تضمین سلامت «قلب و عروق» با این الگوی غذایی
دکتر حیدری مقدم مصرف گوشت ماکیان و تخم مرغ به میزان حداکثر سه عدد در هفته، مصرف محصولات لبنی معمولی یا کم چرب ۳ وعده در روز ترجیحا ماست یا پنیر، مصرف روغنهای گیاهی مانند زیتون، سویا، آفتاب گردان و کلزا جهت پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی را توصیه کرد.
یک متخصص قلب و عروق گفت: انتخاب غذایی سالم میتواند طول عمر را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، فشار خون بالا، و سرطان و سایر بیماریهای مزمن را کاهش دهد و به مدیریت وزن و بهبود کیفیت زندگی مرتبط با سلامت کمک کند.
دکتر رضا حیدری مقدم، الگوی غذایی خاصی که یک فرد انتخاب میکند را تحت تأثیر طیف گستردهای از عواملی مانند: ترجیحات شخصی، تأثیرات اجتماعی و فرهنگی، و همچنین ملاحظات اقتصادی دانست و گفت: پزشکان باید با افراد کار کنند تا بهترین الگوی رژیم غذایی سالم را بر اساس شرایط منحصر به فرد آنها تعیین کنند.
وی اظهار داشت: دستورالعملهای غذایی خاص ممکن است متفاوت باشد، اما به طور کلی، یک رژیم غذایی با کیفیت بالا و سالم بر مصرف محدود گوشتهای قرمز و فرآوریشده، چربیهای ناسالم (چربیهای ترانس اشباع و صنعتی)، شکر، سدیم و الکل و مصرف بیشتر میوه ها، سبزیجات، حبوبات، آجیل و غلات کامل تاکید دارد.
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه اجزای خاص رژیم غذایی سالم را مصرف میوهها و سبزیجات، غلات کامل، فیبر، لبنیات کم چرب و برخی غذاهای غنی از پروتئین، مانند آجیل، ماهی، و محصولات سویا دانست و گفت: مصرف مکملها شامل کلسیم، منیزیم و انواع ویتامینها به صورت معمول توصیه نمیشود مگر در موارد کمبود این مواد که پزشک تشخیص میدهد.
دکتر حیدری مقدم مصرف گوشت ماکیان و تخم مرغ به میزان حداکثر سه عدد در هفته، مصرف محصولات لبنی معمولی یا کم چرب ۳ وعده در روز ترجیحا ماست یا پنیر، مصرف روغنهای گیاهی مانند زیتون، سویا، آفتاب گردان و کلزا جهت پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی را توصیه کرد.
این متخصص قلب و عروق مصرف مناسب مواد پروتئینی با اولویت پروتئینهای گیاهی، مصرف غلات کامل (سبوس دار) سه بار در روز، مصرف چای و قهوه به میزان ۳ تا۴بار در روز، مصرف مغزهای گیاهی (گردو بادام، فندق…)، محدودیت مصرف غلات بدون سبوس و نشاسته، محدود کردن مصرف گوشتهای فرآوری شده و فست فود، عدم مصرف الکل، عدم مصرف روغنهای صنعتی و مخصوصا روغنهای ترانس، افزایش فعالیت فیزیکی، کاهش تماشای تلویزیون، و داشتن ۷تا۸ساعت خواب را نیز از جمله عوامل انتخاب یک الگوی تغذیهای سالم دانست.
وی با بیان اینکه قند وشکر و شیرینی مضر بوده و مصرف آنها باید محدود شود گفت: مصرف این مواد در کودکان باعث تغییر ذائقه و عدم مصرف غذاهای کمتر شیرین و مفید میشود، همچنین مصرف جایگزین شیرین کنندههای مصنوعی مانند ساخارین به عنوان پلی برای ترک شکر و شیرینی کاربرد دارد هر چند بی خطر بودن این مواد ثابت نشده است.
منبع: بهداشت نیوز