مصرف مرتب «کدو سبز» چه تاثیری روی بدن می‌گذارد؟

مصرف مرتب «کدو سبز» چه تاثیری روی بدن می‌گذارد؟

کدو سبز یک منبع کم‌کالری و پر از فیبر، ویتامین و آنتی‌اکسیدان است و به بهتر کردن هضم، تقویت ایمنی، سلامت قلب و پوست کمک می‌کند. خوردن منظم آن می‌تواند به مدیریت وزن، پیشگیری از بیماری‌های مزمن و افزایش انرژی روزانه کمک کند.

کد خبر : ۲۵۶۲۲۱
بازدید : ۳۴

فرادید| کدو سبز افزون بر داشتن آب و فیبر بالا، حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های ضروری است. 

به گزارش فرادید، کدو سبز یک سبزی کم‌کالری و سرشار از مواد مغذی است و افزودن آن به وعده‌های غذایی آسان است. این سبزی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که به بهبود هضم، سلامت قلب، تقویت سیستم ایمنی و موارد دیگر کمک می‌کند. 

۱. هضم بهبود می‌یابد

کدو سبز آب زیادی دارد و سرشار از فیبر است، بنابراین هضم را آسان می‌کند. فیبر موجب افزایش حجم مدفوع می‌شود و حرکات منظم روده را بیشتر می‌کند. ترکیب این فیبر با آب زیاد کدو می‌تواند از مشکلات گوارشی مانند یبوست جلوگیری کند. 

۲. باکتری‌های روده متعادل می‌شوند

افزون بر فواید گوارشی، مصرف منظم کدو سبز می‌تواند سلامت روده را بهبود بخشد. کدو حاوی فیبر محلول است که به تعادل باکتری‌های مفید روده، معروف به میکروبیوم روده کمک می‌کند. میکروبیوم سالم با سلامت کلی بدن و پیشگیری از برخی بیماری‌های مزمن مرتبط است. 

4

اسموتی کدو  و سیب

۳. سیستم ایمنی خود را تقویت می‌کند

کدو سبز حاوی ویتامین‌های A و C و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند پلی‌فنول‌ها و کاروتنوئیدها است که عملکرد سیستم ایمنی را حمایت می‌کنند. این مواد غذایی و ترکیبات: 

  • از سلول‌ها در برابر آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند
  • التهاب را کاهش می‌دهند
  • سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند
  • از بیماری‌های مزمن پیشگیری می‌کنند

۴. بینایی را بهبود می‌بخشد

محتوای ویتامین A و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کدو سبز می‌توانند سلامت چشم را تقویت کنند. به شکل ویژه، کاروتنوئیدهای کدو می‌توانند از بروز بیماری‌های چشمی مرتبط با سن، مانند دژنراسیون ماکولا یا آب مروارید جلوگیری کنند و ویتامین A آن عملکرد کلی چشم و سلامت شبکیه را بهبود می‌بخشد. 

1

۵. وزن را کاهش می‌دهد

یک فنجان کدو سبز خردشده تنها ۲۱ کالری دارد و این سبزی کم‌کالری می‌تواند به رژیم مدیریت وزن کمک کند. افزون بر این، کدو سرشار از آب و فیبر است که شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد و آن را به میان‌وعده یا جزئی از برنامه کاهش وزن سالم تبدیل می‌کند. 

۶. پوست را به‌سازی می‌کند

کاروتنوئیدهای کدو سبز برای سلامت پوست هم مفید هستند. این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند: 

  • از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کنند
  • از پیری زودرس جلوگیری کنند
  • ظاهر کلی پوست را بهبود بخشند
  • ویتامین C موجود در کدو هم می‌تواند از سلول‌های پوست در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت کند. 

3

سالاد کدوسبز

۷. قلب را محافظت می‌کند

کدو سبز کم‌چرب و کم‌کالری است، اما سرشار از فیبر و پتاسیم است و می‌تواند از سلامت قلب حمایت کند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف فیبر کافی می‌تواند سطح کلسترول را بهبود بخشد و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. همچنین پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک می‌کند و خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می‌دهد. 

2

داده‌های تغذیه‌ای کدو سبز

یک فنجان (۱۲۴ گرم) کدو سبز خردشده دارای موارد زیر است: 

  • کالری: ۲۱
  • چربی: ۰.۴ گرم
  • کربوهیدرات: ۳.۹ گرم
  • فیبر: ۱.۲ گرم
  • پروتئین: ۱.۵ گرم
  • سدیم: ۹.۹ میلی‌گرم
  • شکر اضافه: ۰ گرم
  • ویتامین: C ۲۲.۲ میلی‌گرم
  • پتاسیم: ۳۲۴ میلی‌گرم
  • منیزیم: ۲۲.۳ میلی‌گرم
  • فسفر: ۴۷.۱ میلی‌گرم
  • منگنز: ۰.۲۲ میلی‌گرم

5

نکاتی برای گنجاندن کدو سبز در رژیم غذایی

کدو سبز یک سبزی همه‌کاره است و می‌تواند به شکل شور یا شیرین به رژیم غذایی شما اضافه شود. چند ایده برای استفاده از این سبزی مغذی: 

  • کدو سبز خام را برش دهید و با سس سبزیجات یا حمص میل کنید
  • کدو خردشده را به سوپ‌ها یا سالاد اضافه کنید
  • کدو را در اسموتی مخلوط کنید
  • کدو را بپزید، در هواپز سرخ کنید یا کبابی کنید تا میان‌وعده‌ای شبیه چیپس داشته باشید
  • کدو را رنده کرده و در نان یا مافین استفاده کنید
  • کدو را به سسی که همراه پاستا میل کنید، اضافه کنید. 

نتیجه‌گیری

کدو سبز یک سبزی مغذی و کم‌کالری است که با گنجاندن در رژیم غذایی متعادل، فواید زیادی برای سلامتی دارد.  این سبزی سرشار از آب، فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است و به بهبود هضم، مدیریت وزن، تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلب و موارد دیگر کمک می‌کند.  کدو سبز را می‌توان به روش‌های مختلف خورد: برش‌خورده همراه با حمص، افزودن به سوپ، سالاد یا اسموتی، کوکوی کدو سبز، افزودن به نان، سس پاستا و پیتزای سبزیجات.

مترجم: زهرا ذوالقدر

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید