خواص درمانی کنجد با قدمت ۴۰۰۰ سال

خواص درمانی کنجد با قدمت ۴۰۰۰ سال

امروزه از روغن کنجد خصوصاً کنجد سیاه در تهیه انواع فراوده‌های آرایشی و بهداشتی خصوصاً محصولاتی که برای رفع انواع خشکی‌ها تجویز می‌شوند استفاده می‌شود.

کد خبر : ۱۰۶۶۴۳
بازدید : ۹۳۶

کنجد از قدیمی‌ترین چاشنی‌های شناخته شده‌ای است که قدمت آن به ۱۶۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بر می‌گردد. روغن کنجد به سختی تند می‌شود.

کنجد در طول سال قابل دسترسی است و بسته به انواع آن در رنگ‌های مختلف به ویژه سفید، زرد، سیاه و قرمز یافت می‌شود.

دانه‌های ریز، پهن و بیضی شکل کنجد، طعم مطبوع و خوشایندی به بیشتر غذا‌های آسیایی می‌بخشد و از اجزای اصلی تاهینی (Tahini) و شیرینی خوشمزه‌ی خاورمیانه یعنی حلوا (Halva) است. تاهینی، خمیری تهیه شده از دانه‌های آسیاب شده‌ی کنجد است.

کنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است. علاوه بر این که منبع خیلی خوبی از منگنز و مس است. از نظر کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، ویتامین B ۱، روی و فیبر‌های غذایی نیز منبع ارزشمندی به شمار می‌رود.

خوردن یک قاشق غذاخوری کنجد، موجب تامین ۱۴ درصد از نیاز کلسیم خانم‌ها شده و اگر آن‌ها عادت به بلند کردن ناخن‌هایشان داشته باشند با مصرف کنجد ناخن‌هایشان محکم‌تر شده و ترک و شکنندگی بر روی این عضو که جزئی از زیبایی انگشتان است دیده نمی‌شود.

به علاوه مصرف ۲ قاشق غذاخوری آن رساندن ۵ میلی‌گرم روی را به بدن خصوصاً پوست و مو و ناخن‌ها آسان می‌کند.

حتما می‌دانید که کنجد چربی بسیاری دارد، اما این چربی از نوع گیاهی و چند باندی است. این روغن دارای اسید‌های چرب ضروری است که در ساختمان پوست به عنوان یک جز اصلی محسوب می‌شوند و در صورتی که کمبودی از این مواد مغذی ایجاد نشود، پوست کاملاً یکنواخت و نرم و لطیف به نظر می‌رسد.

جالب است بدانید که وجود همین چربی‌هاست که اگر با یک منبع پروتئینی دریافت شود (کنجد به همراه چربی، پروتئین قابل توجهی دارد) به ترمیم مو‌های آسیب دیده پرداخته و از خشکی بیش از حد این عضو نیز جلوگیری می‌کند و موجب راحتی افرادی می‌شود که سال‌هاست از خشکی مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ کردن مو‌های خشکشان می‌هراسند.

امروزه از روغن کنجد خصوصاً کنجد سیاه در تهیه انواع فراوده‌های آرایشی و بهداشتی خصوصاً محصولاتی که برای رفع انواع خشکی‌ها تجویز می‌شوند استفاده می‌شود. معمولا، در ترکیب انواع کرم‌ها و ماسک‌ها و شامپو‌های ترمیمی از این روغن استفاده شده تا خاصیت درمانی آن‌ها چند برابر شود.

فیبر‌های غذایی موجود در کنجد باعث چه چیزی می‌شود؟

کاهش کلسترول خون در انسان
حفاظت سلول‌های کبدی در مقابل آسیب‌های اکسیداتیو
پیشگیری از فشارخون بالا در تحقیقاتی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است.
افزایش ذخیره‌ی ویتامین E در حیوانات

املاح معدنی مفید موجود در کنجد

کنجد منبع بسیار خوبی از مس، کلسیم، منیزیم و روی است. تنها یک چهارم لیوان از آن، قابلیت تامین ۴/۷۰ درصد مس، ۶/۳۱ درصد منیزیم و ۱/۳۵ درصد از کلسیم مورد نیاز روزانه را دارد.

روی: حفظ سلامت استخوان‌ها

به دلیل تاثیر روی در چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می‌شود غذا‌های غنی از "روی" را به طور مرتب در برنامه‌های غذایی خود بگنجانند.

آکنه را کمتر می‌کند.

از نازک شدن مو‌ها جلوگیری می‌کند و مانع ریزش مو‌ها خصوصا در خانم‌ها می‌شود.

در ضمن به دلیل توام شدن این ماده مغذی با ویتامین E این اثرات صد چندان شده و می‌توان از خواص ضدچروک و سفیدکنندگی (ضدلک) این ویتامین استفاده کرد.

مس به دلیل حضور در بسیاری از سیستم‌های آنزیمی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، نقش مهمی در کاهش درد و رفع التهاب در بیماری‌های آرتریت روماتوئید دارد.

علاوه بر آن در فعالیت نوعی آنزیم موثر است که برای اتصال کلاژن و الاستین مورد نیاز است. کلاژن و الاستین در ساختار، قدرت و قابلیت ارتجاع رگ‌های خونی، استخوان‌ها و مفاصل مهم هستند.

همچنان که ذکر شد کنجد منبع خوبی از منیزیم است.

اثرات مفید منیزیم به شرح زیر است

کاهش اسپاسم راه‌های هوایی در بیماری آسم
کاهش فشار خون بالا (فشار خون بالا از عوامل موثر حمله‌های قلبی، سکته‌ها و بیماری‌های قلبی در افراد دیابتی است.)
پیشگیری از اسپاسم نوعی عروق خونی که در پیدایش حملات میگرن نقش دارند.
ایجاد خواب طبیعی در زنانی که از عوارض یائسگی رنج می‌برند.
کلسیم: پیشگیری از سرطان روده، پوکی استخوان و میگرن

کلسیم از املاح معدنی مهم موجود در کنجد است. در مطالعاتی که اخیراً انجام شده است نقش موثر کلسیم در موارد زیر به اثبات رسیده است:

حفاظت از سلول‌های روده در مقابل مواد شیمیایی سرطان زا
پیشگیری از کاهش توده‌ی استخوانی که در یائسگی یا بیماری‌های خاصی مانند آرتریت روماتوئید مشاهده می‌شود.

پیشگیری از سردرد‌های میگرنی

گرچه تصور بر این است که پوکی استخوان اغلب گریبان گیر زنان سالمند می‌شود، اما حقیقت این است که مردان سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند.

تقریبا ۳۰ درصد شکستگی‌های استخوان لگن در مردان اتفاق می‌افتد و از هر ۸ مرد بالای ۵۰ سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می‌کند.

در مطالعه‌ای که بر روی ۳۹۶ مرد در گسترده‌ی سنی ۴۵ تا ۹۹ سال انجام شد، مشخص شد که بین دریافت کم روی و کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه‌ی لگن و ستون فقرات ارتباط واضحی وجود دارد.

فیتواسترول ها: کاهش کلسترول خون

فیتواسترول‌های ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می‌شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان کلسترول خون کاهش می‌یابد، پاسخ ایمنی تقویت می‌شود و خطر بروز سرطان‌های خاص کاهش می‌یابد.

امروزه به دلیل خواص مهم فیتواسترول ها، اقدام به استخراج آن‌ها از دانه‌های سویا، ذرت و گیاهان دیگر می‌کنند و به عنوان افزودنی در تهیه غذا‌های فرآوری شده به کار می‌برند.

در گزارش‌هایی که در مورد میزان فیتواسترول گیاهان ارائه شده است، معلوم می‌شود که کنجد، از غنی‌ترین مواد غذایی از نظر فیتواسترول‌هاست. در هر ۱۰۰ گرم از کنجد ۴۰۰ تا ۴۱۳ میلی گرم فیتواسترول وجود دارد.

میزان فیتواسترول در پسته و دانه‌های آفتابگردان از ۲۷۰ تا ۲۸۹ میلی گرم متغیر است و میزان آن در تخمه‌های کدو تنبل عبارت است از ۲۶۵ میلی گرم در هر ۱۰۰ گرم.

به منظور برخورداری از ارزش‌های غذایی نهفته در کنجد، لازم است از این ماده‌ی غذایی به عنوان جزئی مهم از چاشنی‌ها و طعم دهنده‌ها در برنامه‌ی غذایی خود استفاده کنید.

در ضمن اگر می‌خواهید مقدار زیادی از کنجد خام را به مدتی بیش از یک سال نگهداری کنید باید آن را در داخل ظرف شیشه‌ای خشک و درب‌دار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ذخیره نمایید. همیشه به خاطر داشته باشید که در تکرار هر توصیه و عادتی زیاده‌روی نکنید حتی اگر این توصیه از سوی متخصصین مهم تلقی شود.

منبع: ایسکانیوز

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید