چای سیاه - چه ایرانی و چه خارجی - یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های روزانه ما ایرانی‌ها است. اما گاهی همین نوشیدنی آرام‌بخش، به دلیل چند اشتباه ساده در دم‌کردن یا نگهداری، می‌تواند خاصیتش را از دست بدهد و حتی به سلامت‌مان آسیب برساند. این گزارش به بررسی رایج‌ترین اشتباهات درباره دم کردن تا نوشیدن چای می‌پردازد تا فنجان یا لیوان بعدی چای شما سرشار از سلامتی باشد.

گرم کردن مکرر چای دم‌کرده: یکی از رایج‌ترین و مضرترین اشتباهات، گرم کردن مکرر چای است. اینکه چای صبح را تا شب روی سماور یا کتری نگه دارید و هر بار آن را داغ کنید و بنوشید، یک عادت کاملاً اشتباه و خطرناک است. چه چای ایرانی باشد و چه خارجی. حرارت طولانی باعث اکسید شدن آنتی‌اکسیدان‌ها، افزایش تانن (ایجاد طعم تلخ و مشکلات گوارشی) و حتی تولید مواد مضر می‌شود. چای مانده بیش از چند ساعت، محیط مناسبی برای رشد باکتری و قارچ است و گرم کردن مجدد آن خطر مسمومیت را از بین نمی‌برد. ضمنا طعم و عطر آن هم از بین می‌رود. بهتر است چای را فقط به اندازه همان وعده دم کنید و از نوشیدن چای مانده بیش از ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بپرهیزید.

نوشیدن چای بسیار داغ: از قدیم به ما گفته‌اند «چای باید دهان‌سوز و دهان‌دوز باشد» اما شاید خودشان هم نمی‌دانستند که این، یکی از خطرناک‌ترین عادت‌ها است. مطالعات متعدد از جمله پژوهش‌های انجام‌شده در ایران نشان داده‌اند که مصرف نوشیدنی‌های با دمای بالاتر از ۶۰ تا ۶۵ درجه سانتی‌گراد، خطر ابتلا به سرطان مری را به شدت افزایش می‌دهد. حرارت بالا به سلول‌های مخاطی مری آسیب می‌زند و آنها را برای پذیرش مواد سرطان‌زا مستعدتر می‌کند.

خوردن چای بلافاصله بعد از غذاهای حاوی آهن: این کار، یکی از دلایل اصلی کمبود آهن به خصوص در زنان است. چون تانن موجود در چای سیاه با آهن «غیر هِم» (آهن موجود در منابع گیاهی مانند حبوبات و سبزیجات) ترکیب شده و مانع جذب آن در بدن می‌شود. یک فنجان یا لیوان چای همراه غذا می‌تواند جذب آهن را تا ۶۴ درصد کاهش دهد. بنابراین حداقل یک ساعت بین صرف غذا و نوشیدن چای فاصله بیندازید.

دم کردن چای به مدت طولانی: نگه داشتن قوری روی حرارت مستقیم یا سماور برای ساعت‌های طولانی باعث می‌شود که چای بیش از حد دم بکشد یا به اصطلاح جوشیده شود. این کار علاوه بر تلخ شدن چای، میزان کافئین و تانن چای را به شدت بالا می‌برد و می‌تواند منجر به تحریک سیستم عصبی، مشکلات گوارشی و یبوست شود.

خوردن چای با معده خالی: شروع روز با چای با معده خالی می‌تواند تعادل اسیدی و قلیایی معده را بر هم بزند و متابولیسم را مختل کند. این کار باعث افزایش اسید معده می‌شود و می‌تواند منجر به ناراحتی، تهوع و حتی در درازمدت به زخم دستگاه گوارش منجر شود.

استفاده از آب نامناسب برای دم کردن: کیفیت آبی که برای دم کردن چای استفاده می‌کنید، تأثیر مستقیمی بر طعم و کیفیت نهایی آن دارد. استفاده از آبی که بارها جوشیده شده، به دلیل از دست دادن اکسیژن، باعث می‌شود چای طعمی «مُرده و کدر» پیدا کند. برای دم کردن چای همیشه از آب تازه، سرد و تصفیه‌شده استفاده کنید. مگر آن که دستگاه تصفیه آب در خانه نداشته باشید.

دم کردن چای بسیار غلیظ: مصرف چای پررنگ و غلیظ، درصد بالایی از کافئین و تانن را وارد بدن می‌کند. این موضوع می‌تواند به سیستم عصبی فشار بیاورد و همچنین با افزایش ادرار باعث کاهش آب بدن شود.

استفاده از قوری و کتری فلزی: یک نکته کمتر گفته‌شده، استفاده از قوری یا سماور فلزی است. فلزاتی مثل آلومینیوم یا مس می‌توانند با ترکیبات چای واکنش داده و طعم و کیفیت آن را تغییر دهند. همچنین افزودن مواد نامناسب مثل اسانس‌های مصنوعی یا رنگ‌های خوراکی، نه ‌تنها خاصیت چای را کم می‌کند بلکه ممکن است برای کبد و کلیه‌ها مضر باشد.

با رعایت این نکات ساده می‌توانید با خیال راحت از چای خود لذت ببرید و از فواید آن برای سلامتی بهره‌مند شوید. چون چای خواص زیادی دارد و اگر سلامت دم کشیده شده باشد و با رعایت موارد و نکات ایمنی درست نوشیده شود، فواید زیادی به بدن شما می‌رساند؛ چای سرشار از آنتی‌اکسیدان است، به بهبود گردش خون، کاهش استرس، رفع خستگی، تقویت تمرکز و سلامت قلب کمک می‌کند.

منبع: همشهری

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید