ماجرای آزادی تاجر پاکستانی؛ پیرترین زندانی گوانتانامو!
آزادی آقای پاراچا یک موهبت غیرقابل وصف و یادآور هولناک ترس نظام آمریکا از تروریسم در پی حمله ۱۱ سپتامبر به برجهای دوقلو در نیویورک است.
پیرترین زندانی گوانتانامو پس از تحمل ۱۷ سال حبس و بدون برگزاری حتی یک جلسه دادگاه، سرانجام آزاد شد. «سیفالله پاراچا» ۷۵ ساله، پیرترین زندانی گوانتانامو، پس از تحمل ۱۷ سال حبس و بدون برگزاری حتی یک جلسه دادگاه، سرانجام آزاد شد.
وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد: این تاجر پاکستانی از بازداشتگاه گوانتانامو در جنوب شرقی کوبا آزاد شد و ما از این اقدام بسیار خرسندیم.
پاراچا که سالها در آمریکا زندگی میکرد و دارای املاک متعدد در نیویورک بود، پس از حمله القاعده به برجهای مرکز تجارت جهانی در نیویورک، در سال ۲۰۰۳ و در تایلند بهظن ارتباط با این گروه تروریستی دستگیر و در سال ۲۰۰۴ روانه گوانتانامو شده بود.
وی در مه ۲۰۲۱ اظهار کرده بود که حکم آزادی او تأیید شده، اما دلیل روشنی برای این حکم بیان نشده است و تاکنون هیچ جلسه محاکمهای برای او ترتیب داده نشده است.
وکیل این مرد گفت: آزادی آقای پاراچا یک موهبت غیرقابل وصف و یادآور هولناک ترس نظام آمریکا از تروریسم در پی حمله ۱۱ سپتامبر به برجهای دوقلو در نیویورک است. بسیاری از زندانیان گوانتانامو که با یک اتهام نادرست دستگیر شده بودند، تنها با حکم یک قاضی آزاد شده و بسیاری دیگر مانند موکل من، حتی بدون برگزاری یک جلسه دادگاه و تفهیم اتهام آزاد شدهاند.
سیفالله پاراچا بهاتهام کمک به انجام یک معامله بزرگ برای دو نفر از مظنونان حادثه ۱۱ سپتامبر دستگیر شده بود، اما در تمام این سالها، وی داشتن هر گونه اطلاعات درباره ارتباط این دو نفر با القاعده را رد و اظهار کرده بود هیچ ارتباطی با این حادثه تروریستی ندارد.
گفتنی است از سال ۲۰۰۲ و با افتتاح زندان گوانتانامو، حدود ۷۸۰ زندانی با اتهامهای مختلف تروریستی از کشورهای مختلف در آن نگهداری میشدند.
باراک اوباما رئیس جمهور سابق و جو بایدن رئیس جمهور فعلی آمریکا، هر دو متعهد به بستن این زندان امنیتی شده بودند، اما اوباما موفق به این کار نشد و بایدن هم دستور تمدید فعالیت این بازداشتگاه را امضا کرد. دونالد ترامپ نیز فعالیت این بازداشتگاه را تمدید کرده بود.
از آنجا که آمریکا این افراد را «نظامی دشمن» نمیداند، آنان از حقوق اسیران جنگی برخوردار نیستند و از آنجا که نه تابعیت آمریکایی دارند و نه در خاک آمریکا دستگیر یا زندانی شدهاند، در حوزه قضایی ایالات متحده قرار ندارند و مشمول حقوق بازداشتشدگان در قوانین آن کشور، مانند ایراد رسمی اتهام، دسترسی به وکیل مدافع در مراحل بازجویی و حق محاکمه سریع و عادلانه نشدهاند.
ادامه بازداشت این افراد با فشارها و انتقاداتی از سوی نهادهای حقوق بشری مواجه بوده است بهطوری که در نهایت علیرغم این فشارهای زیاد، این زندان بسته نشد، اما شمار زیادی از زندانیان آن طی سالهای گذشته به زندانها و کشورهای دیگر فرستاده شدند.
در زمان حاضر ۳۵ زندانی در این بازداشتگاه مخوف امنیتی نگهداری میشوند.