طرز تهیه قلیه ماهی خوزستان
برای تهیه قلیه ماهی مخصوص خوزستان ابتدا گشنیز و شنبلیله را به صورت ساطوری ریز خرد میکنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن اضافه میکنیم. در ادامه سبزیها را اضافه کرده و به خوبی است
قلیه ماهی از غذاهایی است که نامش ما رو به یاد غذاهای تند و خوشمزه جنوب کشورمان میاندازد.
برای تهیه این غذای خوشمزه به مواد زیر نیاز داریم:
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه قلیه ماهی مخصوص خوزستان ابتدا گشنیز و شنبلیله را به صورت ساطوری ریز خرد میکنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن اضافه میکنیم. در ادامه سبزیها را اضافه کرده و به خوبی است
مرحله دوم
توجه داشته باشید که برای تهیه قلیه ماهی به روش خوزستانی باید سبزی را به خوبی سرخ کنیم تا رنگ آن کمی تیره شود. ضمن اینکه هر چقدر سبزی قلیه ماهی را بیشتر سرخ کنیم، در پایان رنگ خورشت ما تیرهتر خواهد شد.
مرحله سوم
در این مرحله سبزی سرخ شده را از تابه خارج میکنیم و کنار میگذاریم. در ادامه تمرهندی را به همراه یک لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب میریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه میدهیم چند دقیقه بجوشد.
مرحله چهارم
در این مرحله تمرهندی را صاف میکنیم و کنار میگذاریم. در ادامه فیلههای ماهی را درون یک سینی قرار میدهیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری روغن مایع ترکیب میکنیم و روی گوشت ماهیها میمالیم.
مرحله پنجم
ماهیها را در همین وضعیت کنار میگذاریم تا طعم دار شوند. در ادامه پیاز و سیر را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن اضافه میکنیم. حالا پیاز را به تابه اضافه میکنیم.
مرحله ششم
پیاز را به خوبی تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد، سپس سیر را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا عطر سیر خارج شود. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه میکنیم و مخلوط سیر و پیاز را یک دقیقه دیگر تفت میدهیم.
مرحله هفتم
در این مرحله رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم تا به طور کامل سرخ شود. در ادامه سبزیهای سرخ شده را به قابلمه اضافه میکنیم، سپس ۲ لیوان آب به قابلمه میافزاییم و اجازه میدهیم آب به نقطه جوش برسد.
مرحله هشتم
در همین حین تمرهندی صاف شده را به قابلمه اضافه میکنیم، سپس فلفل قرمر و آرد را اضافه کرده و درب قابلمه را میگذاریم. حالا باید اجازه دهیم غذا به مدت یک ساعت با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد و آب آن کم شود.
مرحله نهم
حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن اضافه میکنیم، سپس تکههای ماهی را به تابه اضافه کرده و تمام قسمت هایشان را به صورت یکدست سرخ میکنیم. پس از گذشت یک ساعت ماهی را به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله دهم
در این مرحله حرارت زیر قابلمه را روی کمترین درجه قرار میدهیم و اجازه میدهیم خورش به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دیگر روی حرارت بماند تا روغن بیندازد و جا بیفتد. در نهایت قلیه مایه را در ظرف مورد نظرمان میکشیم و به همراه برنج سرو میکنیم.
منبع: ایسکانیوز