گلستان سعدی؛ درسی از استاد سخن: «مراقب دشمنان دوست‌نما باشید»

گلستان سعدی؛ درسی از استاد سخن: «مراقب دشمنان دوست‌نما باشید»

گاهی دشمنان ما برای آن که توانایی مقابله رو در ور با ما را ندارند، در قالب دوست به ما نزدیک می‌شوند و به ما ضربه می‌زنند. سعدی در حکمت کوتاهی در گلستان به این مسئله پرداخته است.

کد خبر : ۲۴۲۱۷۴
بازدید : ۲۴

فرادید| سعدی گلستان را در اردیبهشت‌ماه سال 655 و 656 هجری سرود و دو تا از حکمت‌آموزترین و در عین حال شیرین‌ترین آثار ادبیات فارسی را به وجود آورد. شاید همین شیرینی و پندآموزی این دو اثر سعدی است که باعث شده است که استاد اصغر دادبه معتقد باشند که مدخل آشنایی با ادبیات فارسی باید بوستان و گلستان سعدی باشد.

به گزارش فرادید، گلستان، هشت باب دارد که هر باب آن موضوع خاصی دارد. سعدی آنچنان حکمت را با شیرین‌سخنی پیوند داده است که مخاطب از هر سطر  آن لذت خواهد برد. تا پیش از سعدی نثر مسجع فارسی، با وجود این که هرگز از شیرینی تهی نبود، اما سرشار از تکلف و زیاده‌روی بود. نمونه بارز چنین متنی را می‌توان مقامات حمیدی دانست که با وجود این که مورد پسند بسیاری از شعرا و ادیبان زمان خود و پس از خود واقع شد، اما به دلیل همین زیاده‌روی‌ها در نهایت به مقامی که گلستان در ادامه یافت، حتی نزدیک هم نشد.

باب هشتم: در آداب صحبت

گاهی دشمنان ما برای آن که توانایی مقابله رو در ور با ما را ندارند، در قالب دوست به ما نزدیک می‌شوند و به ما ضربه می‌زنند. سعدی در حکمت کوتاهی در گلستان به این مسئله پرداخته است.

دشمن چو از همه حیلتی فرو مانَد، سلسلهٔ دوستی بجنبانَد، پس آنگه به دوستی کارهایی کند که هیچ دشمن نتواند.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید