(تصاویر) معماری استثنایی خانۀ ژاپنی در زمین 20 متری

(تصاویر) معماری استثنایی خانۀ ژاپنی در زمین 20 متری

این خانه سال ۱۹۶۶ توسط معمار ژاپنی «تاکامیتسو آزوما» در زمینی به مساحت تنها ۲۰ متر مربع در قلب توکیو ساخته شد.

کد خبر : ۲۳۳۹۶۱
بازدید : ۴۸۸۹

فرادید| اواسط دهه ۶۰ میلادی وقتی تاکامیتسو آزوما قصد داشت با خانواده‌اش از اوزاکا به توکیو نقل مکان کند، ایده‌ی ساخت خانه‌ای اختصاصی برای خود و خانواده‌اش به ذهنش رسید. او قطعه زمینی به مساحت ۲۰ متر مربع در مرکز توکیو خرید و در سال ۱۹۶۶ روی همین زمین کوچک برج‌خانه‌ای با ۶۵ متر مربع فضای زیست در شش طبقه ساخت. 

به گزارش فرادید، این معمار ژاپنی که سال ۱۹۹۵ برنده جایزه مؤسسه معماری ژاپن شده و از پیروان لوکوربوزیه به شمار می‌رود، در آثار خود ترکیبی از سبک سنتی ژاپنی و مدرنیسم را به نمایش می‌گذارد. 

3

به همین دلیل فضای داخلی این خانه «مینیمالیستی و کاربردی» طراحی شده است. راه‌پله بزرگی از صفحات بتنی، ساختار اصلی ساختمان را شکل می‌دهد و طبقات مختلف این فضای عمودی پیوسته را به هم متصل می‌کند. در این خانه، فضاها مانند طبقات روی‌هم انباشته شده‌اند و هیچ دری میان آن‌ها نیست. 

از یک آسمان‌خراش نوآورانه تا برجی مینیاتوری

2

این ساختمان که روزگاری در منطقه‌ای پر از خانه‌های سنتی یک یا دوطبقه، بنایی بی‌همتا به نظر می‌رسید، حالا در قیاس با همسایگان جدیدش، سازه‌ای کوچک جلوه می‌کند. با این حال، حتی آسمان‌خراش‌هایی که ده‌ها طبقه دارند هم نتوانسته‌اند چیزی از جذابیت آن کم کنند. این برج‌خانه به‌عنوان نمادی از پیشگامی در معماری مینیاتوری که امروزه با نام معماری پت (Pet) شناخته می‌شود، همچنان جایگاه ویژه‌ای دارد. 

3

این خانه از جنس بتن خام همچنین یکی از بزرگ‌ترین معماران معاصر ژاپن به نام تادائو آندو را تحت تأثیر قرار داد. او سال ۱۹۷۶ در ابتدای دوران حرفه‌ای خود، خانه‌ی ردیفی در سومیوشی که به نام خانه آزوما نیز شناخته می‌شود را طراحی کرد. این خانه شهری در مرکز اوزاکا در زمینی با ابعاد تقریبی ۱۵ در ۳ متر از بتن خام ساخته شده و دیوارهای آن کاملاً بدون پنجره هستند. 

5

6

5

مترجم: زهرا ذوالقدر

۸
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید