زندگی و زمانه کامبیز درمبخش؛ درخشش ابدی یک ذهن خلاق
کامبیز درمبخش، ۷۹ سال قبل در مرکز استان فارس متولد شد، اما در همان خردسالی به همراه خانواده اش به تهران آمد، تا مسیر زندگی را در پایتخت ادامه دهد. او دوران متوسطه را در هنرستان هنرهای زیبای تهران سپری کرد، اما کارش را به صورت حرفهای چند سال قبل و در ۱۴ سالگی در نشریه توفیق شروع کرد.
فرادید | کامبیز درمبخش، طراح، کاریکاتوریست و گرافیست پیشکسوت این عرصه، شنبه ۱۵ آبان بر اثر کرونا دار فانی را وداع گفت. او سهشنبه هفته گذشته و پس از درگیری بالای ریه با ویروس کرونا، به بخش آی سی یو بیمارستان آتیه منتقل شده بود. اما در نهایت تسلیم این بیماری شد.
به گزارش فرادید؛ براساس اعلام موسسه هنرمندان پیشکسوت، پیکر کامبیز درمبخش، ساعت ۱۰ روز سه شنبه هجدهم آبان، از مقابل خانه هنرمندان ایران بدرقه و سپس در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده خواهد شد.
سال گذشته نیز برادر او یعنی کیومرث درم بخش، کارگردان فیلم، نویسنده، و عکاس مشهور بر اثر کرونا، جان خود را در پاریس فرانسه از دست داد.
کامبیز درمبخش، متولد ۱۳۲۱ در شیراز بود. او ۶۵ سال در عرصههای هنور فعالیت میکرد.
بدون شرح، مینیاتورهای سیاه، دفتر خاطرات فرشتهها، کتاب کامبیز، المپیک خنده، سمفونی خطوط از جمله کتابهای منتشر شده کامبیز درمبخش در زمان حیات اش بود.
کامبیز درمبخش؛ از نشریه توفیق تا نیویورک تایمز
کامبیز درمبخش، ۷۹ سال قبل در مرکز استان فارس متولد شد، اما در همان خردسالی به همراه خانواده اش به تهران آمد، تا مسیر زندگی را در پایتخت ادامه دهد. او دوران متوسطه را در هنرستان هنرهای زیبای تهران سپری کرد، اما کارش را به صورت حرفهای چند سال قبل و در ۱۴ سالگی در نشریه توفیق شروع کرد.
هر چند پیش از این هم، آثار درمبخش در نشریه ارتش که آن زمان سردبیری اش را پدر او برعهده داشت، منتشر میشد. اما کامبیز درمبخش به اینجا اکتفا نکرد و همکاری اش را با مجلههای مطرح آن زمان همچون سیاه و سفید و اطلاعات هفتگی آغاز کرد.
پس از آن نیز، درمبخش تقریبا با اکثر قریب به اتفاق رسانههای معتبر داخلی سابقه همکاری داشت.
اما انتشار آثارش به همین جا ختم نشد و در ادامه او همکاری اش را با رسانههای بین المللی همچون نیویورک تایمز و اشپیگل ادامه داد.
نشان شوالیه هنر و ادبیات فرانسه برای آقای کاریکاتور
علاوه بر این کامبیز درمبخش در دوره حیات اش، نمایشگاههایی از آثار در کشورهای مختلف جهان به نمایش گذاشت. طبق اعلام رسانه ها، او در طول ۶ دهه گذشته بیش از۵۰ نمایشگاه انفرادی و جمعی در ایران و خارج از کشور برپا کرده است.
همچنین موزه کاریکاتور بازل در سوئیس، خانه کاریکاتور گابروو در بلغارستان، موزه هنرهای معاصر تهران، فرهنگستان هنر، کتابخانه ملی، خانه صبا، سندیکای گرافیک ایران، موزه آوینیون فرانسه، موزه کاریکاتور ورشو، شهرداری فرانکفورت و موزه هیروشیما در ژاپن تعدادی از آثار او را خریداری کرده اند.
البته فعالیتهای او به دانشگاه هم رسید و مدتی هم در در دانشگاه تهران به تدریس کاریکاتور مشغول بود.
در نهایت او در سال ۹۳، نشان شوالیه هنر و ادبیات فرانسه را دریافت کرد. محمدرضا شجریان، محمود دولت آبادی، عباس کیارستمی و همچنین شهرام ناظری از دیگر هنرمندان ایرانی هستند که تاکنون موفق به کسب این نشان شدهاند. همچنین او اولین هنرمندی است که در حوزه هنرهای تجسمی در ایران این جایزه را دریافت کرده است.
چهار سال بعد هم در مراسم پایانی ششمین «جشنواره بینالمللی هنر برای صلح» یکی از چهار هنرمندی بود که نشان عالی «هنر برای صلح» را به خود اختصاص داد.
۵ سال قبل نیز، جواد آتشباری مستندی ۷۰ دقیقهای تحت عنوان «سینمای کاغذی» تهیه کرد، که به زندگی و آثار کامبیز درمبخش در طول ۶ دهه اخیر میپردازد.