(اینفوگرافی) رتبه‌بندی غافلگیرکننده پایدارترین اقتصادهای جهان در سال 2024

(اینفوگرافی) رتبه‌بندی غافلگیرکننده پایدارترین اقتصادهای جهان در سال 2024

هدف از شاخص تجارت پایدار، برانگیختن بحث‌های معنادار درباره ارتباط میان تجارت جهانی، پایداری و تاب‌آوری است که به عنوان ابزاری کاربردی برای دولت‌ها، سیاست‌گذاران و پژوهشگران عمل می‌کند.

کد خبر : ۲۱۱۹۵۵
بازدید : ۲۴

اینفوگرافی زیر، نسخه سال ۲۰۲۴ شاخص تجارت پایدار (STI) را معرفی می‌کند. شاخص تجارت پایدار یک رتبه‌بندی سالانه از ۳۰ اقتصاد برگزیده جهان است که با همکاری مرکز رقابت‌پذیری جهانی (IMD) تدوین شده است. هدف از شاخص تجارت پایدار، برانگیختن بحث‌های معنادار درباره ارتباط میان تجارت جهانی، پایداری و تاب‌آوری است که به عنوان ابزاری کاربردی برای دولت‌ها، سیاست‌گذاران و پژوهشگران عمل می‌کند.

 

27_11zon

28_11zon (1)

29_11zon

رتبه‌بندی کلی شاخص تجارت پایدار برای سال ۲۰۲۴

رتبه‌بندی کلی تجارت پایدار که در نخستین نمودار این اینفوگرافی به تصویر کشیده شده، در جدول زیر نیز نشان آمده است. رتبه‌بندی‌های سال ۲۰۲۴ با میانگین‌گیری از عملکرد هر اقتصاد در سه رکن اصلی پایداری اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی، تعیین می‌شود. در مجموع، این سه رکن توسط ۷۲ شاخص اختصاصی پشتیبانی می شوند. شاخص پوشش همگانی سلامت به تازگی در سال ۲۰۲۴ به شاخص تجارت پایدار اضافه شده است.

30_11zon

31_11zon

نکات کلیدی رتبه‌بندی

  • نیوزیلند و بریتانیا رتبه‌های اول و دوم خود را در سال ۲۰۲۴ حفظ کردند.
  • استرالیا پیشرفت‌های نسبتاً زیادی در رکن زیست‌محیطی داشت (از رتبه ۱۰ در سال ۲۰۲۳ به رتبه ۶ در سال ۲۰۲۴) و همچنین در رکن اقتصادی بهبود یافت. در نتیجه، این کشور از رتبه پنجم به رتبه سوم در رتبه‌بندی کلی تجارت پایدار صعود کرد و از هنگ‌کنگ و سنگاپور پیشی گرفت.
  • ژاپن نیز از رتبه ۸ در سال ۲۰۲۳ به رتبه ۵ در ۲۰۲۴ جهش کرد. این کشور بزرگترین پیشرفت را در رکن زیست‌محیطی داشت و در این رکن از رتبه ۱۲ سال گذشته به رتبه ۴ صعود کرد.
  • در مقابل، هنگ‌کنگ شاهد سقوط رتبه خود از جایگاه ۴ در سال ۲۰۲۳ به جایگاه ۷ در سال ۲۰۲۴ بود.

رتبه‌بندی ارکان اختصاصی شاخص تجارت پایدار

در اینجا نحوه رتبه‌بندی هر اقتصاد در سه رکن اصلی این شاخص آمده است.

32_11zon

33_11zon

نکته جالب این است که سرانه تولید ناخالص داخلی با رتبه‌بندی‌های ارکان اقتصادی و اجتماعی همبستگی مثبت دارد. با این حال، تقریباً هیچ همبستگی بین تولید سرانه ناخالص داخلی و رکن زیست‌محیطی وجود ندارد.

برای مثال:

  • فیلیپین در رکن زیست‌محیطی رتبه ۳ را کسب کرد، اما در تولید ناخالص داخلی در جایگاه ۲۲ است.
  • در مقابل، ایالات متحده که در رکن زیست‌محیطی در رتبه ۱۶ قرار دارد، در بالاترین سرانه تولید ناخالص داخلی، جایگاه دوم را دارد.

منبع: روزیاتو

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید