پرفروشترین خودروها در سال ۲۰۲۲ به تفکیک کشورها کدامند؟
چند سالی است که چین بزرگترین بازار خودروی دنیا محسوب میشود. با وجود چالشها، این بازار کماکان به رشد خود ادامه میدهد.
در این مطلب میخواهیم پرفروشترین خودروهای جهان را به تفکیک کشورها معرفی کنیم.
سال ۲۰۲۲ با همه چالشهایی که برای خودروسازان داشت، تمام شد. تداوم بحران تراشه، اختلال در زنجیره تامین و جنگ روسیه و اوکراین که افزایش قیمت انرژی در اروپا را بهدنبال داشت، برخی از این چالشها بودند.
در مواجهه با این چالشها، خودروسازان مختلف عملکرد متفاوتی داشتند و بعضی از آنها توانستند بهتر شرایط را مدیریت کنند. تویوتا یکی از این خودروسازان بود که موفق شد با عملکرد بهتر، عنوان پرفروشترین خودروساز سال ۲۰۲۲ را از آن خود کند. حالا در این مطلب قصد داریم بیشتر وارد جزئیات شده و پرفروشترین خودروهای جهان را به تفکیک کشورها معرفی کنیم.
چین کماکان بزرگترین بازار خودرویی دنیا
چند سالی است که چین بزرگترین بازار خودروی دنیا محسوب میشود. با وجود چالشها، این بازار کماکان به رشد خود ادامه میدهد. طبق آمار، سال گذشته ۲۶.۸۶ میلیون خودرو در این کشور به فروش رسیده که در مقایسه با سال ۲۰۲۱، از رشد ۲ درصدی حکایت دارد. این رقم حتی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ که هنوز خبری از کرونا نبود، بهتر است. نکته تأملبرانگیز اینکه با چنین رکوردی، باید گفت بازار چین حالا تقریبأ دو برابر بازار ایالات متحده حجم دارد، اتفاقی که برای اولین بار در تاریخ شاهد آن هستیم.
رشد بازار چین، در افزایش استقبال از خودروهای برقی ریشه دارد. بخش اعظمی از این استقبال، بهخاطر اختصاص مشوقهای قابلتوجه از سوی دولت چین است. بر اساس دادههای موجود، ۲۰ درصد از کل خودروهای فروختهشده در این کشور در سال گذشته، برقی هستند. بی وای دی سانگ پلاس با ثبت رکورد فروش ۴۵۹,۴۲۴ دستگاه، عنوان پرفروشترین خودروی چین در سال ۲۰۲۲ را از آن خود کرده است. نیسان سیلفی و وولینگ هونگگوانگ مینی EV هم بهترتیب با فروش تقریبأ ۴۴۶ و ۴۴۳ هزار دستگاه در رتبه دوم و سوم قرار دارند.
آمریکا و اوضاعی که بدتر میشود
همچون سالهای گذشته، فورد سری F کماکان در ایالات متحده حکمرانی میکند. این سری پرطرفدار در سال ۲۰۲۲ رکورد فروش ۶۵۳,۹۵۷ دستگاه را ثبت کرده است. پس از این سری، شورولت سیلورادو با فروش ۵۲۳ هزار دستگاه در رتبه دوم ایستاده؛ رتبه سوم هم با رکورد ۴۶۸ هزار دستگاه به رم رسیده است.
ذکر این نکته ضروری است که حجم بازار آمریکا بهدلیل تورم و افزایش سود بانکی، در مقایسه با سال ۲۰۲۱ افتی ۸ درصدی دارد. بر اساس آمار در سال گذشته، آمریکاییها ۱۳.۸۳ میلیون خودرو خریداری کردهاند که در مقایسه با سال ۲۰۱۹ برابر با ۱۹ درصد کمتر است.
با وجود نمودارهای منفی، علاقه آمریکاییها به خودروهای پیکاپ و شاسیبلند رو به افزایش است. این امر باعث شده سدانها و مینیونها بخشی از مشتریان خود را از دست بدهند. نکته مهم دیگر اینکه علیرغم رشد فروش خودروهای برقی، هنوز سهم این دسته از کل بازار قابلتوجه نیست.
اروپا و سقوط آزاد آمار فروش
اروپا هم وضعیت مشابهی با ایالات متحده دارد. دادههای موجود نشان میدهند در پنج بازار مهم آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا که ۷۵ درصد از بازار اروپا را تشکیل میدهند، آمار فروش خودرو نزولی است. اگر بخواهیم بیشتر وارد جزئیات شویم، باید بگوییم سال گذشته اروپاییها ۹.۰۵ میلیون خودرو خریداری کردهاند که در مقایسه با سال ۲۰۲۱ برابر با ۶ درصد کمتر است. در صورت مقایسه با سال ۲۰۱۹ که هنوز کرونا شیوع پیدا نکرده بود، این اختلاف بیشتر شده و به ۲۹ درصد افزایش مییابد.
بد نیست بدانید در چهار سال گذشته، بازار اروپا ۳.۷ میلیون مشتری را از دست داده؛ در این بین بازار فرانسه بیشتر از سایر کشورها کوچکتر شده است. کارشناسان معتقدند افزایش هزینههای زندگی که بحران انرژی و قیمت بالای آن بخشی از معادله است، نقشی پررنگ در این مسئله دارد.
طبق انتظار در مهد خودروسازی جهان یعنی آلمان، فولکس واگن حاکم بلامنازع است! در این کشور گلف با فروش تقریبأ ۸۴ هزار دستگاه، محبوبترین مدل بهشمار میرود. پس از این هاچبک پرطرفدار، تیگوان و T-Roc هر دو با فروش تقریبی ۵۹ هزار دستگاه در رتبههای دوم و سوم حضور دارند.
در فرانسه حکمرانی گروه رنو خاتمه پیدا کرده و پژو ۲۰۸ با فروش ۸۸,۸۱۲ دستگاه در صدر قرار دارد. داچیا ساندرو با فروش ۶۴.۲ هزار دستگاه و رنو کلیو با فروش ۶۴ هزار دستگاه در رتبههای دوم و سوم ایستادهاند.
در ایتالیا فیات پاندا با فروش بیش از ۱۰۵ هزار دستگاه صدرنشین است و لانچیا اپسیلون با فروش نزدیک به ۴۱ هزار دستگاه در رتبه دوم قرار دارد. رتبه سوم هم با ثبت رکورد حدودأ ۴۴ هزار دستگاه در اختیار فیات ۵۰۰ است. جالب اینکه در اسپانیا هیوندای توسان با فروش تقریبی ۲۲ هزار دستگاه، محبوبترین خودرو لقب گرفته؛ در این کشور داچیا ساندرو و سئات آرونا با فروش ۲۰.۷ و ۱۷.۴ هزار دستگاه در رتبه دوم و سوم ایستادهاند.
همانطور که مشاهده میکنید، مدلهای غیرلوکس و بنزینی در تمامی کشورها پرفروشترین هستند. در صورت بررسی جداگانه بازار خودروهای برقی، باید گفت کراساوور تسلا مدل Y در آلمان و بریتانیا پرفروشترین مدل الکتریکی محسوب میشود.
هند و کنار زدن ژاپن
هندوستان هم با فروش ۴.۳۷ میلیون خودرو، رکورد جدیدی ثبت کرده؛ با چنین رکوردی حالا هند سومین بازار بزرگ خودروی دنیا لقب میگیرد، عنوانی که قبلأ در اختیار ژاپن بود. در این کشور پرچمعیت ماروتی واگن R با فروش ۲۱۷,۳۱۷ دستگاه، پرطرفدارترین خودرو بهشمار میرود.
نگاهی به پرفروشترین خودروهای چند بازار مهم دیگر
برخلاف آمریکا و اروپا، بازار خودروی کشورهایی مثل استرالیا، هند، اندونزی و ترکیه شرایط مساعدی را سپری میکند. در این کشورها آمار فروش خودرو در سال ۲۰۲۲، نهتنها در مقایسه با سال ۲۰۲۱، بلکه در مقایسه با دو یا سه سال قبل نیز رشد کرده است.
در استرالیا که بهشت خودروهای دو دیفرانسیل است، تویوتا هایلوکس بیشترین مشتری را دارد. طبق آمار، استرالیاییها سال گذشته ۶۴,۳۹۱ دستگاه از این پیکاپ آفرودمحور را خریداری کردهاند. پس از این مدل محبوب ژاپنی، فورد رنجر با فروش ۴۷,۴۷۹ و تویوتا RAV۴ با فروش ۳۴,۸۴۵ دستگاه در رتبههای دوم و سوم هستند.
در جدول زیر میتوانید بهطور خلاصه لیست پرفروشترین مدلهای برخی از کشورها را مشاهده کنید:
منبع: دیجیاتو