(ویدئو) نقد و بررسی سریال «جان سخت»؛ ببینیم یا نه؟

طولانی بودن برخی سکانس‌های سریال جان سخت، به‌ویژه در بخش‌هایی که از فضای اکشن فاصله می‌گیرند، از جمله انتقادات اصلی است. سکانس‌های غیراکشن به نظر می‌رسد از نظر ساخت و پرداخت، کیفیت لازم را ندارند و گاه به پر کردن زمان اختصاص یافته‌اند.

کد خبر : ۲۲۹۵۸۷
بازدید : ۷۳

فرادید| پخش سریال «جان‌سخت» از تاریخ ۷ دی ۱۴۰۳ آغاز شده و هر هفته، روزهای جمعه ساعت ۱۲ ظهر، از طریق پلتفرم فیلم‌نت منتشر می‌شود. این مجموعه که قرار است در ۱۵ قسمت به پایان فصل اول خود برسد، تا امروز ۹ قسمت از آن در دسترس مخاطبان قرار گرفته و ۶ قسمت دیگر تا پایان فصل اول باقی مانده است.

به گزارش فرادید، داستان این سریال حول محور گروهی از دوستان می‌چرخد که با پیشینه‌ای از اختلافات، در یک تور کویری گرد هم می‌آیند. این سفر اما به آشکار شدن اختلاف های گذشته به تنش کشیده می‌شود. در نهایت نیز قصه با مرگ یکی از شخصیت‌ها به نام وحید به اوج می‌رسد. 

در این سریال مهرداد صدیقیان در نقش فرزاد، الناز حبیبی در نقش نگار، ماهور الوند در نقش هانیه، مجتبی پیرزاده در نقش اشکان، امیرحسین هاشمی در نقش حمید، مجید یوسفی در نقش شاهین، مسعود کرامتی در نقش رحیم پدر فرزاد، علی عمرانی در نقش ناصر پدر وحید، حامد و احمد، نسرین مقانلو در نقش مادر وحید، حامد و احمد، علی اوسیوند در نقش علی پدر اشکان به ایفای نقش می پردازند.

نقد و بررسی سریال جان سخت

از جمله نقاط قوت برجسته‌ی «جان‌سخت»، می‌توان به بازی خوب برخی از بازیگران اش اشاره کرد. فرهاد اصلانی که به‌تازگی در نقش شخصیتی با مشکل فراموشی به داستان اضافه شده، توانسته لایه‌ی جدیدی از جذابیت و پیچیدگی به روایت اضافه کند. مسعود کرامتی، نسرین مقانلو و علی عمرانی نیز با بازی‌های قابل‌قبول خود، به انتقال حس واقعی شخصیت‌ها کمک کرده‌اند.

مهرداد صدیقیان در نقش فرزاد، به‌ویژه در سکانس‌های پرهیجان و اکشن، عملکردی مؤثر داشته و الناز حبیبی و ماهور الوند نیز نقش‌هایی قابل‌توجه ایفا کرده‌اند، هرچند شخصیت هانیه به اندازه‌ی کافی پرداخت نشده که در بخش بعدی به آن پرداخته می‌شود.

مرتضی تقی‌زاده در نقش حامد گودرزی نیز بازی رضایت‌بخشی ارائه داده است. اگرچه برخی معتقدند شباهت‌هایی به سبک بازی نوید محمدزاده در آثاری مثل متری شش و نیم دیده می‌شود. همچنین سکانس‌های اکشن از ریتم مناسبی برخوردارند و طراحی صحنه هم توانسته حس تنش را به‌خوبی منتقل کند.

ضعف های جان سخت، بیشتر از نقاط قوت!

با این حال، سریال «جان‌سخت» از برخی کاستی‌ها نیز رنج می‌برد که نمی‌توان نادیده گرفت. طولانی بودن برخی سکانس‌ها، به‌ویژه در بخش‌هایی که از فضای اکشن فاصله می‌گیرند، از جمله انتقادات اصلی است. سکانس‌های غیراکشن به نظر می‌رسد از نظر ساخت و پرداخت، کیفیت لازم را ندارند و گاه به پر کردن زمان اختصاص یافته‌اند.

یکی دیگر از مشکلات، عدم توانایی مخاطب در برقراری ارتباط و همذات‌پنداری با شخصیت‌هاست که به ضعف در شخصیت‌پردازی بازمی‌گردد. گره‌های داستانی نیز در برخی موارد زائد و بیش از حد طولانی به نظر می‌رسند و به پیچیدگی بی‌مورد روایت دامن زده‌اند. مثل رفتار غیرعقلانی فرزاد با بازی مهرداد صدیقیان که از نقاط ضعف برجسته است؛ برای نمونه، در موقعیتی که ارتکاب قتل توسط او تایید شده و باید فرار کند، اصرار دارد به خانه بازگردد و با خانواده‌اش خداحافظی کند. به نظر می رسد که این سکانس اگر حذف هم می شد، اتفاق خاصی نمی افتاد. اما تنها زمان زیادی از بیننده گرفت تا یک کار خلاف منطق داستانی انجام دهد.

همچنین، در حالی که فرزاد و دوستانش در بسیاری از سکانس‌ها هوش بالایی از خود نشان می‌دهند و نقشه‌های حامد و گروهش را برای کمین کردن تشخیص می‌دهند، در زمان برنامه‌ریزی برای خروج از ایران، به نظر نمی‌رسد به ساده‌ترین مسائل، مانند استفاده از پاسپورت و محدودیت‌های قانونی، توجه کرده باشند. این تناقض‌ها به باورپذیری داستان لطمه زده است.

علاوه بر این سه قسمت آخر به این می پردازد که خانواده فرزاد می خواهند پول دیه را به پدر وحید بپردازند و رضایت بگیرند، اما هر بار حامد مانع می شود. به نظر می رسد که همه این اتفاق ها می توانست در 20 دقیقه روایت شود و به 120 دقیقه زمان نیاز نبود.

سریال جان سخت را ببینیم یا نه؟

در مجموع، می‌توان گفت مخاطبانی که به ژانر جنایی و اکشن علاقه‌مند هستند، احتمالاً از تماشای «جان‌سخت» لذت خواهند برد. با این حال، اگر از جمله کسانی هستید که به این ژانرها تمایل ندارید و جزئیات ریز و درشت داستان برایتان اهمیت دارد، ممکن است این سریال نظر شما را جلب نکند. البته، در مقایسه با سریال‌هایی که هم‌اکنون از شبکه‌ی نمایش خانگی پخش می‌شوند، «جان‌سخت» قابل دیدن تر است!

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید