۵ نکته طلایی برای تهیه خمیر پیتزا
خمیر پیتزا از جمله مواد اصلی تهیه پیتزاست که اگر به صورت اصولی درست شود، پیتزای شما خوشمزه و دلچسب خواهد شد.
فرادید | امروزه فست فودها یکی از مهمترین گروههای غذایی در جهان هستند که تنوع بالایی دارند و به عنوان غذایی مدرن با طعم و سبک جدید جای خود را در برنامه غذایی مردم دنیا باز کردهاند.
به گزارش فرادید، پیتزا یکی از مهمترین و پر طرفدارترین نوع فست فودهاست که اولین بار در کشور ایتالیا تهیه شد؛ سپس پخت آن در سراسر جهان رواج پیدا کرد. پیتزا در طعمهای گوناگون مانند پیتزای سبزیجات، مرغ، گوشت، پپرونی، پنیر و... تهیه میشود که دارای طیف گستردهای از طعم و مزه است.
مهمترین نکته برای تهیه یک پیتزای عالی و خوشمزه در منزل، تهیه خمیر خوب و منسجم است؛ زیرا یکی از مواد اصلی پیتزا که در طعم آن نیز تاثیر مستقیم دارد، خمیر پیتزاست. در این مطلب طرز تهیه یک خمیر پیتزای پوک و عالی همراه با ارائه پنج نکته مهم برای تهیه خمیر پیتزا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
آرد سفید قنادی: ۵۰۰ گرم
پودر خمیر مایه: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: نصف قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
روغن: ۲۰ گرم
آب: ۲۸۰ سی سی
طرز تهیه خمیر پیتزا
مرحله اول: ابتدا شکر را داخل آبی که دمای آن ۶ درجه سانتیگراد است، بریزید و هم بزنید تا شکر حل شود؛ سپس پودر خمیر مایه را روی آب بریزید. سر لیوان را بپوشانید و سه تا چهار دقیقه زمان بدهید تا خمیرمایه به عمل بیاید.
مرحله دوم: روغن را همراه همراه با نمک داخل یک کاسه گود بریزید و هم بزنید؛ سپس مخلوط آب و خمیرمایه به عمل آمده را روی روغن بریزید و بدون اینکه آن را هم بزنید، آرد را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد حل شود. در مرحله آخر خمیر را با دست ورز بدهید و خوب خمیر را زیر و رو کنید تا همه قسمتهای خمیر ورز داده شود. حالا خمیر را داخل ظرفی که کف آن را با چند قطره روغن چرب کردهاید، بگذارید و روی آن را با دستمال نم دار بپوشانید و حدود یک ساعت و نیم زمان بدهید تا خمیر ور بیاید و آماده طبخ شود.
۵ نکته طلایی برای تهیه خمیر پیتزا
۱- خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و... از آن استفاده میشود. استفاده از پودر خمیر مایه در خمیر باعث تولید گاز کربنیک و مواد آلی میشود و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی میکند. پودر خمیر مایه را میتوانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه بعد از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست میدهد؛ بنابراین بهتر است آن را به اندازهای که مصرف دارید، خریداری کنید.
۲- بهتر است بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، آن را به چانههایی با اندازه مساوی تقسیم کنید؛ سپس دوباره روی خمیر را بپوشانید و نیم ساعت زمان بدهید تا استراحت کند.
۳- اگر دوست دارید خمیر پیتزای شما بعد از پخت کاملا پوک شود، وقتی خمیر را داخل قالب پیتزا پهن کردید، ۱۵ دقیقه دیگر به آن استراحت بدهید.
۴- نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید خمیر درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید خمیر هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حالا ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
۵- توجه داشته باشید که هنگام پهن کردن خمیر هر قدر خمیر را نازکتر کنید، درنهایت پیتزای شما بعد از پخت پوکتر میشود. خمیری که کلفت پهن شده باشد، معمولا زود میسوزد و از داخل مغز پخت نمیشود.