چند دمنوش نشاط آور که سرحالتان میکند
گاهی دوری از غم، خشم و ناراحتی به آسودگی امکان پذیر نیست و باید به کمک برخی مواد گیاهی و طبیعی به بدن و اعصاب کمک کرد تا این لحظات را سپری کرده و به آرامش برسد.
اگر یک روز ناراحت کننده سپری کردهاید و یا اخبار و رویدادهای تلخ روح و روانتان را آزرده است، میتوانید با تهیه یک دمنوش خانگی نشاط آور تا حدودی این حال بدتان را تغییر دهید.
گاهی دوری از غم، خشم و ناراحتی به آسودگی امکان پذیر نیست و باید به کمک برخی مواد گیاهی و طبیعی به بدن و اعصاب کمک کرد تا این لحظات را سپری کرده و به آرامش برسد. اگر شما هم دوران سختی را سپری میکنید و یا برای بهتر شدن حال روحی و جسمی تان به دنبال راهکارهای سالم و طبیعی هستید، این مطلب را تا انتها بخوانید. ما شما را در این مطلب با بهترین دمنوشهای طبیعی نشاط آور آشنا میکنیم.
دمنوش زعفران
اولین و معروفترین خوراکی شادی آور در طب سنتی زعفران است. اغلب دوست داران زعفران تأثیر آن را در ایجاد نشاط و خندهآوری تجربه کردهاند. به همین خاطر اولین پیشنهاد ما به شما استفاده از دمنوشهای زعفران است. شما با هر ترکیبی که خودتان دوست دارید میتوانید دمنوش زعفران آماده کنید، اما دمنوش زنجبیل و زعفران یکی از موثرترین دمنوشهای شادی آور است.
مواد لازم
زعفران: چند رشته ترجیحا پودر شده
آب: چند پیمانه
زنجبیل: به مقدار دلخواه
عسل: دو قاشق چای خوری
پودر دارچین: به مقدار لازم
طرز تهیه
آب را در قوری بریزید و بگذارید بجوشد. عسل، زنجبیل و دارچین سابیده شده را به آن اضافه کنید. اکنون زعفران پودر شده را بریزید و درب ظرف را ببندید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشد و دم بکشد. دمنوش شما آماده است. از طعم فوق العاده آن لذت ببرید.
دمنوش چای سفید
چای سفید هم مثل چای سبز بدون تخمیر تهیه میشود. این چای در مقایسه با چای سبز طعم ملایم تری دارد و یکی از خواص بی نظیرش در کاهنده کلسترول و فشارخون، ضدویروس و تقویت کننده لثه، آرام بخش و شادی آور است.
مواد لازم
آب: به مقدار لازم
برگ چای سفید: ۲قاشق چایخوری
طرز تهیه
آب سرد را داخل کتری بریزید و بگذارید کم کم دمای ان زیاد شود، اما نباید به جوش بیاید. بهترین دمای آب برای درست کردن دمنوش چای سفید بین ۷۷ تا ۸۵ درجه سانتی گراد است. در لیوان و یا قوری مناسب برگ چای را بریزید و آب جوش را روی آن بریزید. چای سفید باید یک تا ۵ دقیقه دم بکشد. رنگ چای سفید بسته به زمان دم کشیدن ان میتواند از زرد کم رنگ تا نارنجی کم رنگ تغییر کند.
اگر میخواهید چای سفید شما عطر و طعم قویتر و سنگین تری داشته باشد توصیه میکنیم زمان دم کشیدن را بیشتر کنید، اما توجه داشته باشید که در این صورت مزه چای کمی به سمت تلخی میرود. شما میتوانید این چای را ساده و یا با عسل میل کنید.
دمنوش گل گاوزبان
گل گاوزبان دارای طبیعت گرم و نشاط آور و آرامش بخش است. برای درمان افسردگی ها، یا افزایش انرژی افرادی که بنیه کمی دارند، میتوان از دمنوش گل گاوزبان استفاده کرد و فقط باید حواستان باشد که این دمنوش پتانسیل بالا بردن فشار خون را دارد، افرادی که اصولا افزایش فشار خون را دارد، بهتر است از دمنوشهای جایگزین استفاده کرده یا یک بار این دمنوش را مصرف کنند.
مواد اولیه
گل گاو زبان: ۳ قاشق غذاخوری
گل محمدی خشک:۴ عدد
آب جوش: یک لیوان
لیمو ترش: یک عدد
نبات: یک تکه
طرز تهیه
برای تهیه دمنوش آرامش ابتدا گل گاوزبان را داخل فرنچ پرس میریزیم. در صورتی که فرنچ پرس در دسترس نداریم گل گاو زبان را داخل یک قوری کوچک میریزیم، سپس گل محمدیها را به آن اضافه میکنیم.
در این مرحله آب جوش را اضافه میکنیم و فرنچ پرس را کنار میگذاریم تا گل گاو زبان دم بکشد و رنگ آن بنفش شود. در صورتی که بخواهیم این دمنوش را درون قوری درست کردیم پس از اینکه مواد را داخل قوری ریختیم آن را روی حرارت قرار میدهیم. بهتر است قوری را روی بخارآب کتری یا سماور قرار دهیم تا دمنوش دم بکشد. پس از گذشت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دمنوش ما اماده است.
دمنوش برگ و میوه به
میتوان گفت دمنوش برگ و میوه به خوشرنگتر و دلچسبتر از چای و نسبت به سایر دمنوشها معطرتر و بهترین نوع آن است. این دمنوش کاهش دهنده استرس و نشاط آور است. از خواص دیگر آن تقویت قلب، کبد، معده، اعصاب، رفع کننده بوی بد دهان، ضدسرماخوردگی و التیام دهنده سردردهای مزمن است و به هضم غذا کمک میکند.
مواد اولیه
هل:۲ عدد
آب جوش:۲ لیوان
چوب دارچین: یک تکه
به خشک:۲ قاشق غذاخوری
غنچه گل محمدی خشک:۲ عدد
طرز تهیه
برای تهیه دم نوش به خوشمزه در ابتدای کار به را خشک میکنیم. برای این منظور بهها را شسته و از وسط نصف میکنیم. سپس هستههای آن را جدا کرده و با دندانههای درشت رنده، رنده میکنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار داده و به رنده شده را به آن میافزاییم، سپس تفت میدهیم تا به تغییر رنگ داده و قهوهای شود. توجه داشته باشید به را بیش از حد تفت دهید میسوزد.
حالا تابه را از روی حرارت برداشته و به را درون یک سینی مناسب میریزیم، سپس کاملا پخش کرده و اجازه میدهیم در معرض هوا بماند تا کاملا خشک شود. در ادامه درون یک قوری مناسب صافی قرار میدهیم.
در این مرحله به خشک را به همراه دانه هل، چوب دارچین و غنچه گل محمدی درون صافی میریزیم، سپس آب جوش را به قوری میافزاییم. در ادامه قوری را روی حرارت سماور یا کتری قرار داده تا کاملا دم بکشد. پس از گذشت ۳۰ دقیقه زمانی که دم نوش کاملا دم کشید، قوری را از روی کتری بر میداریم، سپس درون لیوانهای سرومان میریزیم.
دمنوش مریم گلی
مریم گلی طبع گرم و خشک دارد و در کاهش استرس موثر است و میتوان آن را یک دمنوش شادی آفرین دانست. علاوه براین دمنوش مریم گلی، ضدتشنج، رفع کننده سوءهاضمه، نفخ معده، درد شکم و در رفع خستگی ذهنی و افزایشی قدرت تمرکز مفید است.
مواد اولیه
گیاه مریم گلی: ۲ قاشق
آب جوش: به مقدار لازم
عسل: به دلخواه
طرز تهیه
دو قاشق غذاخوری مریم گلی را در یک قوری بریزید و آب جوش به آن اضافه کنید تا ۲۰ دقیقه دم بکشد. برای شیرین کردن این دمنوش میتوانید از عسل استفاده کنید.
دمنوش بادرنجبویه
بادرنجبویه طبیعت گرم و خشک دارد و یک داروی مسکن بر دستگاه عصبی مرکزی عمل میکند و آرام بخش و نشاط آور است. این گیاه برای تنظیم عملکرد تیروئید نیز مفید است. بادرنجبویه خواص آنتیاکسیدانی دارد و با اضطراب مقابله میکند.
مواد لازم
بادرنجبویه: یک قاشق
آب جوش: به مقدار لازم
عسل: به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا یک قاشق بادرنجبویه را درون قوری ریخته و آب جوش اضافه کنید تا ۱۵ دقیقه دم بکشد سپس با عسل میل کنید.