این ۵ گزینه غذایی سالم را جایگزین مولتی ویتامینها کنید!
انواع آجیل منبع چربیهای سالم، پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدانها هستند. بر اساس مطالعات، برخی از انواع آجیل، حتی از غذاهای گیاهی آنتی اکسیدان بیشتری دارند.
این که مصرف میوهها و سبزیجات منجر به جلوگیری از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی، برخی سرطانها و حفظ وزن در محدوده سالم میشود، ثابت شده است. ولی چنین ادعایی هنوز در مورد مکملهای غذایی یا همان مولتی ویتامینها ثابت نشده است.
این که مصرف میوهها و سبزیجات منجر به جلوگیری از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی، برخی سرطانها و حفظ وزن در محدوده سالم میشود، ثابت شده است. ولی چنین ادعایی هنوز در مورد مکملهای غذایی یا همان مولتی ویتامینها ثابت نشده است.
محققان و متخصصان تغذیه بر این نکته توافق دارند که شاید مصرف مولتی ویتامینها در برخی موارد ضروری باشد، اما راه دستیابی به مواد مغذی از طریق مصرف مداوم آنها نیست و بهتر است سفره غذایی خود را با انواع میوه و سبزیجات رنگارنگ کنید:
انواع سیب: سیبها سرشار از مواد معدنی، ویتامینها و آنتی اکسیدانها هستند و اینطور ثابت شده که مصرف روزانه سیب، نیاز شما به داروهای تجویزی را کاهش میدهد. سیب دارای فیبر زیاد است؛ بخصوص فیبر محلول که میتواند قند و کلسترول خون را تنظیم کند.
سیب همچنین منبع خوبی از پتاسیم است که برای کاهش فشار خون تاثیر زیادی دارد. مواد مغذی موجود در انواع سیب شما را در برابر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مصون میکند. ضمن این که خطر ابتلا به برخی سرطانها از جمله سرطان ریه را کاهش میدهد. مصرف سیب با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و آسم همراه است.
آجیل: انواع آجیل منبع چربیهای سالم، پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدانها هستند. بر اساس مطالعات، برخی از انواع آجیل، حتی از غذاهای گیاهی آنتی اکسیدان بیشتری دارند. مصرف منظم آجیل با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی ارتباط مستقیم دارد ضمن این که منجر به کاهش مرگ و میر در زنان بعد از سنین یائسگی میشود.
توت ها: رنگهای متنوع انواع توتها نشانه وجود آنتوسیانین در آنها است که یک ماده شیمیایی گیاهی محسوب میشود و خواص زیادی برای سلامت دارد. توتها همچنین منبع فیبر، ویتامین ب، پتاسیم و ویتامین سی هستند. نشان داده شده که آنتوسیانینها برای مبارزه با سلولهای سرطانی مفید هستند و به جنگ التهاب میروند.
به عنوان مثال ترکیبات موجود در زغال اخته منجر به جلوگیری از پوکی استخوان میشود، کلسترول بد را پایین میآورد و منجر به سرکوب عوامل رشد تومور میشود.
سبزیجات کریستالی: مصرف این سبزیجات از قبیل کلم بروکسل، کلم بروکلی، تربچه و ... با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها ارتباط دارد. به گزارش موسسه ملی سرطان در آمریکا، مصرف این سبزیجات منجر به غیر فعال کردن و مرگ سلولهای سرطان زا شده و از آسیبهای اولیه به دی ان آ جلوگیری میکند.
علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان، این سبزیجات منابع غنی از فیبر، مواد معدنی و ویتامینها از جمله ویتامین کا، ویتامین ب، ویتامین سی، ویتامین ای، پتاسیم، و سلنیوم هستند.
تخم مرغ: به دلیل داشتن کلسترول بالا، همچنان ترس از مصرف زیاد آن وجود دارد، ولی در سالهای اخیر ثابت شده که تخم مرغ یک منبع غذایی بسیار سالم است. مطالعات نشان داده که مصرف بیش از یک عدد تخم مرغ در روز نه تنها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی یا سکته را افزایش نمیدهد، بلکه منجر به افزایش سطح کلسترول خوب میشود.
تخم مرغ همچنین شامل تمام اسید امینههای ضروری برای تامین پروتئین بدن است و منبع خوبی از ویتامین آ، ویتامین ب، آهن، سلنیوم، کولین و ید محسوب میشود.