گنج کوچک مرموزی که دانشجوی باستان‌شناسی در اولین جستجوی خود پیدا کرد

گنج کوچک مرموزی که دانشجوی باستان‌شناسی در اولین جستجوی خود پیدا کرد

یک دانشجوی باستان‌شناسی در نخستین کاوش خود در شمال‌غربی انگلستان، یک شیء بسیار کمیاب طلایی از دورۀ قرون‌وسطی را کشف کرد.

کد خبر : ۲۵۶۱۳۷
بازدید : ۹۹

فرادید| یک دانشجوی باستان‌شناسی اهل فلوریدا تنها ۹۰ دقیقه پس از آغاز نخستین کاوش خود در بریتانیا، به یک شیء باستانی کمیاب از قرن نهم دست پیدا کرد؛ شیئی که احتمال می‌رود کاربرد مذهبی یا آیینی داشته است. 

به گزارش فرادید، یارا سوزا، دانشجوی دانشگاه نیوکاسل در بریتانیا و اهل اورلاندوی فلوریدا، درباره کشف خود گفته: «باورم نمی‌شد به این زودی در نخستین کاوشم چیزی پیدا کنم. به‌راستی تجربه‌ی هیجان‌انگیزی بود. حسابی هیجان‌زده شده بودم!» 

این شیء طلایی مرموز تنها ۴ سانتی‌متر طول دارد و شکلش شبیه یک دستگیره کوچک است. نمای آن کمابیش مشابه (اما اندکی بزرگ‌تر از) شیئ مشابهی است که یک فلزیاب در سال ۲۰۲۱ کشف کرده بود. آن شیئ باستانی یک سنجاق سَرگِرد شناسایی شد که وابسته به سال‌های ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میلادی در اوایل قرون وسطی است. 

هر دو شیئ طلایی در مکان یکسانی نزدیک جاده‌ی مهمی از دوران روم باستان به نام دیر استریت (Dere Street) در شهرستان نورث‌آمبرلند در شمال‌شرق انگلستان کشف شدند. این جاده در قرن دوم میلادی برای انتقال تدارکات به شمالی‌ترین مرز امپراتوری در اسکاتلند اهمیت بسیاری داشت. 

به دلیل وابستگی طلا با جایگاه اجتماعی بالا، کارشناسان باور دارند این دو شیء مشابه شاید جنبه آیینی یا مذهبی داشته‌اند و تنها یک زیور شخصی نبوده‌اند. 

جِیمز جِرارد، استاد باستان‌شناسی رومی در دانشگاه نیوکاسل و سرپرست کاوش، گفته: «می‌دانیم دِر استریت مدت‌ها پس از دوران رومیان نیز مسیر اصلی پررفت‌وآمدی بوده است. احتمال دارد این دو شیء آگاهانه آنجا دفن شده باشند.» 

این دو شیئ قرارست در چارچوب طرح ملی «اشیاء عتیقه قابل‌حمل بریتانیا» بیشتر بررسی شوند. 

مترجم: زهرا ذوالقدر

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید