۱۱ ماه غیبتِ «علی ضیاء» در تلویزیون

۱۱ ماه غیبتِ «علی ضیاء» در تلویزیون

واقعیت این است به صورت مستقیم مشکلی نبوده؛ تیرماه و مردادماه مدیران شبکه یک و شخصِ آقای زین‌العابدین را ملاقات کردم و بالأخره ارائه طرح و بوروکراسی‌های مربوط به سازمان صداوسیما یک قدری این فاصله را ایجاد کرده و مشکلِ خاصی وجود ندارد.

کد خبر : ۱۰۳۸۲۵
بازدید : ۸۷۲۸

مجری و تهیه‌کننده «فرمول یک» به سؤالی درباره غیبتش در تلویزیون و شائبه‌های حضورش در نمایش‌خانگی این‌گونه پاسخ داد: هنوز دیداری با وی‌اودی‌ها نداشته‌ام، اما تلویزیون را به عنوان خانه‌ام انتخاب می‌کنم و امیدوارم تا جان دارم در تلویزیون اجرا کنم.

علی ضیاء تهیه‌کننده و مجری «فرمول یک» است که بعد از عید نوروزِ سال گذشته، ۱۱ ماه در غیبت به سر برد و در این مدت، برنامه‌ای را به صورت مجازی از صفحه خودش منتشر کرد. او بعد از مدت‌ها قرار است از ۲۲ اسفندماه در قالبِ ویژه برنامه معرفی چهره‌های مردمی سال به آنتن شبکه یک برگردد و تحویل سال را هم اجرا کند.

نخستین دوره طرح انتخاب چهره مردمی به همت برنامه «فرمول یک» با اجرا و تهیه‌کنندگی سیدعلی ضیا سال ۱۳۹۷ برگزار شد و پس از انتخاب ۱۱ تن از بین ۴۰ نفر اولیه توسط هیئت انتخاب، رأی‌گیری از مردم آغاز شد و در نهایت این نرگس کلباسی بود که به عنوان چهره مردمی سال ۱۳۹۷ انتخاب شد.

شیوع ویروس کرونا مانع از آن شد که در دو سال بعد از این، طرح چهره مردمی به سرانجام برسد و حال امسال دوباره شرایطی فراهم شده تا رسانه ملی آیینه‌ای برای مردم عادی جامعه باشد.

در بین هیئت انتخاب امسال «فرمول یک» چهره‌هایی، چون گلاره عباسی بازیگر، محمود انوشه روان‌شناس و سخنران، بهروز شعیبی بازیگر و کارگردان، محمد دادکان مدیر ورزشی سابق و استاد دانشگاه، گلاره ناظمی داور فوتسال بانوان و آقایان، رضا پورحسین از مدیران سابق رسانه ملی و استاد دانشگاه، شهره پیرانی همسر شهید داریوش رضایی‌نژاد، محمدرضا شفیعی تهیه کننده سینما و تلویزیون و علیرضا قزوه شاعر و رئیس دفتر شعر، موسیقی و سرود رسانه ملی حضور دارند.

جزئیاتی از معرفی چهره‌های مردمی سال

نشست خبری دیروزِ علی ضیاء و تیمِ فرمول یک، درباره جزئیات معرفی چهره‌های مردمی سال و خیلی از مباحثِ‌دیگر به بحث و گفتگو با خبرنگاران پرداخت. او در ابتدا درباره طرح چهره‌های مردمی و جزئیات تحویل سال توضیحاتی داد و گفت: زمانی که فکر کردیم که چهره مردمی را انتخاب کنیم، برنامه‌ای خواستیم بسازیم که نمونه خارجی نداشته باشد.

ممکن است غالب مردم از این طرح استقبال نکنند و سختی‌هایش هم بیشتر است؛ مثلاً چهره‌های مردمی که ما معرفی کردیم حاضر نشدند برای خود تبلیغ کنند. روحانی‌ای داشتیم که از او خواستم خود را معرفی کند، اما او از ما دلخور شد. جالب است که آن‌ها برای رأی گرفتن و بیشتر شناخته شدنِ خودشان هم تلاشی نکردند.

او همچنین به این نکته اشاره کرد که ذائقه‌ها به سمت دیگری رفته و باید برای تقویتِ این جریان تلاش کرد و جنگید. ضیاء یادآور شد: مهمترین کاری که می‌توانم انجام دهم این است که این افراد را جلوی دوربین بیاورم، هرچقدر هم سخت باشد.

من چند باری گفته‌ام ممکن است چهره مردمی در تلویزیون مورد استقبال بخشی از مردم قرار نگیرد، چون ذائقه‌ها به سمت دیگری رفته است، اما در نهایت این اتفاق ارزش جنگیدن را دارد.

خبرنگار سه سؤال مطرح کرد که مهمترین آن دلیلِ غیبت چند ماهه در تلویزیون، اجرا در فضای مجازی و روشِ راستی‌آزمایی چهره‌های مردمی سال بود. تهیه‌کننده و مجری «فرمول یک» در پاسخ به این سؤالات گفت: درباره نوعِ انتخاب چهره‌ها و راستی‌آزمایی‌شان باید بگویم که "ما یک تیم تحقیق داریم که سال‌ها با آن‌ها کار می‌کنیم که برخی از آن‌ها همکاران شما در سرویس‌های اجتماعی رسانه‌ها و در شهر‌های مختلف‌اند.

همچنین از افراد نزدیکی که در یک اقلیم می‌شناسیم و همچنین از رسانه‌ها در اقلیم‌های مختلف پرس‌وجو می‌کنیم. بخشی از این ۴۰ چهره را دعوت کرده‌ایم که به استودیو آمده‌اند و بعد حتی برخی کنار گذاشته شدند، چون احساس کردیم با برخی نظرات ما متفاوت هستند.

دلیل غیبتِ ۱۱ ماهه چه بود؟

او درباره غیبت ۱۱ ماهه‌اش در تلویزیون این‌گونه واکنش نشان داد: من برای اولین بار است که یک سال برنامه نداشتم، شاید به این دلیل است که سال گذشته پربیننده‌ترین برنامه تاریخ شبکه یک را داشتیم! البته خدا لطف کرده است و ما همیشه رکورد‌ها را جا به جا کرده‌ایم.

واقعیت این است به صورت مستقیم مشکلی نبوده؛ تیرماه و مردادماه مدیران شبکه یک و شخصِ آقای زین‌العابدین را ملاقات کردم و بالأخره ارائه طرح و بوروکراسی‌های مربوط به سازمان صداوسیما یک قدری این فاصله را ایجاد کرده و مشکلِ خاصی وجود ندارد.

ضیاء در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار درباره حضورش در فضای‌مجازی و برنامه‌ای که از صفحه اینستاگرامی خودش منتشر می‌شد، گفت: من دغدغه برنامه‌سازی دارم و می‌خواستم خودم را در قالب‌ها و فضا‌های مختلف ارزیابی کنم. از "ویتامین ث" که در تلویزیون بودم تاکنون، چالش‌های جدیدی را تجربه کردم.

ویدئوی گفتگو‌هایی در این برنامه مجازی، بالای ۸ میلیون بیننده داشته و این نشان‌دهنده تأثیرگذاری ساختِ یک برنامه درست در این فضاست؛ شاید هم دوباره این اتفاق بیفتد.

این تهیه‌کننده و مجری درباره جزئیات برنامه تحویل سال «فرمول یک» افزود: ویژه برنامه «فرمول یک» از ۲۲ اسفند شروع می‌شود که احتمالاً ساعت ۲۲ روی آنتن خواهیم بود تا یک بامداد؛ اما اگر بخش سریال را داشته باشیم این ساعت به ۲۳ موکول خواهد شد. در کنار چهره‌های مردمی، حضورِ هنرمندان، خوانندگان و ورزشکاران هم داریم که برای مخاطب متنوع باشد.

البته هنرمندانی در کنار ما خواهند بود که فعالیت‌های مردمی داشته باشند. به طورمثال خانم گلاره عباسی در این فرآیند به خاطر فعالیت‌های مردمی‌شان موردِ نظر ما بوده‌اند و خیلی از هنرمندان و چهره‌های شناخته شده دیگری داریم که این فعالیت را در دستور کارشان دارند.

