( عکس) سفر به تهران قدیم؛ اولین روز پخت نان بربری ماشینی در تهران
![( عکس) سفر به تهران قدیم؛ اولین روز پخت نان بربری ماشینی در تهران](https://cdn.faradeed.ir/thumbnail/9uOKNX1hNNIr/451dMGaSGR0CPg6J-igvmDNDFzH5NT-XDCBwWQjHZL1OsMHpx5bQ1JML-czGKX6ZhEDvIuiz45qqyl2se9jp5x6DL9ue_nStKIwh14fcdjSztPnxfFM_H61wBpTihjej/15.jpg)
دستگاههای پخت نان ماشینی از نوع بربری در تیر ماه ۱۳۵۴ به کار افتادند.
۵۰ سال پیش اولین دستگاههای پخت نان ماشینی وارد کشور شد.
دستگاههای پخت نان ماشینی از نوع بربری در تیر ماه ۱۳۵۴ به کار افتادند. روزنامه اطلاعات ۱۶ بهمن ۱۳۵۳ در این باره نوشت:
«نان ماشینی از اول تیر ماه آینده در تهران تولید و عرضه میگردد. تعداد کارخانه های تولید نان ماشینی و بربری که قرار است. از تیرماه سال آینده در تهران شروع بکار کند، از ٤ واحد به ۸ واحد افزایش یافت. به این ترتیب از تیر ماه آینده تا آخر سال بتدریج ۸ کارخانه نان ماشینی با ظرفیت تولیدی روزانه ۱۹۲ من نان بربری در تهران شروع به کار و تولید خواهد کرد.بر اساس برنامه تنظیمی قرار است، تا آخر برنامه پنجم عمرانی (سال (٥٦) جمعا در تهران ٤٩ کارخانه نان ماشینی باظرفیت روزانه ۱۹۰۸ تن انواع نان ٩٦ ماشینی و در شهرستانها کارخانه با ظرفیت ٢٤٦٠ تن در روز ایجاد و مورد بهره برداری قرار گیرد.مطالعات و بررسی تولید سایر نانهای ماشینی از قبیل سنگک. تافتون و لواش ادامه دارد و گفته میشود که علاوه بر تولید نان ماشینی بربری نان سنگگ و لواش و تافتون ماشینی نیز با کیفیت و کمیت این قبیل نانها که در حال حاضر بصورت سنتی پخته می شوند، تولید خواهد شد.»
در این خبر ذکر شده در سال ۱۳۵۳ در تهران مصرف روزانه نان ۱۶۰۰ تن و در کشور در حدود ۱۴ هزار تن بوده است.
منبع: اطلاعات آنلاین