آلو خورش مازندارنی، غذای مجلسی و خوشمزه شمالی
آلو خورش مازندرانی یکی از غذاهای شمالی بسیار اصیل و محبوب است که از ترکیب آلو بخارا با پیاز، گردو، آب نارنج و... تهیه میشود و بسیار خوشمزه و مجلسی است.
غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب میشوند. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید، کم کم از یاد رفتهاند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است.
به گزارش فرارو، اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای بسیار خوشمزه و محلی آشنا میشوید که برخی از آنها را تابهحال نخوردهاید یا حتی نامش را شنیدهاید. در این میان غذاهای شمالی به دلیل داشتن مواد تازه و متنوع، عطر، طعم و مزههای گوناگون بسیار محبوب و خوشمزه هستند.
آلو خورش مازندرانی یکی از غذاهای محلی و اصیل مازندارنی است که از دیرباز تا امروز پای ثابت سفرههای عروسی، جشن و مهمانیها است. این خورش خوشمزه در کنار مرغ، اردک و مرغابی سرخ شده سرو میشود و طعم فوقالعادهای دارد. اگر دوست دارید آلو خورش مازندرانی خوشمزه و اصیل را در منزل تهیه کنید و از خوردن یک غذای محلی لذت ببرید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
آلو بخارا: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
شکر: نصف لیوان
گردوی خرد شده: نصف لیوان
آب نارنج: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل و دارچین: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
آب جوش: نصف لیوان
طرز تهیه
برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا پیازها را به صورت خلالی برش بزنید و همراه با مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید تا پیاز کم کم نرم و طلایی شود.
در این مرحله آلو بخارا را همراه با نمک، زردچوبه، فلفل و دارچین به پیاز اضافه کنید و حدود ۱ دقیقه با حرارت کم تفت بدهید. حالا آب نارنج را اضافه کنید و اجازه بدهید آلو حدود یکی دو دقیقه با آب نارنج تفت بخورد. حالا آب و شکر را داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید. حدودا ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا خورش با حرارت کم بپزد و جا بیفتد.
در مرحله آخر گردوی خرد شده را به خورش اضافه کنید و ۵ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. این خورش خوشمزه را میتوانید در کنار مرغ و اردک سرخ شده یا به صورت تنها همراه با برنج سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ حتما آب نارنج را به آلو بخارا اضافه کنید و اجازه بدهید آلو با آب نارنج یکی دو دقیقه تفت بخورد. این کار موجب میشود آلوها تا انتهای پخت درسته و کامل باقی بمانند و وانروند.
۲ـ حتما از آلو بخارا برای پخت این خورش استفاده کنید، چون پوست ندارد. برای این خورش بهتر است از آلوی پوست گرفته استفاده کنید.
۳ـ اگر غذای شیرین دوست ندارید، میتوانید مقداری زرشک هم در انتهای پخت همراه با گردو به خورش اضافه کنید. زرشک طعم این خورش را ملس میکند.