ضیاء در ادامه درباره انتخاب چهره‌های مردمی عنوان کرد: فکر می‌کنم با گسترش این آدم‌ها و اینکه بیشتر آن‌ها را به چشم مردم بیاوریم، مردم می‌توانند خوبی‌ها را بهتر از بدی‌ها تشخیص بدهند و حرکت در مسیر خوبی‌ها سیر صعودی‌تری خواهد داشت.

الگو‌ها بهتر شناخته می‌شوند. مثلاً برنامه‌ای داشتیم که خانمی گفت بیشتر از رییس‌جمهور در محله خودش کار کرده است و حتی با کتونی به برنامه ما آمده بود. فکر می‌کنم نمایش آدم خوب‌ها حال ما را خوب می‌کند و این‌ها الگو‌های درستی‌اند که باید این حرکت‌ها ترویج شود.

وی در خصوص اینکه قرار است در وی‌اودی‌ها هم تجربه‌ای داشته باشد و یا ممنوعیت حضور مجریان در نمایش‌خانگی وجود دارد، خاطرنشان کرد: من هنوز دیداری با وی‌اودی‌ها نداشته‌ام چند سال پیش قرار بود برنامه بسازم نه اینکه اجرا کنم. برنامه‌سازی کار و شغل من است و ممکن است در هر فضایی برنامه‌سازی کنم. اما تلویزیون را به عنوان اجرا و خانه‌ام انتخاب می‌کنم. اجرا در تلویزیون حالِ دیگری دارد و امیدوارم تا جان دارم در تلویزیون اجرا کنم.

مجری و تهیه‌کننده تلویزیون در پاسخ به سؤالی درباره تغییر ذائقه مردم در تلویزیون و اینکه مجریان چه نقشی در پیش بردن این ذائقه به سمت سلبریتی‌ها و هنرمندان داشته‌اند گفت: خیلی از اتفاقات افتاده که ذائقه مردم متفاوت شده خیلی مسائل اجتماعی و مشکلات اقتصادی هم دخالت مستقیم داشته است.

رسانه هم در این راستا خیلی زیاد شده است. تلویزیون و مجریان و برنامه‌سازانش تاثیرگذار بودند، اما اینستاگرام تاثیر نداشته! نمی‌توانیم این‌ها را جدا جدا بررسی کنیم. آن‌چیزی که مطلق باشد وجود ندارد.

ممکن است من هم در برنامه‌سازی‌هایم اشتباه کنم و از من نخواهید اشتباه نکنم! من معصوم نیستم و برنامه‌سازم و همیشه تلاش کردم در مدلِ نگاهم به سوژه‌ها و حرف‌ها و رفتارهایم اشتباه نکنم. اما من همه این بلا‌ها را سرِ مردم درنیاوردم حتماً مشکلات مختلفی در جامعه باعث این شده ذائقه به سمت‌های مختلفی برود.

او همچنین درباره نظرسنجی و رأی مردمی که برای انتخاب برترین چهره مردمی سال اتفاق می‌افتد نکته‌ای ناظر به مشکلات و چالش‌هایی که برای سیمرغ مردمی جشنواره فیلم فجر و شائبه‌های تقلب و تخلف در آن مطرح کرد و گفت: اگر امروز سازوکار رأی‌گیری‌مان را اعلام نکردیم برای این نکته بود که برای صحت و سقمِ فرآیند و سازوکارمان به یقین برسیم تا مخاطبان بدانند به راحتی می‌توانند در رأی‌گیری چهره‌های مردمی سال شرکت کنند و هیچ خللی در این زمینه به وجود نخواهد آمد.

اگر به این سازوکار دقیق و قابل اعتماد نرسیم، حتماً همین ۱۰ نفرِ برگزیده که هرکدام خصوصیت‌ها و ویژگی‌های متمایزی دارند را معرفی می‌کنیم و این بخش آرا را نخواهیم داشت. چون بیش از هرچیزی برای‌مان مهم است که مردم به ما اعتماد داشته باشند که از رأی‌شان حراست می‌شود.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید