آیا بورس تا پایان سال صعودی خواهد بود؟
کارشناس بازار سرمایه گفت: احتمال اینکه تداوم رشد در بازار سرمایه را شاهد باشیم زیاد است تا جایی که می توان نیمه اول سال آینده را سال خوبی برای بورس دانست. صعودی بودن بازار یک پیش فرض ارجح تر در مقطع فعلی است.
یک کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار بورس و روند صعودی در دو روز گذشته گفت: قبل از هر اظهارنظری، باید توازنی بین بازارها قائل باشیم. در سال های گذشته به ویژه سال ۹۹ که بازار سرمایه رشد کرد و بقیه بازارها از این بازار عقب افتادند همه انتظار داشتند در مقطع بعدی بقیه بازارها نیز بتوانند به یک تعادل نسبی برسند.
حسن حسین نیا ادامه داد: این مسئله الان و در سال ۱۴۰۱ هم در مقایسه بازار سرمایه با مابقی بازارها قابل بررسی است؛ یعنی با توجه به عقب افتادگی که بازار سرمایه از مابقی بازارها داشته است این انتظار وجود دارد این بازار تا حدودی به یک تعادلی برسد. هر چند همچنان ابهامات وجود دارد اما انتظار می رود حداقل به شکل نسبی تعادلی در ارزش دارایی های بازار سرمایه با سایر بازارها به وجود بیاید که دور از انتظار هم نیست و این مسئله می تواند فارغ از بحث سود به دست آمده از هر سهم و سود آوری شرکت ها باشد.
حسین نیا ادامه داد: سه روز است که شاخص صعودی شده آنهم با توجه به اخباری که حول نرخ خوراک پتروشیمی ها، همچنین نرخ ارز و مسائل مربوط به این بازار و تصمیم های جدیدی که بانک مرکزی گرفته است اما با وجود اینکه جریان خوب نقدینگی را به بازار شاهد هستیم ولی ارزش مازاد رشد معناداری پیدا نکرده است.
وی در خصوص پیش بینی وضعیت بورس برای آخر سال و نیمه اول سال آینده گفت: خوشبین هستیم و احتمال اینکه تداوم رشد را بازار شاهد باشیم زیاد است تا جایی که می توان نیمه اول سال آینده را سال خوبی برای بورس دانست، اما هرگونه اظهارنظری فعلا زود است.
این کارشناس بورس اضافه کرد: اتفاقاتی که تا آخر سال پیش روی ماست، زیاد است اعم از بحث بودجه و اظهارنظرها در مورد بازار ارز و ارزهای حاصل از فروش شرکت های بزرگ، که هر کدام از این اخبار می تواند بازار بورس را تحت الشعاع قرار دهد، از این روست که نمی توان با قاطعیت اظهارنظر کرد ولی صعودی بودن بازار یک پیش فرض ارجح تر در مقطع فعلی است.
حسین نیا به عامل اصلی صعودی شدن بازار در دو روز اخیر اشاره و عنوان کرد: پاشنه آشیل بازار سرمایه قیمت گذاری دستوری است. هر زمان که مسئولان ذیربط روی قیمت گذاری دستوری تاکید کنند قطعا بازار سرمایه دچار بی ثباتی می شود و حتی اگر یک قدم هم به سمت عقب بردارند، بازار سرمایه به سرعت می تواند روند خود را اصلاح و به سمت بالا صعود کند.
کارشناس و تحلیلگر بورس به سرمایه گذاران توصیه کرد؛ هر چند بازار سرمایه به نسبت سایر بازارها مغفول مانده و عقب افتاده اصلی بازارهای رقیب است، ولی سرمایه گذاران باید با احتیاط عمل کنند و در نظر داشته باشند که ما هنوز شاهد رشد ارزش معاملات به صورت معناداری نیستیم و در عین حال پارامترهای بودجه ای هنوز تصویب نشده و به قطعیت نرسیده لذا باید ریسک های سیستماتیک را در نظر بگیرند و مدیریت شده وارد بازار شوند(اگر چنانچه از بازار خارج شدند)، اگر هنوز در بازار هستند سعی کنند تصمیماتی به دور از هیجان بگیرند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا الان زمان خوبی برای ورود به بازار سرمایه برای کسانی که اولین بار است می خواهند این فضای سرمایه گذاری را تجربه کنند، هست یا خیر، گفت: در شرایط فعلی توصیه می کنم این افراد به صورت مستقیم وارد بورس نشوند چون قطعا در درک تحلیل های بنیادی و تحلیل صورت های مالی شرکت ها دچار مشکل خواهد بود. لذا اگر این افراد از طریق صندوق های سرمایه گذاری وارد شوند قطعا بازدهی مطلوبشان را می توانند داشته باشند.
گفتنی است امروز هم شاخص کل بورس ۶۵ هزار و ۱۵۴ واحد افزایش یافت و این شاخص به یک میلیون و ۶۵۹ هزار و ۴۱۶ واحد رسید. همچنین شاخص کل هم وزن هم با افزایش ۱۳ هزار و ۹۱۹ واحدی به ۵۰۷ هزار و ۷۴ واحد رسید.