محققان: مصرف ماهیهای چرب با کاهش ریسک بیماریهای کلیوی رابطه دارد
حتماً اسیدهای چرب امگا ۳ و مزایای مختلف آنها را میشناسید. دانشمندان میگویند مصرف حداقل دو وعده چربی از ماهیها ازجمله از ماهیهای خالخالی، ساردین، شاهماهی و قزلآلا با کاهش ریسک بیماریهای مزمن کلیوی و کاهش افت عملکرد این ارگان حیاتی همراه است.
محققان میگویند دریافت اسیدهای چرب امگا ۳ از ماهیها میتواند به کاهش ریسک بروز بیماریهای مزمن کلیه منجر شود.
حتماً اسیدهای چرب امگا ۳ و مزایای مختلف آنها را میشناسید. دانشمندان میگویند مصرف حداقل دو وعده چربی از ماهیها ازجمله از ماهیهای خالخالی، ساردین، شاهماهی و قزلآلا با کاهش ریسک بیماریهای مزمن کلیوی و کاهش افت عملکرد این ارگان حیاتی همراه است.
بهگزارش گاردین، محققانی از مؤسسه بهداشت عمومی جورج در استرالیا و دانشگاه جنوب ولز در مطالعهای تازه دریافتهاند که میان مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ که در ماهیها یافت میشود و کاهش ریسک بیماریهای مزمن کلیوی، رابطه وجود دارد. این رابطه در هنگام مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ که از گیاهان بهدست میآیند، دیده نشده است.
دکتر «متی مارکلوند»، محقق ارشد مؤسسه جورج میگوید: «اگرچه نمیتوانیم بهطور قطع بگوییم که کدام ماهیها بیشترین تأثیر را در کاهش ریسک بیماریهای مزمن کلیه داشتهاند، اما میدانیم که افزایش سطح اسیدهای چرب در خون کاملاً متأثر از مصرف آنها بوده است.»
کدام ماهیها بیشترین اسید چرب امگا ۳ را دارند؟
مارکلوند میگوید از جمله غنیترین منابع اسیدهای چرب ماهیهایی مثل سالمون، ساردین، خالخالی و شاهماهی هستند که در آبهای سرد زندگی میکنند. در وهله دوم میتوان از آبزیان صدفدار مثل صدف چروک، صدف سیاه و خرچنگ نام برد.
این محقق ادامه میدهد: «رژیمهای غذایی توصیهشده در اکثر کشورها شامل حداقل دو وعده ماهی، ترجیحاً ماهیهای چربیدار، در هفته است تا روزانه حدود ۲۵۰ میلیگرم اسید دراز-زنجیره امگا ۳ را فراهم کنند.»
پژوهشگران در این تحقیق به بررسی ۱۹ مطالعه از ۱۲ کشور پرداختند و اطلاعات حدود ۲۵ هزار نفر در بازه سنی ۴۹ تا ۷۷ سال را بررسی کردند.
آنها پس از لحاظکردن فاکتورهایی مثل سن، جنسیت، نژاد، شاخص توده بدنی، مصرف دخانیات و الکل، فعالیت فیزیکی، بیماریهای قلبی و دیابت دریافتند که افزایش اسیدهای چرب امگا ۳ با کاهش ۸ درصدی ریسک بیماریهای کلیوی در ارتباط است.
البته اگر میزان مصرف این اسیدهای چرب را تفکیک کنیم، کسانی که بالاترین سطح دریافت امگا ۳ را داشتند، با ۱۳ درصد کاهش ریسک مواجه شدند. با این حال، محققان تأکید کردهاند که مطالعه آنها مشاهدهای بوده است و نمیتوان با قطعیت گفت که گنجاندن غذاهای دریایی در رژیم شما میتواند ریسک بیماریهای کلیوی را پایین بیاورد. ولی تحلیلهای بیشتر هم نتایج این پژوهشها را تأیید کرده و در گروههای سنی مختلف یکسان بوده است.
نتایج این پژوهش در مجله BMJ منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو