۵ دلیل اصلی ترک خوردن سطح کیک بعد از پخت
ترک خوردن سطح کیک یکی از مشکلات مهم و اساسی در فرآیند پخت کیک است که باعث میشود کیک ظاهر زیبایی نداشته باشد.
فرادید | کیک یکی از خوراکیهای خوشمزه و محبوب در سراسر دنیاست. بسیاری از افراد علاقه دارند که در منزل و با دستورهای امتحان شده یک کیک خوشمزه و عالی را تهیه کنند؛ اما خیلی مواقع ممکن است با اینکه کاملاً مطابق دستور عمل کردهاید، کیکتان خراب شود.
به گزارش فرادید، شاید خیلی از نکات مهم به نظر شما بیاهمیت باشد که با رعایت آنها میتوانید یک کیک عالی و بدو نقص را بپزید. توجه به کیفیت مواد اولیه، به دمای محیط رساندن مواد قبل از تهیه کیک، دمای فر، جنس قالب، اندازه گیری دقیق مواد و... همگی از مواردی است که در صورت رعایت درست آنها میتوانید یک کیک عالی و خوشمزه را در منزل بپزید.
یکی از مشکلات شایع در پخت کیک، ترک خوردن سطح کیک بعد از پخت است که تصمیم گرفتیم در ادامه این مطلب به شرح پنج دلیل اصلی که سبب بروز این مشکل میشود، بپردازیم؛ پس با ما همراه باشید.
پنج دلیل اصلی ترک خوردن سطح کیک
۱- اضافه کردن بیش از حد آرد نسبت به مایعات کیک یکی از مهمترین دلایل ترک خوردن سطح کیک است. نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، این است که کیفیت آردهای موجود در بازار متفاوت است. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا بیشتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است و هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید.
اگر طبق دستور عمل کردید و احساس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده اس، تهیه کنید. ممکن است این مقدار باتوجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
۲- هم زدن بیش از حد مایه کیک و تخم مرغ یکی دیگر از دلایل ترک خوردن سطح کیک است. توجه داشته باشید که تخم مرغ را باید تا حدی به هم بزنید که حالت کرم رنگ و شفاف داشته باشد. شیر و روغن را باید سی ثانیه و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید و آرد را باید حتما با لیسک و از یک جهت در حدی هم بزنید که آرد داخل مایه کیک حل شود.
۳- نکته مهم دیگر استفاده نادرست از حجیم کنندههایی مانند بکینگ پودر است. بهتر است میزان بکینگ پودر را کاملا به اندازه گفته شده در دستور اضافه کنید، نه بیشتر و نه کمتر. اندازه بکینگ پودر به گرم به شرح زیر است:
۱۰ گرم: معادل دو و نیم قاشق چایخوری
۸ گرم: معادل دو قاشق چایخوری
۷ گرم: معادل یک و سه چهارم قاشق چایخوری
۶ گرم: معادل یک و نیم قاشق چایخوری
۵ گرم: معادل یک و یک چهارم قاشق چایخوری
۴ گرم: معادل یک قاشق چایخوری
۳ گرم: معادل سه چهارم قاشق چایخوری
۲ گرم: معادل نصف قاشق چایخوری
۱ گرم: معادل یک چهارم قاشق چایخوری
۴- دمای زیاد فر یکی دیگر از دلالیل ترک خوردن سطح کیک هنگام پخت است. فرهای برقی و فرهای گازی معمولا دمای متفاوتی دارند. توجه داشته باشید که برای فرهای برقی باید دما را ۱۵ تا ۲۰ درجه نسبت به دمای فر گازی کاهش بدهید. دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر میگذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کردهاید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کمتر یا بیشتر از این دما بوده باشد.
کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده میکنند، دستشان هست. مثلاً میدانند اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه در فری که استفاده میکنند، این دما روی درجه ۱۸۵ حاصل میشود. اگر زیاد با فر کار نکردهاید و دمای فرتان را نمیدانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همانطور که گفتیم، دمای بیشتر فرها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.
۵- نکته مهم دیگر جای قرار گرفتن کیک داخل فر است که تاثیر زیادی در ترک خوردن سطح کیک دارد. بهترین طبقه برای قرار دادن قالب کیک در فر طبقه وسط فر است. اگر کیک در طبقه بالا قرار بگیرد، بیش از حد داغ میشود و روی کیک ترک میخورد و میسوزد و اگر در طبقه پایین قرار بگیرد، زمان پخت طولانی میشود. هرگز سی دقیقه اول پخت کیک درب فر را باز نکنید؛ زیرا هم پف کیک از بین میرود و هم شوکی که به کیک وارد میشود، باعث ترک خوردن سطح کیک خواهد شد.