۱۰ ویژگی که باید در شریک عاطفی خود به دنبال آنها باشید

تأثیر پذیری از یکدیگر نقش بسیار مهمی در مدیریت اختلافات دارد. این امر میتواند به شما کمک کند احساس شریک عاطفی تان را درک و راهی برای سازش پیدا کنید. وقتی بتوانید افکار و احساسات شریک عاطفی تان را در نظر داشته باشید، این امر به شما کمک میکند تصمیمات مثبتی برای رابطهی خود بگیرید.
آیا به دنبال یک شریک عاطفی مادام العمر هستید یا میخواهید بدانید که رابطه عاطفی فعلی تان دوام خواهد داشت یا خیر؟ هیچ راه مشخصی برای این منظور وجود ندارد، اما ویژگیهایی هست که در نظر داشتن آنها کمک میکند یک شریک عاطفی مناسب برای خود انتخاب کنید یا شادی رابطه عاطفی خود را حفظ کنید.
با کمک این فهرست میتوانید بر روی خودتان هم کار کنید و از خودتان شریک عاطفی بهتری بسازید.
۱- کسی که راحت و صریح باشد
راحت و صریح بودن برای برخورداری از یک رابطه عاطفی سالم ضروری است. به این معنی که شریک عاطفی تان بتواند احساسات و نیازهای خود را با شما در میان بگذارد. بعد از شکل گیری رابطه، راحت و صریح بودن طرفین رابطه کمک زیادی میکند تا آنها هم یکدیگر را بشناسند و هم به این احساس برسند که شریک عاطفی شان از آنها شناخت دارد.
این امر همچنین کمک میکند اختلافات را راحتتر و به شکل مؤثرتری پشت سر بگذارید. شما و شریک عاطفی تان اگر با یکدیگر راحت نباشید، همیشه سردرگم و در تقلا برای خواندن ذهن یکدیگر خواهید بود و همه چیز برایتان دشوار خواهد شد.
۲- کسی که برای صداقت و اعتماد ارزش قائل باشد
تحقیقات نشان داده صداقت یکی از بخشهای مهم رابطه عاطفی است، چون به برقراری و حفظ اعتماد کمک میکند. اعتماد از پایههای یک رابطه عاطفی سالم است، چرا که احساس امنیت و آسودگی خاطر میآورد. فقدان اینها برقراری پیوند میان شما و شریک عاطفی تان را دشوار میکند. گذر از اختلافات نیز بسیار دشوارتر میشود و ممکن است هرگز واقعاً و به طور کامل به رابطه عاطفی خود احساس تعلق خاطر نکنید.
۳- کسی که مسئولیت پذیر باشد
بسیار مهم است که هر دو طرف رابطه برای احساسات یکدیگر ارزش قائل بوده و مسئولیت پذیر باشند. وقتی شریک عاطفی تان ناراحت است، شما باید بتوانید درک کنید که او چرا چنین احساسی دارد و دست کم بخشی از مسئولیت را بپذیرید. اگر کسی نتواند سهم خود از یک اختلاف را بپذیرد، پیدا کردن راه حل دشوار میشود، چون هیچ اختلافی تماماً یک سویه نیست.
۴- کسی که احساس عشق و قدردانی اش را به شما ابراز کند
بیان کردن یا نشان دادن علاقهی خود به شریک عاطفی تان برای داشتن احساس تعلق خاطر اهمیت زیادی دارد. صحبت از چیزهایی که در شریک عاطفی تان قدردان آنها هستید، میان شما و او پیوند برقرار میکند و تعاملات منفی را کاهش میدهد. ابراز علاقهی کلامی اهمیت زیادی دارد، اما این را نیز باید در نظر داشت که روشهای زیادی برای نشان دادن عشق وجود دارد. شما باید ببینید که کدام یک از این روشها بیشتر از همه به شریک عاطفی تان احساس دوست داشته شدن میدهد و از همان برای ابراز علاقهی خود استفاده کنید.
۵- کسی که بتوانید با او خوش بگذرانید
برای آنکه بتوانید با شریک عاطفی تان رابطه دوستانهای داشته باشید، باید بتوانید در کنار هم خوش بگذرانید. لازم نیست سرگرمیهای یکسانی داشته باشید - علائق شما حتی میتواند متضاد یکدیگر باشد -، اما کماکان باید راههایی برای خوش گذراندن در کنار یکدیگر پیدا کنید. خنده پیوند میان شما و شریک عاطفی تان را عمیقتر میکند، قرارهای دو نفره اهمیت زیادی برای برخورداری از اوقاتی خوش در کنار یکدیگر دارند و تجربهی چیزهای جدید در کنار یکدیگر تجربیات مثبتی میسازد.
۶- کسی که تأثیر پذیر باشد
تأثیر پذیری از یکدیگر نقش بسیار مهمی در مدیریت اختلافات دارد. این امر میتواند به شما کمک کند احساس شریک عاطفی تان را درک و راهی برای سازش پیدا کنید. وقتی بتوانید افکار و احساسات شریک عاطفی تان را در نظر داشته باشید، این امر به شما کمک میکند تصمیمات مثبتی برای رابطهی خود بگیرید.
۷- کسی که در سختی و خوشی کنارتان باشد
همهی ما گاهی روزهای دشواری را تجربه میکنیم، اما داشتن شریک عاطفیای که بتواند کنارتان باشد، تحمل دشواریها را سادهتر میکند. به همان اندازه مهم است که شریک عاطفی تان در خوشی هایتان هم کنارتان باشد. خوشحالی از موفقیتهای یکدیگر هم راهی برای ابراز حمایت است.
۸- کسی که ارزشهای پایهای یکسانی با شما داشته باشد
لازم نیست دربارهی همه چیز با یکدیگر اشتراک نظر داشته باشید، اما باید ارزشهای پایهای یکسانی داشته باشید. آن چیزی که در زندگی برای شما مهم است باید از نظر شریک عاطفی تان هم محترم و ارزشمند باشد. لازم نیست دربارهی هر جزئیاتی با یکدیگر موافق باشید. این ارزشها گاهی به واسطهی تأثیری که از یکدیگر میپذیریم در ما شکل میگیرند، اما مجبور نیستید برای خوشایند یکدیگر از ارزشهای خودتان دست بکشید.
۹- کسی که حرفهای خوبی دربارهی شما به دیگران میزند
حتی در اوقات سختی هم مهم است که چیز بدی دربارهی شریک عاطفی تان به خانواده و دوستان خود نگویید. جدا از اینکه اگر از خوبیهای شریک عاطفی تان نگویید ممکن است تصویر منفیای از او بسازید، این رفتار به دور از احترام نیز هست.
۱۰- کسی که هم حامی شما است و هم شما را به چالش میکشد
شریک عاطفی خوب کسی است که حامی شما، امیدها و رویاهایتان باشد. اما باید به نحوی نیز شما را به چالش بکشد که مشوق رشد دادن خودتان شود. یکی از مزایای برخورداری از رابطه عاطفی، داشتن کسی است که شما را نسبت به اعمال و تصمیمات تان پاسخگو کند و اجازه ندهد به کم راضی شوید.
منبع: روزیاتو