میوه‌هایی که «کبد» را سالم نگه می‌دارند

میوه‌هایی که «کبد» را سالم نگه می‌دارند

کبد سالم نشانه‌ی یک بدن سالم است. این عضو حیاتی وظایف گوناگونی دارد؛ از تصفیه خون گرفته تا تبدیل گلوکز اضافه به گلیکوژن. به همین دلیل، مراقبت ویژه از کبد بسیار اهمیت دارد و بهترین راه انجام این کار، تغذیه آن با خوراکی‌های سرشار از مواد مغذی است.

کد خبر : ۲۵۴۶۲۲
بازدید : ۴۴

فرادید| دکتر جوزف سلهب، متخصص گوارش و طرفدار رژیم‌های غذایی سالم که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کبد و پانکراس کمک می‌کنند، به‌تازگی درباره میوه‌هایی صحبت کرده که به‌شکل طبیعی موجب آبرسانی و تقویت عملکرد کبد می‌شوند. او توضیح داده که این میوه‌ها ترکیباتی دارند که به شل شدن رگ‌های خونی کمک می‌کنند و در نتیجه، جریان خون به کبد را بهبود می‌بخشند.

به گزارش فرادید، این فرایند، انتقال بهتر اکسیژن و مواد مغذی به کبد را ممکن ساخته و به تقویت فعالیت‌های متابولیکی آن کمک می‌کند.  همچنین، پژوهش منتشرشده در کتابخانه ملی پزشکی آمریکا نشان می‌دهد مصرف بیشتر میوه ممکن است با کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) در برخی افراد مرتبط باشد. 

انار

5

انار حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی مانند پونیکالاگین و اسید الاژیک است که می‌توانند به کاهش التهاب در کبد کمک کرده و سلول‌های کبدی را در برابر آسیب محافظت کنند. همچنین انار به افزایش فعالیت آنزیم‌های سم‌زدایی کبد کمک می‌کند و روند تجزیه و حذف سموم را تسهیل می‌کند. 

مطالعات نشان داده‌اند مصرف طولانی‌مدت انار ممکن است در بهبود عملکرد آنزیم‌های کبدی در بزرگسالانی که دارای چاقی و اختلالات متابولیکی هستند و شاید آنزیم‌های کبدی آن‌ها به دلیل آسیب یا تخریب بافت کبدی افزایش یافته، مؤثر باشد. 

روش مصرف: یک انار را با یک کاسه ماست پروبیوتیک مخلوط کنید و مقداری دانه چیای خیس‌خورده به آن اضافه کنید تا فیبر بیشتری دریافت کنید. 

انوع توت‌ها

4

توت‌ها حاوی ترکیباتی به نام پروآنتوسیانیدین هستند که موجب شل شدن رگ‌های خونی شده و جریان خون را بهبود می‌بخشند. برپایه داده‌های کتابخانه ملی پزشکی، عصاره‌های توت پتانسیل امیدوارکننده‌ای در طراحی غذاهای غنی‌شده یا مکمل‌های غذایی (نوتراسوتیکال‌ها) برای درمان بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) دارند. 

همچنین گفته می‌شود توت‌ها می‌توانند به کاهش نشانگرهای التهاب کبد کمک کرده و از آسیب کبدی محافظت کنند. آن‌ها ممکن است در تنظیم متابولیسم چربی‌ها هم نقش داشته باشند و به کاهش تجمع چربی در کبد کمک کنند. مصرف منظم توت‌ها می‌تواند فشار خون را کاهش داده، کلسترول LDL (کلسترول بد) را پایین بیاورد و عملکرد عروق را بهبود بخشد که در نتیجه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. 

روش مصرف: توت‌ها را با یک کاسه ماست مخلوط کنید و مقداری دانه کتان روی آن بریزید تا فیبر بیشتری دریافت کنید. 

انگور

3

انگور به بهبود جریان خون در قلب و کبد کمک می‌کند. پژوهشی از کتابخانه ملی پزشکی (National Library of Medicine) نشان داده که مصرف انگور در رژیم غذایی می‌تواند بیان ژن‌های کبدی را تنظیم کرده، از آسیب اکسیداتیو جلوگیری کند، متابولیسم اسیدهای چرب را تحریک کند، بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) را بهبود بخشد و در صورت مصرف همزمان با رژیم غذایی پرچرب، طول عمر را افزایش دهد. 

انگور سرشار از پلی‌فنول‌ها، رزوراترول و فلاونوئیدها است که به کاهش استرس اکسیداتیو و محافظت از سلول‌های کبدی کمک می‌کنند. همچنین گفته می‌شود عصاره انگور می‌تواند التهاب کبد را کاهش دهد و احتمال ابتلا به بیماری‌های کبدی را کاهش دهد. مصرف منظم انگور حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد که به تنظیم قند خون و کاهش تجمع چربی در کبد کمک می‌کند. 

روش مصرف: یک کاسه از انواع مختلف انگور درست کنید، مقداری دانه کتان روی آن بریزید و به عنوان میان‌وعده میل کنید. همچنین می‌توانید آب انگور بنوشید یا آن را بپزید و مربا درست کنید و همراه نان میل کنید. 

هندوانه

2

هندوانه موجب افزایش تولید نیتریک اکسید می‌شود که به سلامت کبد کمک می‌کند. حدود ۹۲٪ هندوانه آب است که به حفظ آب بدن و کبد کمک کرده و فرآیند سم‌زدایی کبد را حمایت می‌کند. همچنین حاوی لیکوپن است، یک آنتی‌اکسیدان قوی که به کاهش التهاب کبد و استرس اکسیداتیو کمک می‌کند. 

روش مصرف: هندوانه را همراه دانه‌های کتان در مخلوط‌کن بریزید و به شکل آبمیوه تازه بنوشید. 

چغندر قرمز

1

چغندر سرشار از نیترات است، بنابراین برای سلامت رگ‌های خونی مفید است. نیترات‌های موجود در چغندر، جریان خون و تأمین اکسیژن به کبد را بهبود می‌بخشند و عملکرد آن را افزایش می‌دهند. همچنین، چغندر قرمز بتالاین‌ها و دیگر آنتی‌اکسیدان‌هایی دارد که از سلول‌های کبدی در برابر آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند. چغندر حاوی ماده طبیعی بتائین است که به حفظ سلامت کبد کمک می‌کند. 

روش مصرف: چغندر رنده شده و ماست را همراه دانه کتان میل کنید. همچنین می‌توانید اسموتی چغندر درست کنید و روی آن دانه چیا خیس‌خورده بریزید.

مترجم: زهرا ذوالقدر

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید