با این سبزی مقوی خود را در برابر آلزایمر واکسینه کنید
نتایج یک پژوهش علمی نشان می دهد که این سبزی دارای خواص آنتی اکسیدان بوده و میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.
اغلب ما در مورد بروکلی و خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن زیاد شنیدهایم خواصی که اگر همراه با خواب و تغذیه مناسب باشد میتواند به سلامت بدن بسیار کمک کند. اما پژوهشگران با مطالعات دقیقی که روی این کلم خوشمزه و پر خاصیت انجام دادند به شگفتی جدیدی دست یافتهاند. ایندیپندنت از قول پژوهشگران حوزه سلامت اشاره می کند که بروکلی میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.
بروکلی چطور خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد؟
معمولا دو عامل التهاب و استرس اکسیداتیو از مهمترین دلایل بروز زوال عقل هستند و بروکلی به دلیل داشتن آنتی اکسیدان فراوان از مغز در برابر بروز این التهابات مغزی محافظت میکند.
لوتئین و سولفورافان
لوتئین یک آنتی اکسیدان است که در مهارتهای شناختی، توجه و تصمیمگیری نقش مهمی دارد. سولفورافان هم مادهای است که با جویدن کلم بروکلی آزاد میشود این ماده از سیستم عصبی محافظت میکند و باعث کاهش التهاب در مغز میگردد و التهاب همان عاملی است که در بروز و ایجاد آلزایمر نقش کلیدی دارد. سولفورافان روی ۴۵ مولکول موجود در مغز اثر میگذارد و از مرگ سلول ها جلوگیری می کند همچنین باعث تجزیه پروتئینهای مضر و بقای سلولهای مفید مغز میشود و همین خواص سولفورافان را به یک گزینه تأثیرگذار در کنترل آلزایمر بدل کرده است. بروکلی همچنان سرشار از فولات است که برای کنترل عملکرد شناختی مغز مهم است.
بروکلی کلمی همه کاره
کلم بروکلی را میتوان به شکل های مختلف پخت. میتوان فقط آن را با روغن زیتون کمی تفت داد و با نمک و پودر سیر میل کرد. میتوان آن را در انواع سوپها و خوراکها ریخت. بخارپز و کبابی یا گریل آن هم محشر میشود. حتی ترکیب بروکلی در بعضی از نوشیدنیهای میوهای مثل آناناس هم بسیار دلپذیر است. ترکیب بروکلی با سس ماست یا حمص هم یک میان وعده عالی است.
سایر راههای کاهش خطر آلزایمر:
ـ پیروی از رژیمهای مفید برای مغز مانند رژیم مدیترانهای
ـ ورزش منظم، دستکم ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی در هفته
ـ ۷ تا ۹ ساعت خواب باکیفیت
ـ داشتن فعالیتهای ذهنی مثل یادگیری یک مهارت جدید، بازیهای فکری، مطالعه
به این ترتیب اگرچه هیچ غذایی بهتنهایی نمیتواند کاملا از آلزایمر پیشگیری کند، رژیمهای غنی از سبزیجات مغذی بهویژه بروکلی میتواند خطر ابتلا به آن را به شکل قابلتوجهی کاهش دهد. مصرف منظم بروکلی و سایر سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکسل و گلکلم هم بهخوبی در الگوهای تغذیه محافظتکننده از مغز جای میگیرد.
در روزگاری که اغلب مواد غذایی فراوری شده، کنسروی و دارای مواد افزودنی است شاید پناه بردن به سبزی جات و میوهها یکی از راهکارهای پیشگیری از بیماری بخصوص در فصلهای سرد سال باشد.
منبع: اطلاعات