مغز هنگامی که با نمونههای اطلاعات نویزدار سروکار دارد، کلکی در آستین دارد. ولی باز هم این فلش در تصمیماتشان سوگیری ایجاد میکرد: اگر جهت فلش خلاف انتخاب نهاییشان بود سرعتشان را میکاست، و اگر همجهت بود سرعتشان را میافزود.
روانشناسی «نفهمی»
آیا دور و برتان پر است از آدمهای احمق و بیهویت؟ آدمهای بدسلیقهای که امیال احمقانه دارند؟ آدمهای حوصلهسربری که لیاقت توجه شما را ندارند؟ آدمهایی که میتوان بهراحتی آنها را شناخت؟ آدمهای چاپلوس، متکبر، گندهدماغ، وحشی، کلهپوک و بیشعورهای ازخودراضی و، از همه مهمتر، آدمهای نفهم؟ اگر بیشتر مواقع جهان را این شکلی میبینید، خبرهای بدی برایتان دارم. شما احتمالاً نفهم هستید. جهان در نظر بیشتر مردم این شکلی نیست، و جهان واقعاً هم اینطور نیست.
باولر برخی از حرفهایی را نقل میکند که افراد خوشنیت به او گفتهاند، ولی ناخواسته آزاردهنده بوده است، مثل: این اتفاق یک آزمون است و تو را قویتر خواهد کرد.
معرفی کتاب «فلسفه در چند دقیقه» اثر ماکوس ویکس
کار فلسفه اندیشیدن درباره جهان است. چرا هر چه آنگونه هست که هست؟ چرا موجودیت دارد؟ فلسفه تفکر درباره وجود و هستی است و برای اندیشیدن به این موضوعات به دایره وسیعی از مفاهیم احتیاج دارد. چه کلماتی اندیشههای ناب بزرگترین فیلسوفان جهان را توضیح میدهد؟
انسانها اساساً فقط دو دسته مهارت دارند -بدنی و شناختی- و اگر رایانهها در هر دو مهارت بهتر از ما باشند، شاید بتوانند در مشاغل جدید نیز مانند مشاغل قدیمی بهتر از ما عمل کنند. در پی آن، شاید میلیاردها انسان، دیگر نتوانند شغلی پیدا کنند و ما شاهد ظهور یک طبقۀ عظیم و جدید خواهیم شد: طبقۀ بیمصرف.
وضع بشر یکی از برجستهترین و تاثیرگذارترین آثار هانا آرنت فیلسوف آلمانی است. کتابی سرشار از نگرشهای غیرمنتظره که از بسیاری وجوه به زمان حال بیشتر تناسب دارد. هانا آرنت در این کتاب زندگی وقف عمل را در برابر زندگی وقف نظر موضوع تاملاتی قرار میدهد که خواننده را نیز به تاملی دیگر در این زمینه فرا میخوانند
با گذشت ۱۴۰ سال رازی که چالرز داروین آن را نفرتانگیز خواند، همچنان یک راز است. دکتر باگز میگوید: البته در طی این مدت پیشرفتهای زیادی برای فهم تکامل و دانش ما درباره فسیلها صورت گرفته است، اما این راز هنوز به قوت خود باقی است.
معرفی کتاب
نیکلاس وایت در کتاب تاریخچهٔ خوشبختی با گذری بر ۲۵۰۰ سال تفکر فلسفی دربارهٔ مفهوم خوشبختی، به ما نشان میدهد متفکران برجستهٔ تاریخ فلسفه از یونان باستان تا امروز چگونه به پرسشهایی از این دست پرداخته اند؛ و در این ضمن میکوشد پرسش از خوشبختی را به مسائلی، چون اخلاقی زیستن و فلسفهٔ زندگی پیوند بزند
«من پسر مارتین لوتر هستم. همانطور که پدرم بود. همانطور که پدر پدرم بود». پانصد سال از روزی که لوتر نهضت اصلاح دین را با اعلامیۀ ۹۵ مادهای خود آغاز کرد میگذرد و حالا، گئورگ دیتس، نوادۀ او در انجیلی که از لوتر به ارث برده غور میکند و در زندگیِ او بهدنبال گمشدۀ خود میگردد: در آلمان امروز و تحت سیاستهای کنونی اروپا، پسر مارتین لوتر بودن چه معنایی دارد؟
به مناسبت روز جهانی فلسفه
فلسفه تفکر و تاملی مبتنی بر پرسشهای انتقادی است که حتی نتایج خود را سنجشگرانه معروض نقد قرار میدهد و به این اعتبار همواره به برانگیختن روحیهی انتقادی دامن میزند.
بیکاری در دوران کرونا شرمندگی دارد؟!
جامعهای که راسل تصور میکند، یعنی جامعهای که بر روی بطالت سرمایهگذاری معنادار میکند، جامعهای حقیقتاً انقلابی است.
ارسطو نه تنها به مفهوم شأن ذاتی انسان اعتقادی نداشت که مبنای تعهد امروزی ما به حقوق بشر قرار گرفته، بلکه فلسفۀ او نیز نمیتواند با این مفهوم تطابق یابد.
البته نیوتن در بازار بورس هم چند سهم از شرکتهای بزرگتری از جمله دریای جنوب داشت، اما هیچوقت در تجارت عجول و هیجانزده نبود.
«منطق یا فن اندیشیدن» کتابی است که دو فیلسوف و متفکر فرانسوی در قرن هفدهم میلادی در باب اندیشیدن نوشتند؛ اثری که امروز همچنان برای فراگیری منطق بهکار میآید.
از آنجایی که دین سوئدیها پروتستان بود و دکارت یک کاتولیک محسوب میشد، او را در قبرستان افراد غسل تعمید داده نشده و کسانی که در بلای طاعون مرده بودند، دفن کردند