طرز تهیه آش انار؛ غذای خوشمزه زمستانی
مدام آب اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا سبزی ته نگیرد. در ادامه وقتی رنگ سبزی تغییر کرد از روی حرارت بر میداریم. در ادامه وقتی لپه به طور کامل پخت و برنج شکوفه زد مخلوط سبزی آش را به قابلمه اضافه میکنیم و هم میزنیم.
آش انار یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که معمولا در فصل پاییز و زمستان درست میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش انار در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
برنج نیم دانه ۱ پیمانه
سبزی آش ۱ کیلو گرم
لپه ½ پیمانه
پیاز ۳ عدد
آب ½ پیمانه
گوشت ۵۰۰ گرم
رب انار ملس ½ پیمانه
آب انار ½ پیمانه
جو دو سر ۱ قاشق غذا خوری
عصاره مرغ ۳ بسته
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و نعنا خشک به مقدار کافی
طرز تهیه آش انار
مرحله اول: برای تهیه آش انار خوشمزه ابتدای کار یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم، سپس لپه را به همراه مقداری نمک درون قابلمه میریزیم. در ادامه مقداری آب روی لپه میریزیم و اجازه میدهیم به مدت ۱ تا ۲ ساعت لپه درون آب بماند تا به طور کامل خیس بخورد.
مرحله دوم: حالا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم، سپس اجازه میدهیم آب جوش بیاید، سپس کف روی آن را با کفگیر میگیریم و لپه را کنار میگذاریم. در ادامه یک کاسه مناسب انتخاب میکنیم و برنج را به همراه یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم.
مرحله سوم: در این مرحله آب را روی برنج میریزیم، سپس اجازه میدهیم برنج به مدت ۱ تا ۲ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد. در ادامه سبزی آش (گشنیز، جعفری، تره، اسفناج) را میشوییم، سپس درون آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی اش خارج شود.
مرحله چهارم: حالا سبزی آش را روی تخته گوشت قرار میدهیم، سپس به صورت درشت خرد میکنیم. در ادامه پوست پیاز را جدا میکنیم و به صورت نگینی ریز خرد میکنیم، سپس یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
مرحله پنجم: در این مرحله مقداری روغن مایع به قابلمه اضافه میکنیم، سپس بلافاصله پیاز را درون قابلمه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا سبک و طلایی شود. در ادامه زردچوبه را به همراه فلفل سیاه به پیاز اضافه میکنیم و به تفت دادن ادامه میدهیم.
مرحله ششم: حالا وقتی بوی خامی ادویهها به طور کامل گرفته شد، برنج خیس خورده را آبکشی میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم. در ادامه لپه را درون آبکش میریزیم تا آب اضافی آن خارج شود، سپس درون قابلمه اضافه میکنیم و آب را اضافه میکنیم.
مرحله هفتم: در این مرحله جو دو سر را به مخلوط برنج اضافه میکنیم، سپس مخلوط میکنیم تا مواد ترکیب شوند. در ادامه عصاره مرغ را با یک لیوان آبجوش مخلوط میکنیم تا در آب حل شود، سپس آن را درون آش میریزیم و اجازه میدهیم تا لپهها بپزند.
مرحله هشتم: حالا پوست پیاز را جدا میکنیم و به صورت درشت رنده میکنیم. در ادامه یک تابه مناسب انتخاب میکنیم، سپس روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن مایع درون تابه میریزیم. در ادامه پیاز رنده شده را درون تابه میریزیم، سپس تفت میدهیم.
مرححله نهم: در این مرحله وقتی پیاز سبک و شیشهای شد، نعنا خشک را اضافه میکنیم، سپس فلفل قرمز را به همراه زردچوبه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم، سپس سبزی آش را به تابه اضافه میکنیم. در ادامه به تفت دادن سبزی آش ادامه میدهیم.
مرحله دهم: حالا مدام آب اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا سبزی ته نگیرد. در ادامه وقتی رنگ سبزی تغییر کرد از روی حرارت بر میداریم. در ادامه وقتی لپه به طور کامل پخت و برنج شکوفه زد مخلوط سبزی آش را به قابلمه اضافه میکنیم و هم میزنیم.
مرحله یازدهم: در این مرحله پس از گذشت ۵ دقیقه آب انار را به همراه رب انار ملس به آش اضافه میکنیم، سپس آش را تست میکنیم در صورت نیاز به آن مقداری نمک اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا رب انار حل شود، سپس اجازه میدهیم آش بپزد تا جا بیفتد.
مرحله دوازدهم: حالا برای درست کردن گوشت قلقلی روی آش ابتدا گوشت را به تکههای کوچک خرد میکنیم، سپس درون چرخ گوشت میریزیم و درون یک کاسه مناسب چرخ میکنیم. در ادامه پوست پیاز را جدا میکنیم، سپس به صورت ریز رنده میکنیم.
مرحله سیزدهم: در این مرحله آب اضافی پیاز را میگیریم، سپس به گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم. در ادامه نمک و زردچوبه را به همراه فلفل سیاه به مخلوط گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم، سپس با دست خوب ورز میدهیم تا مواد با هم ترکیب و یکدست شود.
مرحله چهاردهم: حالا مقداری از گوشت چرخ کرده را بر میداریم و در دست به صورت گردو گرد میکنیم. در ادامه تمام گوشت چرخ کرده را به ترتیب به این صورت گرد میکنیم، سپس روی آن را میپوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه میدهیم درون یخچال استراحت کند.
مرحله پانزدهم: در این مرحله پس از گذشت این زمان گوشتهای قلقلی را از یخچال خارج میکنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مقداری روغن درون آن میریزیم. در ادامه گوشتهای قلقلی را درون تابه قرار میدهیم و سرخ میکنیم.
مرحله شانزدهم: حالا وقتی گوشتهای قلقلی کاملا سرخ شد، آنها را به آش اضافه میکنیم؛ و اجازه میدهیم به مدت ۱۰ دقیقه دیگر نیز روی حرارت بماند. در ادامه درون یک تابه مناسب مقداری روغن را به همراه نعنا میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
مرحله هفدهم: حالا کمی نعنا را تفت میدهیم، سپس زردچوبه را به آن اضافه میکنیم و از روی حرارت بر میداریم. در ادامه برای درست کردن پیاز داغ ابتدا پوست پیاز را جدا میکنیم و به صورت خلالی نازک خرد میکنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله هجدهم: در نهایت مقداری روغن درون تابه میریزیم، سپس پیاز را اضافه میکنیم، تفت میدهیم تا پیاز طلایی و ترد شود. در آخر آش را درون ظرف مورد نظر میریزیم، سپس با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین میکنیم.
منبع: درنهایت