چرا «کاهو» یک «اَبَرغذا» است؟

کاهو سبزی بسیار انعطافپذیری است و به روشهای مختلف میتوان آن را مصرف کرد. اما این سبزی پرطرفدار خواص زیادی هم دارد که شاید ندانید.
فرادید| کاهو فقط یک سبزی ساده برای سالاد نیست، بلکه یک سوپرفود یا ابرغذای واقعی به شمار میآید. انواع مختلف آن مانند کاهوی پیچ، کرهای، برگ سبز و قرمز هرکدام سرشار از مواد مغذی هستند.
به گزارش فرادید، کاهو سبزی بسیار انعطافپذیری است و به روشهای مختلف میتوان آن را مصرف کرد. برخی از رایجترین و خوشمزهترین روشها عبارتند از: سالاد، ساندویچ، تاکو و برگر، اسموتی و آب سبزیجات، تزیین و همراه غذا، سوپ و غذاهای گرم و میانوعده سریع.
در ادامه درباره خواص کاهو بیشتر بخوانید:
برگهای کاهو سرشار از ویتامین K هستند
کاهو سرشار از این ماده مغذی فوقالعاده برای ساخت استخوان و لخته شدن خون است. تنها یک ظرف کوچک کاهوی سبز یا قرمز میتواند ویتامین K زیادی به بدن بدهد.
ویتامین A برای چشم، پوست و سیستم ایمنی
ویتامین A به شکل بتاکاروتن در کاهو وجود دارد. این ویتامین تنها برای دید در شب نیست، بلکه موجب درخشش پوست، تقویت سیستم ایمنی و سلامت چشمها میشود. کاهوهایی با برگهای تیره مقادیر زیادی ویتامین A دارند و هر گاز از آنها به سلامت چشمها کمک میکند.
اسید فولیک (ویتامین B۹)
کاهو منبع خوبی از اسید فولیک است که به ویژه برای زنان باردار یا کسانی که به بازسازی سلولی و افزایش انرژی نیاز دارند، مفید است. فولیک به ساخت سلولهای جدید قرمز خون کمک میکند، خستگی را کاهش میدهد و سلامت نوزادان در دوران بارداری را حمایت میکند.
ویتامین C
اگرچه کاهو با پرتقال قابلمقایسه نیست، اما هر برگ آن مقدار کمی ویتامین C دارد که به تقویت سیستم ایمنی، بهبود زخمها و سلامت پوست کمک میکند.
کلسیم و پتاسیم
این مواد معدنی قلب را سالم نگه میدارند، فعالیت اعصاب را تنظیم میکنند، استخوانها را محکم میکنند و شما آنها را در مواد غذایی دیگری غیر از شیر یا موز مانند کاهو دریافت خواهید کرد.
ویتامین E
برخی از انواع کاهو دارای این آنتیاکسیدان مفید برای پوست نیز هستند، یعنی امتیاز اضافه برای زیبایی.
آنتیاکسیدانها و ترکیبات گیاهی
کاهو فقط ویتامین ندارد، بلکه سرشار از آنتیاکسیدانهای قدرتمندی مانند کاروتنوئیدها و پلیفنولهاست که بدن را در برابر آسیب سلولی ناشی از استرس، آلودگی و پیری محافظت میکنند. هرقدر برگ تیرهتر باشد، قدرت آنتیاکسیدانی بیشتری دارد. این ترکیبات میتوانند خطر بیماریهای قلبی و سرطان را کاهش دهند و حتی حافظه را در سنین بالاتر تیز نگه دارند.
کاهش وزن، هیدراته شدن و سلامت دستگاه گوارش
کاهو تقریباً کالری ندارد، اما شما را سیر نگه میدارد، چون کمابیش ۹۵ درصد آن آب و فیبر است. یعنی از داخل بدن را هیدراته میکند، هوس خوردن تنقلات را کم میکند و به هضم غذا کمک میکند، همه اینها برای مدیریت وزن مفید است. خوردن سالاد به عنوان پیشغذا میتواند در کلِ کالری دریافتی شما صرفهجویی کند، بنابراین کاهو نه فقط انتخابی سالم، بلکه هوشمندانه است!
کاهو، شایسته عنوان «ابرغذا» است
پشت هر گاز از کاهو ویتامینهای A ، K، فولیک اسید، C ، E و مجموعهای از مواد معدنی و آنتیاکسیدانهاست که با هم به سلامتی شما کمک میکنند. سبزیجات برگدار راهی آسان و مقرونبهصرفه برای ارتقاء هر وعده غذایی و مراقبت بهتر از بدن هستند. پس کاهو فقط پرکننده نیست، یک ابرغذای واقعی به رنگ سبز است!
مترجم: زهرا ذوالقدر