(عکس) تغییر چهره دائمی کودک با مصرف مقدار کمی الکل در دوران بارداری!
پژوشهای جدید نشان میدهد که حتی مصرف ۱۲ گرم الکل در هفته حین بارداری، اثرات دائمی روی چهره کودکان در آینده میگذارد.
پژوهشگران اروپایی در مقاله علمی جدیدی، خبر از ارتباط بین مصرف الکل، حتی در مقادیر بسیار کم، حین دوران بارداری و تغییر ویژگیهای ظاهری کودکان به صورت دائمی میدهند.
احتمال آسیب به تواناییهای شناختی هم به همین دلیل در کودکان مطرح شده است.
مصرف الکل در دوران بارداری چه ضررهایی به همراه دارد؟
محققان هلندی با مطالعه ۲۰۰ ویژگی مرتبط با چهره در ۵۶۰۰ کودک مدرسهای با استفاده از فناوری تصویربرداری سهبعدی و الگوریتمهای مبتنی بر یادگیری عمیق، متوجه شدند که تفاوتهایی میان صورت کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری، مصرف الکل را تجربه کردهاند با دیگران وجود دارد. این پژوهش بیان میکند که حتی مصرف ۱۲ گرم الکل در طی هر هفته، میتواند تغییرات دائمی روی ظاهر چهره کودکان ایجاد نماید.
بررسیها حاکی از آن است که قرار گرفتن جنین در معرض الکل پیش از تولد، میتواند موجب بروز برآمدگی بیش از حد در چانه شود. همچنین حضور الکل در رحم با کوچک شدن بینی و فرو رفتن ناحیهای کوچک در پایین چشمها مرتبط است. هرچه میزان مصرف الکل در دوران بارداری بیشتر باشد، تغییرات دائمی زیادتری در صورت کودک ظاهر میشود. البته به نظر میرسد که تغییرات مورد بحث با افزایش سن، کمتر قابل تمایز هستند؛ بهطوری که شدت آنها در کودکان ۱۳ ساله کمتر از گروه ۹ سالهها بوده است.
افزایش میزان مصرف الکل در مادران از چپ به راست
پژوهشگران به افرادی که قصد بارداری دارند، توصیه میکنند که مصرف الکل را چندین ماه قبل از آبستنی قطع کنند و این رویه را در دوران بارداری هم ادامه دهند تا از بروز مشکلات ناخواسته در سلامت کودکان خود جلوگیری به عمل آورند.
درحال حاضر ثابت شده است که مصرف نوشیدنیهای الکلی در حین بارداری میتواند موجب ایجاد سندرم «ناهنجاریهای جنینی ناشی از الکل» شود که مجموعهای از تغییرات در ویژگیهای ظاهری چهره کودک، تواناییهای شناختی و رفتاری را در برمیگیرد. کودکان مبتلا به این سندرم، لب بالایی بزرگتر، چشمهای کوچک و دماغ رو به بالا دارند. همچنین آنها معمولاً در تمرکز، امور مرتبط با حافظه، فعالیتهای درسی و تواناییهای اجتماعی ضعف نشان میدهند.
منبع: دیجیاتو