کشف شاخه‌های گل ۲ هزارساله در بقایای معبد رومی

کشف شاخه‌های گل ۲ هزارساله در بقایای معبد رومی

باستان‌شناسان حین حفاری‌های نزدیک نورث‌همپتون در انگلستان یک مرکز آیینی رومی کشف کردند. شاید جالب‌ترین بقایای یافت شده در این مکان دو شاخه گل (تصویر نمایه) و یک گردوی ۲ هزار ساله باشند که در میان گل و لای حفظ شده‌اند.

کد خبر : ۱۱۷۸۴۲
بازدید : ۵۷۴۳

فرادید | تیم باستان‌شناسی در حال حفاری برای آماده‌سازی پروژه‌ی ساختمان‌سازی در دهکده‌ی اُوِراِستون در چهار مایلی نروث‌همتون بود. شواهد فعالیت انسانی در این سایت بیش از ۲۰۰۰ سال قدمت دارند، از عصر برنز گرفته تا دوره‌ی رومی.

به گزارش فرادید؛ قدیمی‌ترین اکتشاف، تپه‌های عصر برنز است، یک نوع گورپشته که قدمتش به ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ پیش از میلاد بازمی‌گردد. هیچ بقایای انسانی در این تپه یافت نشد، اما محققان ۵ کوزه‌ی تدفینی عصر برنز را بدون هیچ شئ مهم همراه یا بقایای انسانی کشف کردند.

کشف شاخه‌های گل ۲ هزارساله در بقایای معبد رومی

سایمِن مارکوس از موزه باستان‌شناسی لندن به بی‌بی‌سی گفته است: «این حقیقت که هیچ بقایای انسانی درون این کوزه‌ها قرار داده نشده نشان می‌دهد که شاید کاربرد این کوزه‌ها بیشتر نمادین بوده تا کاربردی. این تداعی‌هایِ از قبل موجود منجر به این شد که انسان‌های عصر برنز این سایت را برای ساخت یک بنای یادبود آیینی انتخاب کنند.»

کشف مرکز آیینی رومی نزدیک نورث‌همپتون

تیم تحقیقاتی، زیرسازی‌های یک سازه‌ی رومی را هم کشف کرد که قدمت‌شان به ۴۳ تا ۴۱۰ پس ازمیلاد بازمی‌گردد. این سازه دو اتاق قابل‌شناسایی دارد که یکی از آن‌ها پله دارد و به گچ‌کاری‌های رنگی مزین بوده است. محققان عقیده دارند این سازه هیچ کاربرد عملی نداشته و احتمالاً زیارتگاه بوده است. رومی‌ها در سراسر بریتانیا زیارتگاه‌ها و معابدی را در سایت‌هایی ساختند که در دوران ماقبل تاریخ هم به عنوان مکان‌هایی مقدس به حساب می‌آمدند.

کشف مرکز آیینی رومی نزدیک نورث‌همپتون

(پوست گردوی ۲۰۰۰ ساله از دوره‌ی رومی که در میان گل و لای حفظ شده‌ است)

مقادیر زیادی سرامیک و چندین مخزن آب هم در نزدیکی سایت کشف شدند که حاوی بقایای طبیعی شکوفه‌های درخت بید، کاج، پوست گردو و یک کفش چرمی کامل به قدمت ۲۰۰۰ سال بودند. موزه ملی باستان‌شناسی لندن قصد دارد به حفاری در این سایت ادامه دهد و مطالعات بیشتری روی بقایای محیطی حفظ‌شده در چشمه انجام دهد.

منبع: Heritagedaily

مترجم: زهرا ذوالقدر

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید