آگهی‌های قلابی؛ کلاهبرداران در کمین مستأجران

آگهی‌های قلابی؛ کلاهبرداران در کمین مستأجران

به پلیس فتا شکایت کردم، بعد‌ها مشخص شد که فردی با ایجاد یک صفحه تبلیغاتی در اینستاگرام به عنوان گروه مشاوران املاک اقدام از مردم به همین شیوه کلاهبرداری کرده و پول زیادی به جیب زده است.

کد خبر : ۱۰۷۷۰۲
بازدید : ۱۱۳۰

فصل تابستان است و جا به جایی، عده‌ای سر سالشان رسیده و باید خانه شان را جا به جا کنند، عده‌ای هم می‌خواهند خانه بخرند و عده‌ای نیز دنبال رهن خانه هستند و در این شلوغی نیز عده‌ای دنبال خالی کردن جیب مردمی هستند که دغدغه جا به جایی دارند.

همه ساله با آغاز فصل تابستان و جا به جایی ها، فعالیت مجرمان سایبری نیز به نوعی آغاز می‌شود و دنیای پیچیده و آشفته فضای مجازی، تشخیص سره از ناسره را مشکل می‌کند به همین دلیل با ترفند و تبلیغ‌های اغوا کننده از جمله "رهن و اجاره آسان"، "خرید سریع خانه با قیمت مناسب"، "راحت خانه دار شوید"، "خانه مورد دلخواهتان اینجاست دیگر نگردید"، "خرید خانه با وام آماده" و انواع و اقسام تبلیغات دروغین دیگر، به راحتی می‌توان فریب خورد بویژه اگر عجله داشته باشی و وقت رفتن به بنگاه را نداشته باشی.

اگر کمی هوشمندانه‌تر عمل کنیم هرگز فریب این شیادان را نخورده و در دام آن‌ها گرفتار نمی‌شویم. عموما افرادی که از این طریق قصد کلاهبرداری دارند، آگهی‌های دروغین خود را در سایت‌های واسط درج کرده و از تبلیغات دروغین استفاده می‌کنند و در مورد رهن، اجاره یا خرید خانه‌هایی صحبت می‌کنند که اصلا وجود خارجی ندارد.

در گذشته که خبری از فضای مجازی نبود در چنین فصلی، مشاوران املاک مملو از مردمی بود که دنبال خانه بودند، اما حالا با وجود آمدن فضای مجازی و سایت‌های واسط، برخی از افراد خانه‌های خود را برای رهن و اجاره یا خرید به این سایت‌ها معرفی کرده و پولی نیز می‌پردازند، اما در این بین افرادی هستند که از این شرایط سوء استفاده کرده و اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

فرد کلاهبردار برای به دام انداختن طعمه‌های خود از تبلیغات دروغین و قیمت‌های عجیب و قریب که در بازار مسکن وجود ندارد استفاده می‌کند و مردم با دیدن این قیمت‌ها فریب خورده و پولی که ندیده و نشناخته نباید پرداخت کنند را پرداخت می‌کنند. وقتی کلاهبردار به پولش رسید تلفنش را از دسترس خارج می‌کند و آن وقت تو می‌مانی و پولی که به باد رفته است.

این خانه مشتری زیاد دارد

زهرا خانمی ۵۷ ساله است که متاسفانه به این شکل مورد کلاهبرداری قرار گرفته، می‌گوید: چند سال گذشته بود که می‌خواستم خانه ام را جا به جا کنم، سر سال بود و با مبلغی که صاحبخانه گفته بود به توافق نرسیدم.

از آنجایی که توان رفتن به بنگاه را نداشتم وارد سایت دیوار شدم، خانه‌ای توجهم را جلب کرد که قمیت مناسبی داشت و با شرایطی که مد نظرم بود، تناسب داشت با شماره‌ای که در پایین آگهی این خانه درج شده بود، تماس گرفتم، آقایی که پشت خط بود گفت: خانم اگر این خانه با چنین امکانات و رهن و اجاره ناچیزی که گذاشته ام را می‌خواهید باید بیعانه بدهید، چون این خانه مشتری زیادی دارد، گفتم فعلا بیشتر از ۴۰ میلیون تومان نمی‌توانم، بدهم، او فوری گفت مشکلی نداره، همین مقدار را بریزید و فردا به فلان بنگاه بیایید تا در مورد دریافت مابقی مبلغ صحبت کنیم، من هم خوشحال از اینکه به راحتی خانه مورد نظرم را پیدا کرده ام پول را به حساب این آقا واریز کردم. فردای آن روز در ساعتی و ادرسی که او داده بود، حاضر شدم، اما در آن جا اصلا بنگاهی وجود نداشت به آن آقا زنگ زدم، اما در دسترس نبود، وقتی چند بار تماس گرفتم دیدم در دسترس نیست، نگران شدم و بعد فهمیدم چه کلاهی بر سرم رفته است.

چنین پرونده‌هایی در این فصل سال در پلیس فتا به کرات تشکیل می‌شود و بار‌ها هشدار داده شده که نباید فریب آگهی‌های اغوا کننده را خورد و قبل از مراجعه حضوری و مشاهده خانه نباید به فروشنده مبلغی را به عنوان بیعانه پرداخت کرد. این در حالی است که برخی از خریداران با دریافت مشخصات هویتی و بانکی درج کننده آگهی، گمان می‌کنند حالا دیگر می‌توانند با خیالی راحت بیعانه را پرداخت کنند.

مستأجران

با پرداخت فقط ۱۰ میلیون تومان بیعانه، خانه دار شوید

"امین" در اینستاگرام فریب چنین کلاهبردارانی را خورده بود و با این تبلیغ طعمه شد، با پرداخت ۱۰ میلیون تومان خانه ار شوید، می‌گوید: در اینستاگرام دنبال اجاره خانه بودم که با یک تبلیغ به فکر خرید خانه افتادم، یک صفحه‌ای باز شد به عنوان گروه مشاوران املاک، در این صفحه تبلیغ شده بود که با پرداخت ۱۰ میلیون تومان می‌توانید خانه دار شوید، با آیدی این صفحه لینک شدم، فردی که نمی‌دانستم زن است یا مرد، جوان یا پیر، اعلام کرد که شما این مبلغ را به حساب فلان فرد واریز می‌کنید، بعد می‌توانید در طرح فروش خانه‌های پیش ساخت این گروه مهندسی ثبت نام کرده و در اولویت هستید.

پیش خودم گفتم این که پولی نیست، به همین دلیل بی درنگ پول را واریز کردم، آن فرد یک شماره تماس داده بود، فردای آن روز تماس گرفتم تا ببینم در مراحل بعدی چه کار‌هایی باید انجام دهم که اصلا چنین خطی وجود نداشت. به پلیس فتا شکایت کردم، بعد‌ها مشخص شد که فردی با ایجاد یک صفحه تبلیغاتی در اینستاگرام به عنوان گروه مشاوران املاک اقدام از مردم به همین شیوه کلاهبرداری کرده و پول زیادی به جیب زده است.

مرد میانسال دستگیر شد

در انبوه پرونده‌هایی که به این شکل در پلیس فتا تشکیل و رسیدگی می‌شود، پرونده‌ای دیده شده که یک مرد میانسال از این طریق درآمد زایی می‌کرد، این فرد با درج آگهی در سایت‌های واسطه‌گر با عنوان رهن، فروش و اجاره منزل اقدام به کلاهبرداری از مردم می‌کرد و از این طریق کلاه خیلی‌ها را برداشته است.

این مردم میانسال با برقراری تماس طعمه هایش برای انجام مقدمات کار و بستن قرارداد، درخواست واریز مبلغی وجه نقد می کرد، اما بعد از واریز مبلغ مورد نظر دیگر پاسخگوی تماس تلفنی آن‌ها نبود. این فرد از این طریق و در مدت کوتاهی که از این طریق درامد زایی می‌کرد، توانسته بود با کلاهبرداری از سه نفر مبلغ ۱۶۵ میلیون ریال به جیب بزند.

چگونه به سایت‌های واسط اعتماد کنیم؟

متاسفانه در قوانین سایت‌های واسطه‌گر اینترنتی آمده است که هرگونه انجام معامله در بستر فیزیکی به عهده خریدار و فروشنده است، به همین دلیل باید هوشیار بود و پس از احراز هویت هر یک از طرفین معامله، تبادل وجه انجام شود نکته‌ای که سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: مجرمان با هویت جعلی و درج تصایور از خانه‌های غیر واقعی و با ترفند رزرو خانه، بیعانه‌ای از مردم دریافت می‌کنند، اغلب مواقع هم مبالغی ناچیزی را طلب می‌کنند تا مردم دیگر به سمت شکایت نروند.

در چنین شرایطی همواره توصیه می‌شود، کاربران حتما برای عقد قرارداد به بنگاه‌های املاک مراجعه کنند و چنانچه از طریق سایت‌های دیوار و شیپور یا سایر سایت‌های واسط ابه انتخاب خانه‌ای کردید، هیچ وجهی به عنوان پیش پرداخت یا بیعانه پرداخت نکنید و معامله را به صورت حضوری و در بنگاه‌های معاملاتی انجام دهید.

سرهنگ رجبی یکی از مهم‌ترین دلایل کلاهبرداری در این سایت هات را نداشتن احراز هویت درج کنندگان آگهی‌ها عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: بهترین راهکار در شرایطی که خرید و فروش و معاملات به فضای مجازی کشیده شده است، اعتماد نکردن به هر تبلیغی است از سوی دیگر هموطنان باید بعد از اعتماد و احراز هویت افراد و ازطریق حضور در مراکز قانونی وجوه مورد نظر را پرداخت کنند تا اگر مشکلی پیش آمد راهی برای شکایت باقی بماند.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید