شکلات تلخ و تاثیر آن بر استرس

شکلات تلخ و تاثیر آن بر استرس

شکلات سرشار از چربی و کربوهیدرات‌ها است و به طور متوسط هر ۱۰۰ گرم شکلات، ۵۰۰ کالری انرژی دارد. با این حال نباید از رژیم غذایی حذف شود. زیرا شکلات تلخ حاوی مواد مغذی زیادی است که برای بدن مفید است.

کد خبر : ۱۲۳۱۶۹
بازدید : ۴۱۸

به گفته محققان مصرف روزانه حدود ۴۰ گرم شکلات تیره به مدت دو هفته، سطوح هورمون‌های استرس در افراد دارای استرس بالا را کاهش می‌دهد.

محققان ۳۰ نفر را که دارای پریشانی‌های کم و زیاد بودند مورد بررسی قرار داده و در ادامه، سطوح هورمون‌های استرسی در خون و نمونه‌های ادارای را چندین مرتبه جمع‌آوری و اندازه گرفتند. بر پایه این مطالعه در نهایت مشخص شد مصرف روزانه ۱.۴ اونس از این شکلات‌ها برای بهبود مشکلات مرتبط با استرس مفید است.

شکلات سرشار از چربی و کربوهیدرات‌ها است و به طور متوسط هر ۱۰۰ گرم شکلات، ۵۰۰ کالری انرژی دارد. با این حال نباید از رژیم غذایی حذف شود. زیرا شکلات تلخ حاوی مواد مغذی زیادی است که برای بدن مفید است.

خوردن مقداری شکلات در روز به جای سایر مواد غذایی پرکالری و بدون ارزش غذایی توصیه می‌شود. بهتر است روزانه حدود ۳۰ گرم شکلات تلخ (حداقل ۷۰ درصد)، نه کمتر و نه بیشتر بخوریم.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، غلظت نسبی فلاوانول در شکلات تیره بالاتر است به همین دلیل حدس زده می‌شود که شکلات تیره برای بهبود سلامت قلب و عروق بسیار مفید باشد؛ بنابراین سه اثر مهم مصرف شکلات برای بدن شامل موارد زیر است:

فشار خون پایین: مصرف کاکائو و شکلات تیره منجر به افزایش اکسید نیتریک می‌شود. اکسید نیتریک یک ماده شیمیایی است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد و بر روی گیرنده‌های کوچک در رگ‌های خونی تاثیر گذاشته و باعث اتساع عروق می‌شود.

این فرایند کاهش فشار خون را به همراه دارد. فشار خون بالا در عوض با بسیاری از بیماری‌های قلبی از جمله نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی، و آترواسکلروز در ارتباط است. فشار خون بالا همچنین منجر به زوال شناختی، زوال عقل و سکته مغزی می‌شود.

بهبود سلامت عروق کرونر: تحقیقات نشان داده فلاونوئید‌ها منجر به پیشگیری از سفتی شریان‌ها و پدیده چسبندگی گلبول‌های سفید خون به دیواره عروق می‌شوند. به گفته دانشمندان، خوردن روزانه یک قطعه شکلات تلخ لازم است و حتی می‌توان به عنوان یک دارو از آن استفاده کرد.

کاهش کلسترول: افراد مبتلا به کلسترول بالا با خطر افزایش ال دی ال یا لیپوپروتئین با چگالی کم مواجه هستند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی به ویژه آترواسکلروز و حمله قلبی کرونر در آن‌ها بیشتر است.

فلاوانول موجود در شکلات تیره منجر به کاهش جذب کلسترول در مسیر دستگاه گوارش و همچنین سنتز کلسترول ال دی ال می‌شود. مصرف این شکلات با افزایش لیپوپروتئین با چگالی بالا یا اچ دی ال نیز در ارتباط است؛ یعنی کلسترولی که منجر به محافظت در برابر بیماری‌های قلبی می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید