کشف آثاری از یک امپراطوری باستانی در پرو

کشف آثاری از یک امپراطوری باستانی در پرو

باستان‌شناسان دانشگاه ایلینویِ شیکاگو مجموعه معبدی را کشف کرده‌اند که ۱۲۰۰ سال پیش توسط امپراطوری واری (Wari) در پروی جنوبی ساخته شده است.

کد خبر : ۱۲۴۰۰۶
بازدید : ۱۴۲۵

فرادید | واری (Wari) تمدنی بود که در جنوب و مرکز آند و نواحی ساحلی پروی امروزی شکوفا شد. مردمان واری به زبان خودشان سخن می‌گفتند و فرشینه‌ها و بافتنی‌های زیبایی درست می‌کردند که تا به امروز به جا مانده‌اند و در موزه‌ها به معرض نمایش گذاشته شده‌اند.

به گزارش فرادید؛ واری که پایتخت آن هوآری (Huari) بود از منابع طبیعی خود برای ساخت یک امپراتوری با پایتخت‌های استانی استفاده کرد که با یک سیستم گسترده‌ی جاده‌ای به هم متصل می‌شدند. استراتژی‌های حفظ امپراطوری و سبک هنری آن‌ها احتمالاً تاثیر مهمی بر تمدن بعدی یعنی تمدن اینکا گذاشته است.

کشف مجموعه معبد ۱۲۰۰ ساله‌ی واری در پرو

این یافته نیز یکی از چندین یافته‌ی اخیر در حوزه‌ی معابد D-شکل در سراسر پرو است؛ جایی که قبلاً گسترش و نفوذ دولت واری روشن نبود. یک مجموعه تشریفاتی، یک معبد دی-شکل، چندین ساختمان پشتیبان و یک سکوی ساخت و ساز بزرگ در جریان حفاری کشف شده‌اند.

کشف مجموعه معبد ۱۲۰۰ ساله‌ی واری در پرو

همانطور که در مجله‌ی «باستان‌شناسی مردم‌شناسی» گزارش شده است، معبد دی-شکل روی یک سکوی بزرگ یادبود با سازه‌های مجاور آن ساخته شده که مقامات رسمی مذهبی واری و مردمان امپراطوری واری را در خود جای می‌داده است. دیوید رِید، نویسنده‌ی این مطالعه گفته است: «یکی از موثرترین راه‌های گرد هم آوردن افراد در قالب یک امپراطوری از طریق باور‌های مشترک و رسومات مذهبی بود. فضا‌های باز میدانی مرتبط با مجموعه معبد در پاکایتامبو به جوامع محلی اجازه می‌داد در گردهمایی‌های آیینی که توسط واری سازماندهی می‌شد، مشارکت کنند.»

کشف آثاری از تمدن ماقبل اینکا در پرو

مدل سه بعدی از مجموعۀ کشف شده بر اساس عکس‌های هوایی

دیوید رِید اشاره می‌کند این رویداد‌های آیینی در حفظ اقتدار سیاسی در سرتاسر فواصل دور امپراطوری واری حیاتی بوده‌اند. به گفته‌ی محققان این مطالعه: «مجموعه‌های معبد در تمدن‌های باستانی، به غیر از عملکرد مذهبی، نقش‌های حیاتی دیگری هم ایفا می‌کردند. معمولاً در آیین‌ها، مراسم و رویداد‌های سازمان‌دهی‌شده توسط نهاد‌های معبد با حمایت حکومت‌ها، فعالیت‌های سیاسی و اقتصادی نیز سازماندهی می‌شدند. شاید ما به طور کامل ندانیم پاکایتامبو چگونه با اقتصاد سیاسیِ واری ادغام شد، اما مکان جغرافیایی و سوابق باستان‌شناسی آن اطلاعاتی را در این باره در اختیار ما می‌گذارند.»

مترجم: زهرا ذوالقدر

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید