نگهداری پتوس؛ ملکه محبوب آپارتماننشینها
پتوس یا پوتوس یک گیاه رونده محبوب آپارتماننشینهاست که برگهای زیبا، براق و سبزی دارد. نگهداری از گیاه پوتوس آسان است برای همین در بیشتر خانهها جا باز کرده است.
پوتوس یا پتوس جزو گیاهان رونده محسوب میشود و، چون رشد سریعی دارد بین آپارتماننشینها محبوبیت خاصی دارد. این گیاه حتی میتواند بدون خاک و و در یک گلدان پرآب هم رشد کند.
از طرفی در زیبایی محیط و تصفیه هوا و تولید اکسیژن نیز تاثیر بسزایی دارد. این گیاه زیبا و مقاوم دارای انواع مختلف مانند آعورم یا پوتوس طلایی و ملکه مرمر و پوتوس جید است.
پوتوس طلایی همانطور که از نامش پیداست برگهایش سبز آمیخته با طلایی است. نام دیگر این گیاه، پیچک شیطانی است، چون این نوع پوتوس در مناطق بسیار تاریک هم رشد کند.
اما ملکه مرمر، شاخ و برگهای متمایل به سفید و رشد کندی دارد، که همین موضوع نگهداری از آن را سخت میکند. برای همین به نسبت پوتوس جید طرفدار کمتری دارد، زیرا پوتوس جید با برگهای سبز تیره، رنگارنگ و کرم طلایی خود به عنوان ملکه سبز شناخته میشود و میتواند در نور کم، حتی نور لامپ هم رشد خوبی داشته باشد و از طرفی نگهداری این پتوس آسان است.
نور مورد نیاز پوتوس
همانطور که گفته شد پوتوس حتی در نور کم هم رشد میکند، بنابراین برای آپارتماننشینها گزینه خوبی است. زیرا این گیاه با نور لامپهای فلوئورسنت هم رشد میکند. بهتر است هرازگاهی نیز گیاه خود را بچرخانید تا قسمتهای آن نور را دریافت کند. اما در بیرون از خانه بهتر است در سایه باشد. دقت کنید نور خیلی کم نیز سبب زرد شدن برگها میشود.
آبیاری پوتوس
خاک پوتوس باید مرطوب بماند در عین حال نباید بیش از اندازه آبیاری شود. تشخیص اینکه چقدر باید آبیاری کنیم نیز کار چندان سختی نیست. اگر برگهای پوتوس پژمرده و یا قهوهای شدند، یعنی به آب بیشتری نیاز دارند، اما اگر برگها زرد شدند یعنی بیش از اندازه آب دادهاید که این موضوع پوسیدگی ریشه را به دنبال دارد.
کوددهی
بهتر است برای رشد مناسب پوتوس هر دو هفته یک بار به آن کود مایع اضافه کنید. در زمان کوددهی باید آبیاری هم انجام شود تا کود باعث سوختن ریشههای گیاه نشود. بهترین زمان کوددهی هم بهار و تابستان است.
تکثیر پوتوس
بهترین روش برای تکثیر پوتوس روش قلمه زدن است. باید حدود ۱۵ سانتیمتر از ساقه را انتخاب کنید و درست تا زیر گره ببرید. سپس آن را به داخل خاک یا آب منتقل کنید و منتظر بماند تا رشد جدید حاصل شود.
اگر قلمه را در آب میگذارید بگذارید گیاه تا زمانی که بزرگ میشود در آب بماند، بعد آن را به خاک منتقل کنید. هر ۲ هفته یکبار، آب گلدان گیاه را تعویض کنید، زیرا کمبود اکسیژن در آب میتواند در رشد گیاه اختلال ایجاد کند.
منبع: همشهری