( عکس) سفر به تهران قدیم؛ شلاقزدن هم جلوی گرانفروشی را نگرفت؛ مقایسه قیمتها در ۱۳۵۷ با ۱۳۵۸
به دنبال افزایش چشمگیر قیمت اغلب کالاها در اولین سال بعد از پیروزی انقلاب، نهادهای مردمی به صورت خودجوش به مقابله با گرانفروشی پرداختند. روزنامه اطلاعات ۱۳ بهمن ۱۳۵۸ گزارشی از وضعیت مقابله با گرانفروشی منتشر کرده است.
در بهمن ۱۳۵۸ در حالی که مقابله با گرانفروشی تشکیل شده بود، رسانهها از بی اثری روشهای خشن برای کنترل قیمتها نوشتند.
به دنبال افزایش چشمگیر قیمت اغلب کالاها در اولین سال بعد از پیروزی انقلاب، نهادهای مردمی به صورت خودجوش به مقابله با گرانفروشی پرداختند. روزنامه اطلاعات ۱۳ بهمن ۱۳۵۸ گزارشی از وضعیت مقابله با گرانفروشی منتشر کرده است. در مقدمه این گزارش میخوانیم:
اما در بخشی از این گزارش جدولی منتشر شده که به مقایسه قیمتها در سال ۱۳۵۷ و ۱۳۵۸ پرداخته است.
در بخش پایانی این گزارش نویسنده متذکر شده: مبارزه با گرانفروشی که به شکل جدید آن یعنی شلاق زدن گرانفروش از اواسط تابستان سال جاری شروع شده بود و در آغاز تصور میرفت یکی از راه های عملی و مطمئن برای ریشه کن کردن گرانی باشد نتیجه مطلوبی بدست نداد و پس از مدتی این روش نیز مانند سایر روشهای قبلی به بایگانی راکد مبارزه با گرانی سپرده شد.
این بار کمیته امور صنفی امام بطور انقلابی تر وارد عمل شده و با ایجاد دادگاههای سیار قصد دارد گرانی را در کوتاه مدت از بین ببرد. قضاوت در مورد اثربخش بودن عملکرد جدید کمیته امور صنفی اندکی مشکل است و از همین حالا نمی توان پیش بینی کرد که گروه های ضربت این کمیته تا چه حد در ریشه کن کردن گرانی موفق خواهند شد.
اما تجربه نشان داده است که اعمال مجازات و تنبیه به تنهایی کارساز نبوده است بلکه در کنار اقدام قهر آمیز علیه گران فروشان باید راه حل اقتصادی مساله نیز بررسی و فصل شود و همانطور که معاون کمیته امور صنفی گفت: کنترل قیمت ها از مرحله تولید تا خرده فروشی توامان انجام بگیرد و در این میان نقش واسطه ها و دلال های حرفه ای نیز فراموش نشود و تنها در این صورت است که میتوان به طرحهای انقلابی علیه عارضه خطرناک گرانی دل بست.
منبع: اطلاعات آنلاین