پرکاربرد ترین و مهم ترین تجهیزات بیمارستانی کدامند؟

پرکاربرد ترین و مهم ترین تجهیزات بیمارستانی  کدامند؟

تجهیزات بیمارستانی پرکاربرد که هر کدام نیز برای انجام یک کار مخصوص طراحی شد‌ه‌اند، در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند. در ادامه یک راهنمای کلی برای خرید تجهیزات پزشکی بیمارستان و آشنایی با کاربرد های آنها ذکر خواهد شد. با ما همراه باشید.

کد خبر : ۱۸۰۶۶۰
بازدید : ۱۰۱

تجهیزات پزشکی و بیمارستانی بخشی از علم پزشکی مدرن به شمار می‌آید. امروزه با کمک این وسایل، تشخیص بیماری و پیشگیری از آن امکان پذیر است. مهم ترین تجهیزات بیمارستانی شامل انواع مختلفی از تجهیزات می‌شود که در بخش‌های مختلف معاینه، اتاق عمل، آزمایشگاه، تصویربرداری، ابزارهای تشخیص بیماری، تجهیزات دندان پزشکی و بخش زنان و زایمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تجهیزات بیمارستانی پرکاربرد که هر کدام نیز برای انجام یک کار مخصوص طراحی شد‌ه‌اند، در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند. در ادامه یک راهنمای کلی برای خرید تجهیزات پزشکی (در این صفحه) بیمارستان و آشنایی با کاربرد های آنها ذکر خواهد شد. با ما همراه باشید.

تجهیزات عمومی و پر کاربرد در بیمارستان ها

پرکاربردترین تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها، تجهیزات عمومی است که در تمامی بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها وجود دارد. وجود این دستگاه‌ها کاملا ضروری است و اگر نباشند، کار بیمارستان به اصطلاح لنگ می‌ماند. برخی از مهم ترین تجهیزات بیمارستانی عمومی عبارتند از:

⦁    تخت های بیمارستانی

مسلما مهم‌ترین وسیله‌ای که در یک بیمارستان باید وجود داشته باشد، تخت است. ظرفیت بیمارستان‌ها با توجه به تعداد تخت‌های آن سنجیده می‌شود. هر تخت نیز دارای ویژگی‌های خاصی است که آن را مخصوص بیمارستان می‌کند. بسیاری از بیماران که دوران نقاهت خود را در خانه می‌گذرانند هم ممکن است از این تخت‌های خاص استفاده کنند.

البته انواع مختلفی از تخت مانند برانکارد، تخت مخصوص معاینه، دستگاه اتوکلاو که تختی مخصوص استریل کردن ابزارهای پزشکی و آزمایشگاهی است، ترالی اورژانس یا ترالی پانسمان که هر دو ابزارهایی برای انتقال لوازم هستند نیز در این قسمت جای می‌گیرند.

⦁    وسایل معاینه

از تجهیزات پزشکی پر مصرف در درمانگاه ها و بیمارستان ها، وسایل معاینه است. این ابزار برای بررسی وضعیت بیمار بسیار مهم هستند و پزشک با کمک آنها تشخیص اولیه درباره بیماری را می‌دهد. از این دستگاه‌ها برای اندازه‌گیری فشارخون، ضربان قلب، تب، معاینه درون دهان و موارد این‌چنینی استفاده می‌شود. مهمترین این ابزارها که در خانه نیز استفاده می‌شوند عبارتند از: دستگاه تست قندخون، فشارسنج، تب سنج، انواع گوشی پزشکی، ترازو، چراق قوه، آیسلانگ یا همان چوب‌های معاینه، اتوسکوپ (وسیله مخصوص بررسی مجرای گوش) و افتالموسکوپ (وسیله بررسی و معاینه چشم مخصوصا در قسمت شبکیه و زجاجیه.

⦁    وسایل عمومی

وسایل عمومی نیز از مهم ترین تجهیزات بیمارستانی به شمار می‌آید که طیف وسیعی از محصولات را نیز پوشش می‌دهند. از مهم ترین لوازم یکبار مصرف بیمارستانی مانند پنبه، الکل، سرنگ و دستکش تا ابزارهای مناسب برای مراقبت‌های اولیه بیماران در این دسته جای می‌گیرند.

مهم‌ترین این تجهیزات شامل ویلچر، برانکارد، بالش طبی، پاراوان، دستگاه اتوکلاو، دستگاه فور، تشک برقی، صندلی تابوره (صندلی پشت بازی که در درمانگاه استفاده میشود و مخصوص پزشکان است)، ماساژور برقی، تخت معاینه و الکل میشود.

تجهیزات ویژه تنفسی

تقریبا در تمامی بیمارستان‌های عمومی و تخصصی می‌توان تجهیزات کمک تنفسی را پیدا کرد. این بخش تجهیزات معمولا در اتاق‌های عمل و یا کنار بیمارانی که مشکلات عمده تنفسی دارند، استفاده می‌شود. مهمترین تجهیزات پزشکی این دسته به شرح زیر است:

⦁    ونتیلاتور

ونتیلاتور یک دستگاه پیشرفته برای ایجاد تنفس مصنوعی در بیمارانی است که قادر به تنفس نیستند یا نمی‌توانند به صورت کامل نفس بکشند. این دستگاه معمولا در بخش آی سی یو بیماران ریوی کاربرد دارد.

⦁    دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه‌های اکسیژن ساز که بخشی از تجهیزات پزشکی تنفسی به شمار می‌روند، می‌توانند میزان اکسیژن هوای محیط را برای بیمارانی که غلظت اکسیژن خونی کمی دارند، افزایش دهد. بسیاری از افراد با مشکلات تنفسی می‌توانند از این دستگاه در خانه خود نیز استفاده کنند.

⦁    تجهیزات عمومی تنفسی

بخش دیگر تجهیزات پزشکی تنفسی که جزو مهم ترین تجهیزات بیمارستانی نیز شمرده می‌شود، وسایل عمومی است که بسیاری از بیماران از آنها استفاده می‌کنند. مانند دستگاه‌های بخور هوای سرد و گرد که وظیفه متعادل سازی رطوبت هوای محیط را به عهده دارد، ماسک‌های NIV و CPAP که روی بینی و دهان بیمار قرار می‌گیرد و سمت دیگرش به دستگاه تنفسی وصل می‌شود. و اسپرومتر که میزان اکسیژن خون را می‌سنجد.

ابزارهای تشخیص بیماری

مهم‌ترین تجهیزات پزشکی برای کلینیک‌ و بیمارستان‌ها را می‌توان ابزارهای تشخیص بیماری دانست. این ابزار فوق پیشرفته بخش مهمی از علم پزشکی مدرن را شامل می‌شود. پزشکان با کمک این ابزارها می‌توانند بیماری و علل به وجود آمدن آن را به طور دقیق شناسایی کنند.

41

 انواع دستگاه‌های تصویربرداری مانند دستگاه رادیولوژی، دستگاه MRI، دستگاه سونوگرافی، سی تی اسکن، تجهیزات پرتونگاری و پرتو پزشکی، تجهیزات پزشکی هسته‌ای، دستگاه شنوایی سنج، دستگاه نوار قلب و ثبت نوار عصب و عضله از مهم ترین تجهیزات بیمارستانی این دسته است.

تجهیزات درمانی

گاهی تجهیزات پزشکی بخشی از درمان محسوب می‌شوند و پزشک بعد از تشخیص بیماری آنها را برای مداوای بیمار به کار می‌گیرد. این تجهیزات معمولا وسایل فوق العاده ساده و همچنین ارزانی هستند که در تمامی مغازه‌های تجهیزات پزشکی یافت می‌شوند. ست سرم، پنست، سرسوزن، سوزنگیر، باند، باند گچی، سوند ادراری، دستگاه ساکشن و انژیوکت از جمله این ابزار است.

تجهیزات اتاق عمل

در اتاق عمل‌های بیمارستان‌ها می‌توان انواع مختلفی از تجهیزات پزشکی و مهم ترین تجهیزات بیمارستانی را دید. تجهیزات عمومی مانند گازهای بیهوشی، گان جراحی و لباس اتاق عمل، ماسک و دستکش جراحی و تجهیزات تخصصی مانند دستگاه ساکشن، مانیتور، الکترو کوتر، شان‌ها، تورنیکه، کلمپ‌ها یا نگهدارنده‌ها، اکارتورها یا رترکتورها و جداکننده‌های بافتی یا دایسکتورها بخش عمده‌ای از این تجهیزات را شامل می‌شود.

تجهیزات آزمایشگاهی

آزمایشگاه‌ها نیز بخش مهمی از روند درمانی را به خود اختصاص داده‌اند. تمامی تجهیزاتی که در این بخش از درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها وجود دارد، وسایل بسیار تخصصی هستند که کار بررسی نمونه‌ای خونی و ادرار را به عهده دارند. البته به اضافه سرنگ که پرکاربردترین تجهیزات آزمایشگاه‌ها محسوب می‌شود.

برخی از دستگاهی تخصصی این بخش عبارتند از: دستگاه شمارش گلبول‌های خون و سلول‌های بدن، دستگاه مخصوص تجزیه مواد موجود در خون، دستگاه سانتریفوژ 48 شاخه، کیت‌های تشخیص طبی آزمایشگاهی، دستگاه آنالیزور و دستگاه طیف سنج مواد متشکله خون.

دیگر تجهیزات بیمارستانی

بد نیست بدانید که هر بخش درمانی، تجهیزات مخصوص به خودش را دارد. مثلا در بخش‌های زنان و زایمان تخت ویژه معاینه مامایی، سونوکیت و اسپکولوم وجود دارد و در کلینیک‌های دندانپزشکی وسایل متفاوتی مانند آینه دندان پزشکی، میکروبراش، توربین دندان پزشکی، جرمگیر و روکش موقت دندان استفاده می‌شود.

برخی تجهیزات مانند دستگاه‌های دیالیز، ساکنش‌ها و تجهیزات مربوط به مانیتورینگ که اکسیژن خون، فشار و ضربان قلب را نشان می‌دهد نیز در بسیاری از بخش‌های عمومی وجود دارند.

لزوم تایید اداره کل تجهیزات پزشکی برای کالا های پزشکی

یکی از نکات مهم که در تهیه تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیمارستان ها و درمانگاه ها باید توجه گردد، این است که تجهیزات مورد استفاده باید مورد تایید اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو که زیر نظر وزارت بهداشت و درمان فعالبت میکند، باشند. این اداره وظیفه نظارت و ارزیابی و احراز اصالت سلامت، کیفیت و ایمنی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی و اعطای مجوز به متقاضیان در خصوص اقدامات و فرآیندهای گوناگون در عرصه تولید، واردات، صادرات، توزیع، عرضه و خدمات پس از فروش را بر عهده دارد

جمع بندی

تجهیزات بیمارستانی در انواع و اقسام مختلفی وجود دارند. به عبارت بهتر هر جای بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و کلینیک‌ها را که نگاه کنید، تجهیزات پزشکی و بیمارستانی وجود دارد. برخی از آنها جزو مهم ترین تجهیزات بیمارستانی هستند که تشخیص، درمان و مداوای بیماران به آنها وابسته است. بخشی دیگر نیز جزو کالاهای پزشکی عمومی است که برای درمان بیماری یا مشکلات جسمی توصیه می‌شوند. بهر جهت تعداد این تجهیزات بیسیار بیشتر از آن است که در این مختصر بگنجد.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید