این مکمل‌ها از سفیدی موی شما پیشگیری می‌کنند

این مکمل‌ها از سفیدی موی شما پیشگیری می‌کنند

برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی به تولید رنگدانه (ملانین) در فولیکول‌های مو کمک می‌کنند؛ لذا به منظور حفظ رنگ طبیعی مو‌ها باید به میزان کافی از این مواد مغذی مصرف کنید.

کد خبر : ۱۱۶۷۱۶
بازدید : ۴۰۷

سفید شدن مو در اکثر افراد پیش از ۵۰ سالگی و معمولا با چند تار مو شروع می‌شود و به تدریج در طول زمان افزایش می‌یابد. افرادی که پیش از ۳۰ سالگی سفید شدن مو را تجربه می‌کنند، اغلب بیشتر مشتاق انجام اقدامات پیشگیرانه برای حفظ رنگدانه موهایشان هستند.

برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی به تولید رنگدانه (ملانین) در فولیکول‌های مو کمک می‌کنند؛ لذا به منظور حفظ رنگ طبیعی مو‌ها باید به میزان کافی از این مواد مغذی مصرف کنید.

کلسیم

کلسیم علاوه بر استخوان‌ها به حفظ سلامت اعصاب، قلب و عضلات کمک می‌کند. محصولات لبنی مانند شیر و ماست منابع خوب این ماده معدنی هستند.

مس

کمبود مس می‌تواند در تولید انرژی در بدن اختلال ایجاد کند و سلول‌های خونی و بافت‌های همبند را تحت تاثیر قرار دهد. این ماده معدنی همچنین به بدن کمک می‌کند تا آهن را متابولیزه و سلول‌های خونی جدید ایجاد کند.

مس در تولید ملانین نیز نقش دارد و می‌تواند از سفید شدن مو جلوگیری کند. مس در بادام زمینی، بادام، عدس، جگر گاو و قارچ سفید یافت می‌شود. مصرف مناسب مس می‌تواند به درمان سفیدی مو کمک کند.

آهن

کمبود آهن نیز می‌تواند در سفیدی زودرس مو نقش داشته باشد. آهن یک ماده معدنی ضروری است که به ایجاد هموگلوبین در سلول‌های خونی کمک می‌کند.

هموگلوبین مسئول حمل اکسیژن در سراسر بدن است. گوشت، عدس و سبزیجات دارای برگ‌های تیره منابع خوب آهن هستند. مصرف مناسب آهن می‌تواند به درمان سفیدی مو کمک کند.

پروتئین (کراتین)

ممکن است درباره استفاده از کراتین برای صاف کردن مو شنیده باشید، اما کراتین داخلی نیز می‌تواند بر سلامت مو‌ها تاثیر بگذارد.

کراتین نوعی پروتئین است که در سلول‌های سطحی وجود دارد. وقتی پروتئین کراتین در فولیکول‌های مو تجزیه می‌شود، می‌تواند منجر به ریزش مو و تغییرات رنگدانه‌ها شود. دریافت پروتئین کافی به بدن اجازه می‌دهد اسید‌های آمینه را استخراج کرده و آن‌ها را به کراتین تبدیل کند.

پارا آمینو بنزوئیک اسید و ویتامین B ۵

از مکمل‌های حاوی پارا آمینو بنزوئیک اسید (PABA) و ویتامین B ۵ (اسید پانتوتنیک) اغلب برای به تعویق انداختن سفید شدن مو‌ها استفاده می‌شود.

پارا آمینو بنزوئیک اسید از ترکیبات مشابه به ویتامین‌های گروه B و ویتامین B ۵ یک ماده مغذی ضروری است که به بدن کمک می‌کند تا انرژی و گلبول قرمز تولید کند. اگرچه مطالعات روی موش‌ها نشان داده است که ویتامین B ۵ می‌تواند در برگرداندن رنگدانه خز‌ها موثر باشد، هیچ مطالعه بالینی در مورد انسان وجود ندارد.

با این حال مصرف توامان اسید پانتوتنیک و اسید فولیک ممکن است بتواند سفیدی مو‌ها را معکوس کند. منابع غذایی غنی از ویتامین B ۵ شامل ماهی، جگر گاو و ماست هستند.

ویتامین B ۶

ویتامین B ۶ برای متابولیسم و تقویت سیستم ایمنی مهم است. کمبود ویتامین B ۶ باعث بروز علائمی‌مانند خشکی مو، ترک لب و خستگی می‌شود. می‌توانید ویتامین B ۶ را از مواد غذایی مختلف از جمله ماهی، مرغ و سیب زمینی و برخی میوه‌ها دریافت کنید.

ویتامین B ۷

ویتامین B ۷ (بیوتین) در افزایش ضخامت و استحکام مو‌ها نقش دارد. همچنین تحقیقات نشان می‌دهند که کمبود بیوتین ممکن است در سفید شدن زودرس مو نقش داشته باشد. مصرف بیوتین می‌تواند به درمان سفیدی مو کمک کند.

ویتامین B ۹

ویتامین B ۹ (فولات یا اسید فولیک) به بدن در متابولیسم اسید‌های آمینه کمک می‌کند. همچنین برای عملکرد‌های متابولیکی و DNA مهم است. کمبود ویتامین B ۹ ممکن است موجب تغییرات رنگدانه مو، پوست و ناخن شود. مواد غذایی غنی از فولات شامل لوبیا، مارچوبه، سبزیجات با برگ سبز و مرکبات هستند.

ویتامین B ۱۲

کمبود ویتامین B ۱۲ یکی از شایع‌ترین علل سفیدی زودرس مو است. کمبود ویتامین B ۱۲ اغلب همزمان با کمبود اسید فولیک و بیوتین در افرادی با سفیدی مو دیده می‌شود. ویتامین B ۱۲ یکی دیگر از مواد مغذی است که برای متابولیسم، تولید DNA و سطوح کافی انرژی ضروری است. با مصرف مواد غذایی مانند گوشت، محصولات لبنی و غلات غنی شده، می‌توانید مقادیر کافی ویتامین B ۱۲ دریافت نمایید.

ویتامین D

محققان دریافته اند که افرادی که از سفیدی زودرس مو رنج می‌برند، مستعد ابتلا به کمبود ویتامین D هستند. این یافته نشان می‌دهد که این ماده مغذی در تولید ملانین در فولیکول‌های مو نیز اثر دارد. شما می‌توانید ویتامین D را از طریق تغذیه و یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید تامین نمایید.

روی

روی (زینک) یک ماده معدنی است که مسئول محافظت از سلول‌ها و DNA در برابر مهاجمان است. همچنین به بدن در ساخت پروتئین کمک می‌کند.

کمبود روی ممکن است بر سلامت مو‌ها اثر بگذارد. این ماده معدنی در لوبیا، غلات کامل و گوشت قرمز موجود است. مصرف روی می‌تواند به درمان سفیدی مو کمک کند.

روغن ماهی

یک مطالعه نشان داد که شرکت‌کنندگان با موی سفید، سطح کلسترول بیشتری داشتند. مصرف مکمل‌های روغن ماهی به طور بالقوه می‌تواند یکی از راه‌های رفع این مشکل باشد.

مصرف مکمل غذایی

اگر به اندازه کافی از مواد مغذی فوق در رژیم غذایی خود دریافت نمی‌کنید، مصرف یک یا چند مکمل می‌تواند کمک کننده باشد. با مصرف این مواد مغذی می‌توان اطمینان حاصل کرد که فولیکول‌های مو همان طور که باید رنگدانه تولید می‌کنند.

تغییر شیوه زندگی

سیگار برای سلامتی مضر است و ممکن است به سفید شدن زودرس مو به ویژه قبل از ۳۰ سالگی منجر شود. ممکن است بین استرس و سفید شدن زودرس مو‌ها ارتباط وجود داشته باشد؛ بنابراین مدیریت بهتر استرس می‌تواند برای درمان سفیدی مو موثر باشد.

منبع: همشهری

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید